Kā pavadīt laiku kopā ar bērnu? 10 idejas aktivitātēm, kas neprasa lielus finansiālus ieguldījumus

Kā pavadīt laiku kopā ar bērnu? 10 idejas aktivitātēm, kas neprasa lielus finansiālus ieguldījumus

26. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir viegli izdomāt aktivitātes, kā izklaidēt bērnu, ja līdzekļus nav jāskaita, taču, ja pieliek nedaudz radošas domāšanas un atsauc atmiņā daudzas labi aizmirstas aktivitātes, labi pavadīt laiku var bez lieliem tēriņiem. Iespējams, šādi pavadīts laiks būs pat vērtīgāks, interesantāks un bērnam atmiņā paliekošāks!

Iestudējiet savu teātra izrādi

Vai arī jūs esat lieli teātra mīļotāji? Kamēr teātra sezona vēl nav sākusies, jūs varat atklāt savu ģimenes teātri. Izdomājiet lugas notikumus paši vai arī izspēlējiet bērna mīļāko pasaku, talkā ņemot mājās esošās mīkstās rotaļlietas. Sadaliet lomas un nodrošinieties ar vairākiem mēģinājumiem. Kad viss "iet no rokas", varat uzzīmēt teātra biļetes un uz izrādi uzaicināt arī tēti, vecvecākus, lielo brāli, māsu un arī ģimenes mīluli kaķi!

Izgatavojiet papīra lelles

Vai atceries no savas bērnības, kā dažādos žurnālos bija publicētas papīra lelles? Tā tikai bija vērtība! Lelles līmējām uz kartona, lai tās kalpotu ilgāk, un pašas modelējām savus tērpus. Tagad papīra lelles ir atdzimušas, taču nav vajadzība tērēties un pirkt jau gatavas - uzzīmējiet savas! Tā var būt gan lelle Maša, gan arī kāds no Minjoniem. Galvenais, lai pašiem patiktu un būtu interesanti!

Apmeklējiet muzeju

Ikdienā mēs tikai skrienam, daudz laika pavadām pie TV ekrāniem, tāpēc veltiet vienu dienu, lai dotos mazā zinātnes izpētes pārgājienā pa muzejiem. Lielā daļā muzeju bērniem apmeklējums ir bez maksas vai arī par simbolisku samaksu, tāpēc jums atliek vien saprast, kura būs saistošākā tēma un atrast atbilstošos muzejus. Vienalga, vai tās būtu automašīnas, vilcieni, daba, karš, smalki porcelāna trauki vai sports, jums noteikti izdosies atrast kaut ko interesantu.

Uzrīkojiet karaoke sacensības

Dziedāšana vienmēr sagādā daudz prieka, un kā gan citādāk, ja mēs esam tauta, kurai dziedāšana ir asinīs? Uzrīkojiet karaoke sacensības, izaicinot savu mīļāko dziesmu nodziedāt gan tēti, gan arī lielo māsu. Lai skan dažāda žanra mūzika un jautrība! Dziesmas dziedāšanai vari meklēt Youtube, kur atradīsi visu sākot no šlāgeriem, kuru varbūt gribēs padziedāt omīte, beidzot ar reperi ansi, kura repertuāru vislabāk pārzinās lielā māsa.

Iemāci bērnam tamborēt

Atceries, kā tev savulaik omīte mācīja tamborēt? Šajā nodarbē nav ne mazāko apdraudējumu, taču pirkstiņu veiklība gan tiks attīstīta pēc pilnas programmas! Sāciet ar vienkāršāko - uztamborējiet kādu košu grāmatzīmi, taču, ja bērnam šī nodarbe ir iepatikusies un viņš ir nodevies tamborēšanas azartam, kopīgi uztamobrējiet šalli drīzajam rudenim. Šī paša radītā šalle noteikti būs daudz vērtīgāka par jebkuru citu veikalā nopērkamo.

Apgūstiet origami mākslu

Senā japāņu papīra locīšanas māksla varbūt šķiet pirmajā brīdī sarežģīta, bet atliek vien nedaudz piešauties, lai pēc instrukcijām no papīra uzburtu dzīvniekus, ziedus un dažādus mītiskus tēlus no pasakām. Idejas origami locīšanai vari smelties internetā. Aktivitātei vajadzīgi vien rosīgi pirkstiņi un papīrs.

P.S. Ja šķiet, ka origami ir pārāk sarežģīti, tad sāc ar mums tik labi zināmajiem "origami" - papīra lidmašīnām un kuģīšiem. Iemāci arī bērniem tos izlocīt no papīra!

Dodaties iepazīt vēl neredzētas vietas

Ikdienā noteikti dodaties pastaigāties pa vienām un tām pašām ielām, vieniem un tiem pašiem parkiem un pastaigu taciņām. Kāpēc gan lai šodien viss nebūtu citādāk? Iesēdieties sabiedriskajā transportā, aizbrauciet uz pilsētas otru galu un atklājat jaunus rotaļu laukumus, jaunas pastaigu takas un parkus! Vietējā veikalā varat nopirkt saldējumu vai arī remdēt izsalkumu ar līdzpaņemtajām maizītēm. Ļaujoties mazai avantūra var atklāt daudz jauna!

Noorganizējiet mākslas plenēru

Salieciet somā mājās esošās krāsas, papīru un kādu cietāku pamatni, uz kuras māksliniekiem nostiprināt savus darbus, un dodaties laukā! Ejat uz parku, mežu, varbūt piesēžat turpat mājas pagalmā, un zīmējiet to, kas paveras acu priekšā! Radoša un interesanta diena ar skaistu gala rezultātu garantēta.

Uzrīkojat modes skati

Kas ir katras meitenes lielākais sapnis? Protams, kaut ko uzvilkt no mammas skapja. Un šī diena tam ir ideāli piemērota! Uzrīkojiet mājās modes skati - ļauj meitai no savas skapja izvēlēties dažādus apģērbus, sakombinēt to ar dažādiem aksesuāriem un - lai dzīvo mode! Lai skan mūzika un jaunā topmodele slīd pa improvizēto modes skates mēli!

Saceriet pasaku

Varbūt arī jūsu mājās ir rituāls ik vakaru pirms gulētiešanas lasīt grāmatas. Te kaut ko no klasikas, piemēram, Vinniju Pūku, te kaut ko no mūsdienu literatūras, bet... kāpēc gan lai jūs nesacerētu paši savu pasaku? Apsēžaties un kopīgi uzburiet savu pasaku, sākotnēji izdomājot galvenos varoņus, notikumus, un tālāk jau attīstot pašu stāstu. Kad tas gatavs, noteikti pierakstiet un ilustrējiet ar attēliem. Šī būs fantastiska piemiņa no kopīgi pavadītās dienas.