Pirmais bacilis mūsmājās

Pirmais bacilis mūsmājās

28. Jan 2019, 13:33 laachukinsh laachukinsh

foto: pexels.com

Susuram ir 10 mēneši. Mēs ar vīru 10 mēnešus esam runājuši par to, ka būsim/esam tie vecāki, kam ir veselīgs, stiprs mazais. Kas jau no dzimšanas radina bērnu pie dažādām temperatūrām, kas netuntulē, jo mazais daudz labāk panes aukstumu, ne sakaršanu (uj, ja ir karsti, to zinās visi, VISI). Arī rudenī un ziemā ejam ārā katru dienu, jo nav sliktu laikapstākļu, ir nepiemērots apģērbs  Un mazais neslimoja. It nemaz. Bet kaut kas komplektā "operācija + baseins + ziema + pareizais apģērbs braukšanai mašīnā un 2min no mašīnas līdz baseinam" nav bijis pareizi. Jo kopš ceturtdienas mazais klepo. Un kaut kad nogalē pievienojās iesnas. Ai, mammas, cik tas ir traki, ja ir iesnas. Zinu no sevis, jo man personīgi nav sliktākas dienas par to, kad man ir iesnas. Bet mazajam... Deguntiņš ciet, paēst nevar, knupis nenomierina, jo paelpot nevar. Ja viss slikti izraisa raudāšanu, iesnas ir vēl trakākas un viss ir vēl sliktāk. Jūras ūdens degunā arī provocē raudāšanu. Pagulēt ir grūti, jo klepus. Esam atgriezušies pie pupošanas pa dienu, jo vismaz tad mazais ir mierīgāks un varbūt drusku laimīgāks. 

Vispār mums ir malacis-stiprinieks. Īsts vīrs aug. Kamēr neklepo un puņķis netek līdz zemei - spēlējas, priecājas, rāpo pakaļ kaķiem. Viss ir labi. Tad nu dodu klepus sīrupiņu, savu pienu ar cerību, ka tur arī kaut kas labs vēl ir. Un gaidu. Un turos pie domas, ka iesnām jāpāriet "nedēļas laikā, ja ārstētas, vai 7 dienu laikā, ja vienkārši ļauj iztecēt". :D

laachukinsh laachukinsh 02. Feb 2019, 21:53

Un tā arī notika, 7 dienas puņķojām, astotajā (sestdiena divatā ar tēti izklaidējoties, kamēr mamma mācās) ne deguns tek, ne klepus. Tikām galā ar mūsu bacili.
Paldies, mammas, arī par jūsu ieteikumiem! Noteikti piefiksēšu citai nebaltai dienai.

laachukinsh laachukinsh 29. Jan 2019, 11:50

Mēs no zālēm dodam tikai Prospan sīrupu - pēc ĢĀ norādēm. Efejas ekstrakts pamatā, diezgan dabīgs. Man pašai labi palīdz parasti. Un pilinu deguntiņā humer, bet reti, jo tad ir liela raudāšana pēc tam.

lauvinja lauvinja 29. Jan 2019, 10:13

Tavegil, Zyrtec un taml. pretalerģijas medikamenti, zināmos gadījumos tiešām palīdz samazināt tūsku, bet tos bez doka ziņas gan nedotu.

mamma88 mamma88 29. Jan 2019, 00:24

Es tomer ieteiktu apjautaties g.arstam par medikamentu izveli,jo tik maziem daudz ko dot nevar vai tikai ar arsta zinu,jo daudzas zalew ir no 2,3 gadiem atlauts lietot.

Mar_Mar Mar_Mar 28. Jan 2019, 21:21

Mana ĢĀ ieteica Tavegil 1/3 uz nakti iedot, lai noņem deguna tūsku, bet tas, ja deguntiņš galīgi ciet un paelpot nevar, vari arī savam ārstam apjautāties par to, pati dzirdēju par to pirmo reizi, kad mazā apslima, bet tagad darbā no kolēģēm ar to esmu dzirdējusi, ka tā dara.
Undegunam noteikti pilieni jālieto, lai mazjam vieglāk paliek, kaut Humer ūdentiņu 😀

laachukinsh laachukinsh 28. Jan 2019, 19:38

@lauvinja paldies par ieteikumiem. Šodien biju iespraudusi kaut kādu Olynth verķīti kontaktā, kas pa visu māju izdala eikalipta aromātu. Arī labi atver degunu. Un varam iztikt bez pilināšanas vismaz. Ja nelīdzēs, bekas cits jau neatliks.

lauvinja lauvinja 28. Jan 2019, 15:42

Palieto kaut ko no ēteriskajām eļļām - dižegli vai arī silvanolam ir plāksteri ar ētersiko eļļu - degunu palīdzēs atvērt, vīrusus nomušīs.
Zinu, ka negribas neko degunā pilināt, bet iesaku tomēr lietot deguna pilienus.