Pirms pērc, apskaties divreiz !

Pirms pērc, apskaties divreiz !

28. Apr 2015, 11:18 kerstyna kerstyna

Es atkal un atkal par bērnu drošību .

 Mīļie vecāki, lūdzu,  nepērciet savām atvasēm, kuras jaunākas par 3 gadiem,  šīs mantiņas ar norādi, ka tās neiesaka bērniem  no 0-3 gadu vecumam.

  Nu nevajag izaicināt likteni.

 Jūs nekad nezināsiet droši, ko no tās mantas mazi, veikli pirkstiņi var nolupināt,iebāzt ausī, degunā,   un ko no tās detaļām  var ieraut elpceļos.

 Ražotājs tāpēc jau liek šo norādi, ka pastāv potenciāla bīstamība. 

 Tā smukā mantiņa var būt fatāla jūsu bērnam.

 Ir taču tik daudz jauku, skaistu mantu bērniem, kuri ir jaunāki par 3 gadiem, nevajag gādāt vecumam nepiemērotas mantas.

 Varbūt pārskatiet savu mazuļu mantu kastes?

 Protams, ļoti grūti ir izsekot ar ko kurš spēlējās, ja ģimenē ir bērni līdz un pēc 3 gadu vecuma, jo mazajiem šausmīgi interesē lielo mantas, tas arī ir fakts.

 Teikšu vēlreiz – Jūsu uzmanībai ir nenovērtējama  vērtība, sekojiet tam, ar kādām mantām rotaļājas jūsu bērni. 

Alexa26 Alexa26 29. Apr 2015, 13:30 zacc

+++ Par spēļu mašīnām ļoti piekrītu: tām, kas domātas 3+, detaļas ir tik sīkas, ka es pat blakus visu laiku būdama varu nepamanīt, ka kaut kas ir mutē iekļuvis.
Taisni tāpēc ka mūsdienās šīs spēļu mantas ir tik kolosāli draņķīgi ražojumi, labāk mazam bērnam nopirkt lielu auto, kura detaļas mutē neiebāzīs...😀

Alexa26 Alexa26 29. Apr 2015, 13:24 indrasniega

+++
Tieši tā, kā te daudzas jau raksta, ražotāji štancē aizliegumu pat uz grabuļiem, jo tur arī ir sīkas detaļas, kuras, nedod dievs, grabulim saplīstot mazais norīs. Jāseko līdzi ar kādām mantām bērns spēlējas, un ne visi 1/2/3-gadnieki bāž visu mutē, dažiem 4/5/6/7-gadniekiem ir jāpaseko līdzi lai savam vecumam atbilstošas rotaļlietas nebāž mutē (zinu par ko runāju, jo strādāju pii, un esmu redzejusi visādus brīnumus).
Un redzot, ka mans bērns attīstās ātrāk, neatbilstoši savam vecumam, tāpēc man viņam būtu jāliedz spēlēties ar viņa vecumam neatbilstošam rotaļlietām? Jāļauj degradēties, nevis attīstīties? Comon!!! Man nav žēl iedot viņam sīkāku detaļu saturošu spēli un to brīsniņu pasēdēt viņam blakus, kad nevarēšu sēdēt blakus, spēlēsies ar kko citu, ko nevar dabūt mutē.
Mūsdienas jauno vecāku vislielākais "defekts" nereti ir nespēja patstāvīgi domāt, bet tikai akli sekot kāda cita instrukcijām... +++ Ka tik nebūtu jāpasēž pie bērna un noņemt no sevis atbildību, ka viņš kko iebāzīs mutē.

zacc zacc 29. Apr 2015, 10:36

hm, man neviena koka rotaļlieta nav sagrauzta tā, ka bērns varētu kaut ko norīt 😕

Par spēļu mašīnām ļoti piekrītu: tām, kas domātas 3+, detaļas ir tik sīkas, ka es pat blakus visu laiku būdama varu nepamanīt, ka kaut kas ir mutē iekļuvis. Norīt jau nekas, bet no aizrīšanās gan man bail.

Plus man vēl ir pieeja, ka rotaļlietai jābūt tādai, ar ko bērns spēlējas PATS un spēlējas PĒC BŪTĪBAS. Kāda jēga dot aptuveni gadu vecam bērnam radiovadāmo mašīnu parastai mētāšanai? (tikai piemērs). Vai jebko tādu, ko bērns prasa visu laiku, lai demonstrē vecāki, vai ātri salauž, vēl nesaprazdams, kā īsti ar to jāapietas, un kreņķējas.

