Meklējam atbildes: Podiņmācība dārziņā

Meklējam atbildes: Podiņmācība dārziņā

22. Jul 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinām jautājumu - atbilžu sēriju par podiņmācību, atbildes uz māmiņu jautājumiem sniedz fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča.

Jautājumi:

- Kā audzinātājām bērnu dārziņā ir vieglāk - ja bērns ir autiņbiksītēs vai bez tām? Tas, ka mazuļus visus sēdina uz podiņa palīdz atradināties no autiņbiksītēm?

- Vai var būt tā, ka bērns aizmirst aiziet uz tualeti, kad viņu pieskata kāds cits, piemēram, dārziņā. Kad dārziņā ir konkrēta audzinātāja, bērns slapina biksītēs, citās dienās viss ir normāli? Kā palīdzēt pārvarēt iespējamo nepatiku un izvairīties no tāda veida brīžiem?

- Bērnu sāku pieradināt pie podiņa 8 mēnešu vecumā. Tagad augustā viņam būs 2,5 gadi. Līdz pat šim laikam nav nekādu pārmaiņu. Saprot, kas ir podiņš. Sēžas, aiziet. Ar bērnu dārza gaitu uzsākšanos, piedzīvojām regresu, pēc tam, kad nomainījās audzinātāja, vispār dārziņā uz podiņa vairs neiet. Dārziņā ir autiņbiksītēs, mājās - biksītēs. Sauss vai slapjš- viņam vienalga. Audzinātājas iesaka neuztraukties, bet tas nav iespējams. Kā tikt galā?

Atbildes:

Poda lietošana ārpus ieraktās mājas situācijas var būt sarežģīta. Kopā ar bērnu dārza audzinātājām jāizrunā kā šis process parasti notiek mājās un ar bērnu jāizrunā atšķirības, kā čurāšana/kakāšana notiks bērnu dārzā. Pozitīvs apstāklis bērnu dārzā ir iespējas novērtot citus bērnus, tas var palīdzēt bērnam labāk izprast arī savus procesus. Bet kopīga bērnu likšana uz poda man tomēr nav izprotama, jo vēlme čurāt vai kakāt ir paša cilvēka iekšējs situmuls, nevis ārējs aicinājums.

Bet, uzskāot iet bērnu dārzā, bērns var maziet regresēt savās spējās. Vajadzētu reaģēt uz to iecietīgi un ar izpratni.

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130712113509-10223.jpg

- pieguļ kā apakšveļa. Pateicoties elastīgajām sānu maliņām, tās ir viegli novilkt un uzvilkt;

- izdziestošais zīmējums, kas parāda, ka autiņbiksītes ir slapjas;

- rotaļas ar jautrajiem Disney© multfilmu varoņiem.