Mūsu nīlzirdziņiem sāp vēderiņi

Mūsu nīlzirdziņiem sāp vēderiņi

24. Feb 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulim vēl nav mēnesis un viņam, pēc visiem likumiem, lielāko daļu laika ir jāguļ, bet diemžēl... . Vecākiem nakts šķiet nebeidzama, jo mazulis, nez kāpēc, raud, sparīgi kustina kājiņas un viņa sejiņa ir piesarkusi. Tad iestājas neliela pauze, liekas, ka bērniņš ir nedaudz nomierinājies. Jūs arī apguļaties. Bet viss atkal sākas no jauna. Kliedziens jūs piespiež burtiski uzlēkt kājās. Piedāvātais māneklītis vai pudelīte ar ūdeni nelīdz. Un, tikai pēc gāzīšu izdalīšanās vai vēdera izejas mazulis nomierinās un uz kādu laiku aizmieg, un jūs līdz ar viņu.

Vai pazīstama aina?

Un viss tikai tādēļ, ka lielākai daļai pat veselu mazuļu pirmajos dzīves mēnešos novērojams zarnu trakta diskomforts un funkcionāli zarnu trakta traucējumi. Speciālisti to izskaidro ar gremošanas fermentu zemo aktivitāti.

Šo iemeslu dēļ rodas kolikas, vēdera uzpūšanās (meteorisms), aizcietējumi, ēdiena atgrūšana. Kad mazulim ir 3 –4 mēneši ( reizēm arī vairāk), zarnu trakta diskomforta parādība izzūd, tas nozīmē, ka gremošanas fermenti ir nobrieduši, kļūst aktīvāki, bet zarnu mikroflora pilnībā formējas.

Pēdējo pētījumu rezultāti liecina par to, ka daudziem mazuļiem zarnu kolikas rodas pārtikas maiņas rezultātā (sākot piebarošanu, pārsvarā, ar miltu produktiem). Miltu proteīni (olbaltumvielu komponents) ir sveši bērna zarnu traktam un ir grūti pārstrādājami. Lai neielaistu kādu no zarnu trakta slimībām, vajadzētu pievērst uzmanību mazuļa uzvedībai un viņa vēdera satura īpatnībām laikā, kad sākat šāda veida piebarošanu. Gāzu veidošanās un to apgrūtināta izvadīšana reizēm ir izskaidrojama ar kādām bērna īpatnībām, piemēram ar to, ka bērns fizioloģiski nav nobriedis (mazulis nācis pasaulē pirms laika). Tāpat arī par pārmērīgu gāzu veidošanās iemeslu var būt vienkārša pārbarošana. Jebkurā gadījumā, ja jūs mazulim regulāri novērojat zarnu koliku pazīmes, konsultējieties ar savu ārstu.

20140214113140-90999.jpg

Enterokind šķīdums iekšķīgai lietošanai®
20 ml, pilieni

Homeopātiskās zāles bērniem un zīdaiņiem koliku un meteorisma ārstēšanai, ko izraisījusi pārtikas alerģija (govs piens, augļi, tauki)
vai bērna uztura maiņa
.

Sastāvs:

  • Chamomilla D6*,
  • Cina D6,
  • Colocynthis D6,
  • Lac defloratum D6,
  • Magnesium chloratum D6.

Etanola saturs 2.69 tilp. %

Vairāk uzzināsiet, apmeklējot mūsu mājas lapu www.mitela.lv

Pirms lietošanas uzmanīgi izlasiet lietošanas instrukciju. Konsultējieties ar ārstu vai farmaceitu par zāļu lietošanu. Bezrecepšu zāles. 

Zāļu nepamatota lietošana ir kaitīga veselībai.