Māmiņu klubs aicina ŠODIEN, 13.maijā, uz Labdarības Māmiņdienu!

Māmiņu klubs aicina ŠODIEN, 13.maijā, uz Labdarības Māmiņdienu!

13. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

TV3 raidījums un vecāku apvienība “Māmiņu Klubs” sadarbībā ar tirdzniecības centru “Spice Home” šo sestdien, 13. maijā, rīko īpašu labdarības Māmiņdienas pasākumu, kā ietvaros tiks izveidotas jaundzimušo pūriņu kastes trūcīgu māmiņu atbalstam Latvijas dzemdību nodaļās. Labdarības akcijā "Dalies un samīļo” ģimenes un ģimenēm draudzīgas kompānijas saziedoja pirmās pūriņa lietas, kas tiks iepakotas īpašās kastēs un piešķirtas tām trūcīgajām māmiņām, kas nav varējušas atļauties pirmā pūriņa sarūpēšanu saviem jaundzimušajiem. 

Arī Māmiņdienas pasākuma laikā tirdzniecības centrā “Spice Home” turpināsies ziedojumu vākšana. Ikviens, kas vēlas atbalstīt jaundzimušo māmiņas krīzes situācijās, aicināts atnest zīdaiņu drēbītes, autiņbiksītes, bēbīšu higiēnas piederumus un atstāt tās īpašā “Dalies un Samīļo” labdarības kastē.

Pasākums ar māmiņu meistarklasēm un skaistu koncertu, kā arī labdarības pūriņu kastu pakošanu, notiks 13.maijā, “Spice Home” 2.stāvā,  no plkst.16:00 - 18:00.

Programmā ar īpašu koncertprogrammu uzstāsies dziedātājas, māmiņas un akcijas atbalstītājas Māra Upmane-Holšteine un Elizabete Zagorska. Uzstāsies arī bērnu popgrupa “Mazā sirds” un deju kolektīvs “Ozolēni”.

Pasākumā akcijas brīvprātīgās mammas pakos jaundzimušo pūriņu kastes, kā arī notiks dažādas meistarklases - būs iespēja veidot personalizētus apsveikumus jaundzimušo māmiņām, kas saņems labdarības pūriņu kastes, kā arī baudīt gardās Pūres trifeles un veselīgus dzērienus, veidot skaistas māmiņu lampas.

20170510103249-77432.jpg

20170510103255-49130.jpg 

Labdarības akcija “Dalies un samīļo” ir “Māmiņu Kluba” Baltijas valstu iniciatīva, kas vienlaikus norisinās gan Latvijā, gan Lietuvā. Kopā plānots izveidot ap 1500 jaundzimušo pūriņu kastu. Līdzīgas akcijas Skandināvijas valstīs tiek atbalstītas no valsts puses. Piemēram, Somijā jaundzimušo pūriņu kastes ir populārs atbalsta veids, ko sniedz valsts jaunajiem vecākiem.

“Māmiņu Klubs” aicina vecākus dalīties ar savu mazuļu lietiņām (drēbītēm, sedziņām, zeķītēm u.c.), kas bērna pirmajos dzīves mēnešos der tikai neilgu laiku, bet var būt ļoti noderīgas kā ziedojums trūcīgām māmiņām. Pūriņa kastes saņems  trūcīgās māmiņas, kas nonākušas dzemdību nodaļā bez atbalsta un palīdzības, kā arī krīzes centros esošās māmiņas gaidībās.

Ziedojamās mazuļu lietiņas, kuras apmeklētāji tiek aicināti atnest uz “Spice Home” labdarības kasti “Dalies un Samīļo!” līdz 28.maijam: 

-       pirmais apģērbs jaundzimušajam (0-3 mēn.)

-       autiņbiksītes (1.un 2.izmērs), neatvērtā iepakojumā

-       siltās zeķītes

-       kokvilnas cepurītes, cimdiņi

-       dvielīši

-       higiēnas lietas jaundzimušajam (ķemmītes, šķērītes, bērnu kosmētika)

-       krūts ēdināšanas piederumi māmiņai

-       pirmā rotaļlieta

 

Akciju atbalsta ģimenēm draudzīgas kompānijas un zīmoli  - tirdzniecības centri “Spice” un “Spice Home”; SUBARU (“Adrem Auto”), HUGGIES autiņbiksītes, Canpol Babies zīdaiņu aprūpes piederumi, NUK krūts zīdīšanas atbalstam, GRITE (pūriņu kastu izveide), BÜBCHEN zīdaiņu kosmētika, LIDO, JYSK u.c.. 

20170510103325-51847.jpg