Bet vispār vairāk skatos uz pašu mantu un mazāk uz to, kādam vecumam tā oficiāli ir norādīta. Piemēram, kāpēc šāda ir tikai no 3 gadiem, bet ne agrāk? http://veikalins.muki.lv/veikalins/mantu_kaste/melissa_doug_rotallietas/0_2_gadi/sagriezamie_partikas_produkti Manam divgadniekam tagad mīļākā rotaļlieta.

kerstyna kerstyna 29. Apr 2015, 08:24

Uz pamperpakas ir norāde - nedot bērniem spēlēties... it kā priekš kam - Bet ir, kas dod maziem bērniem polietilēna maisņus, lai tik spēlējās....'
Kāpēc ir norāde - tāpēc, ka ir bijuši fatāli gadījumi.
Magnētiskais konstruktors ir bīstams, ir piemēri arī Latvijā, skumji piemēri. Bet tāpat pērk, vecāki, kuri paši spējot visu izvērtēt un novērtēt. Tik pēc tam - Ai neiedomājos, nezināju utt. Bet ir par vēlu, jau.

kerstyna kerstyna 29. Apr 2015, 01:03 indrasniega


Ja es darba ietvaros nesaskartos ar šādām problēmam, tad nerakstītu.
Jo lielākajai daļai vecāku ir ļoti interesants "funktieris" - tas notiek ar citiem, ar MANI, tas nekad nenotiks.
Ja mazs bērniņš nomirst tāpēc, ka mmmītei/tētiņam sagribējās nopirkt to smuko mašīnīti ar viegli noraujamiem ritenīšiem un citām detaļām, tad par kādu atbildību vispār ir runa?

kerstyna kerstyna 29. Apr 2015, 00:14

Nē, nu ir jau protams izvēle - pirkt ko potenciāli bīstamu un dot savam bērnam spēlēties un pēc tam ar "štrausiņu" kapos stāvēt, un ir izvēle pirkt vecumam piemērotas rotaļlietas.
Brīva izvēle.

Alexa26 Alexa26 28. Apr 2015, 23:20 mummie

+++

kerstyna kerstyna 28. Apr 2015, 19:53 agnese27

Nevajag pārvērtēt vecāku spēju novērtēt, adekvāti. Mana darba prakse rāda kaut ko citu.
Un nav uz visām mantām šis liegums, nav. Uz zīdaiņu grabuļiem noteikti nav.

lauvinja lauvinja 27. Apr 2015, 15:52 Salamandraa

Kas tad vainas kokam bērna ēdienkartē? Koks ir gluži dabīgs! Sliktāk ja apēsīs gabalu plastmasas, jo to kuņģis tiešām nesaprot!

kerstyna kerstyna 27. Apr 2015, 15:26

Ir reāli, fatāli gadījumi ar aizrīšanos, kas no visa, kas var notikt - ir visbriesmīgākais.
Tieši par sīkajām mantiņām un mantiņu detaļām runājot.

bibii bibii 27. Apr 2015, 15:13

Trakāk man šķiet ir tad, ja tādas mantas kāds dāvina bērnam uz jubileju un Tu nevari viņam atņemt un pateikt, ka ar šo nedrīkst tagad spēlēties, lai neaizvainotu ciemiņu un arī bērnu. Mums tā ir bijis vairākkārt, piemēram-, uzdāvina gadu vecam bērnam mašīnīti, kura domāta bērniem sākot no 8 gadiem (uz kastes bija vecums ļoti labi norādīts).Bērns momentā nolauza mašīnai spoguli paša ciemiņa klātbūtnē...

27. Apr 2015, 14:47

Vēl ļoti nedrošas ir tās saucamās eko mantas no koka. Bērns ar zobiem grauž to krāsu nost, koku ar pie reizes.

27. Apr 2015, 14:47

Lieliska manta viengadniekam+ ir bumba(futbola, nevis maza, kuru var norīt). Vismaz reizi dienā tā tiek pārnesta no vienas vietas un otru vai pasperta ar kāju. Tā interesi nezaudē. Bet tie mīkstie lāči gan stāv un noveco.