Pieci farmaceita ieteikumi, atsākoties skolas un bērnudārza gaitām

Pieci farmaceita ieteikumi, atsākoties skolas un bērnudārza gaitām

31. Aug 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nemanot pagājusi karstā vasara un pie durvīm klauvē skolu un bērnudārzu laiks, kad bērni atgriežas mācību iestādēs. Kas jāņem vērā vecākiem un arī bērniem, par ko ieteicams parūpēties, lai justos droši dodoties uz skolu vai bērnudārzu, ar saviem ieteikumiem dalās BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.

Pats svarīgākais, protams, ir bērniem atgādināt par drošību gan dodoties uz un no mācību iestādēm, gan uzturoties to teritorijās, taču, lai cik piesardzīgi mēs būtu, šad tad gadās saskarties ar nelielām traumām un saslimšanām, par kuru aprūpi ieteicams padomāt savlaicīgi, norāda BENU Aptiekas farmaceite Zanda Ozoliņa.

Lai gan mācību iestādēs strādā arī medicīnas personāls, nenāks par ļaunu bērna apģērba kabatā vai skolas somā ielikt pāris plāksterus, ko izmantot nelielu traumu gadījumā.

Bērniem atgriežoties mācību iestādēs, diemžēl nekur neizpaliks arī sasitumi, tādēļ ieteicams pārbaudīt, vai pēc vasaras mājas aptieciņa nav jāpapildina ar kādu gēlu vai ziedi sasitumu aprūpēšanai, ko izmantot bērnam atgriežoties mājās.

Farmaceite arī iesaka bērnu vecākiem savlaicīgi iegriezties aptiekā pēc kā imunitāti stiprinoša un laikus pārbaudīt savas mājas aptieciņas un pārliecināties, vai tajās ir viss nepieciešamais saukstēšanos un vīrusu ārstēšanai.

Visbeidzot farmaceite aicina bērnus pabrīdināt arī par to, ka gadījumos, kad rodas sūdzības par sliktu pašsajūtu, viņiem nekavējoties jāvēršas pie skolas vai bērnudārza mācību vai medicīnas personāla. Vecākiem savukārt bērna sliktas pašsajūtas gadījumā Z. Ozoliņa iesaka nekavēties un vērsties pie ģimenes ārsta vai pēc padoma aptiekā.

BENU Aptiekas novēl visiem bērniem un viņu vecākiem aizraujošu, jaunām zināšanām un labām sekmēm bagātu nākamo mācību gadu.