Peldēšanas pamatprincipi: knifiņi,kas palīdzēs sekmīgāk iemācīties peldēt

Peldēšanas pamatprincipi: knifiņi,kas palīdzēs sekmīgāk iemācīties peldēt

07. Aug 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iemācīt bērnu peldēt- tas ir īsts izaicinājums patiesi gan vecākam, gan patiesībā arī pašam bērnam, tomēr ir daži pamati, ko vērts zināt šajā laikā, kamēr notiek mācīšanās peldēt.

Izveido grafiku peldētapmācībai

Lai gan var šķist, ka bērnam šāds kontrolējošs mehānisms var būt apgrūtinošs, patiesībā, tas palīdzēs gan vecākiem, gan bērnam koncentrēties uz galveno un nenovirzīties no mērķa. Piemēram, ja zināsi laikus nākamajām 10 nodarbībām, būs daudz vieglāk saplānot ikdienu, kā arī motivēt sevi apmeklēt šīs nodarbības. Pretējā gadījumā peldētapmācība var ciest neveiksmi, izstiepjot to ļoti garā laika posmā.

Nepārspīlē ar nodarbības laiku

Šeit nebūs vietā teiciens- jo ilgāk, jo labāk, 30 minūšu peldēšanas nodarbība būs tieši laikā, lai bērns koncentrētos nodarbībai un nekļūtu izklaidīgs.

Maini aktivitātes

Peldēšanas treneri to noteikti zina, bet svarīgi saprast, ka atkal un atkal atkārtot vienu un to pašu nebūs bērna garā, tā vietā bērns labprātāk vēlēsies izmēģināt nākamo un nākamo aktivitāti. Pavisam mazie bēbīši var izrādīt garlaicību ik pēc pāris minūtēm. Tieši tāpēc peldēšanas laikā ik pēc brīža jāmaina aktivitātes. 

Personalizē apmācības

Kas der vienam, nederēs citam, tāpēc katram bērnam jāatrod cita pieeja. Piemēram, izaicini bērnu nopeldēt noteiktus metrus vai pajautā, ko bērns gribētu iemācīties. Reizēm ģimenes ar vairākiem bērniem apmācības vēlas veikt vienā dienā, tomēr tā nav īsti pareiza ideja, jo šādā veidā var nebūt tik produktīva nodarbība.

Dod priekšroku spēlei

Bērni daudz vairāk priecājas iemācīties ko jaunu, ja ir jautri to darīt. Spēles elementi, izaicinājums- tas būs īstens sabiedrotais peldēšanas apmācības laikā. 

Izvēlies vārdus,ko izmanto 

Nav viegli izstāstīt bērnam,ko darīt un kā peldēt, ja viņš ir jauniņais šajā pasaulē. Bērni sapratīs labāk, ja asociēsi konkrētas kustības ūdenī ar konkrētiem piemēriem, ko bērns sapratīs labāk.  

Liec bērnam justies droši

Viena no nemieru izraisošām lietām ir bailes. Lielākajai daļai bērnu ūdens saistās ar bailēm un var būt samērā grūti šīs bailes pārvarēt. Ļauj bērnam pieturēties pie sevis, iedrošini viņu, apliecinot, ka esi līdzās. Māmiņu klubs

Dodoties peldēt šajā vasarā, paņem līdzi HUGGIES® Little Swimmers®!

20170719144207-79049.jpg