Mamma - sieviete atvaļinājumā.

Mamma - sieviete atvaļinājumā.

31. Mar 2018, 22:55 mrs.berzina mrs.berzina

Ir Lieldienu brīvdienas, Mia ir pie omes un opja, viss forši. Tomēr kaut kādas viesuļvētras mani piemeklē pēdējā laikā. Kad tas sākās? Tad, kad jau kuro reizi es no kāda dzirdu savā virzienā vērstu frāzi : Tev taču tāpat nav ko darīt mājās! Tev gan zelta dzīve, tik ilgi jau nav bijis jāstrādā, vari atpūsties.

Ok, es varu saprast, kad tieši vīrieši ir tie, kas, saka šos vārdus mammām, kas lielu daļu sava laika pavada kopā ar bērnu mājās. Es zinu, ka vīrieši domā pilnīgi un galīgi savādāk nekā mēs, sievietes, tādēļ uz pārlieku lielu sapratni nevar cerēt. Kas mani šokē visvairāk? Tas, ka šīs frāzes es visbiežāk dzirdu tieši no sievietēm! Nerakstu es šo blogu, lai sagaidītu kādus žēlastības vārdus, jo nē, neesmu nekāda cietēja un viss ir super. Es vienkārši skaļi mēģinu saprast, tieši kāpēc cilvēki tā domā? Kapēc cilvēki domā, ka tās sievietes, kurām ir dota iespēja būt par māmiņām, esot tās, kurām ir zelta dzīve un kurām ir ļoti garlaicīgi un ļoti daudz brīvā laika.

Esmu saņēmusi arī tādus jautājumus, kā piemēram: Kā Tev var patikt dzīvot tik garlaicīgi? Kā ir, kad nevari iziet ārpus mājām izklaidēties vai satikties ar draudzenēm? Nevaru iedomāties cik garlaicīgi Tev ir mājās... Tev gan Zelta dzīve, vari sēdēt mājās un neko nedarīt.

Jā, man ir viss super! Bet sēdēt mājās un neko nedarīt? Nu jau gan..

Katras mammas ikdiena ir raibu raibā, ticiet man!

Kad bērniņš ierodas šai pasaulē, viņš laikam pats no sevis visu iemācas, pats sevi pabaro, nomazgā, apģērbj. Vai jūs maz saprotat, ka pasaulē ierodas kāds kurš nesaprot kā pakustināja mazo rociņu vai kas vispār ir viss kas ir apkārt, kas tas par aukstumu vai karstumu un kapēc viņš tiek kustināts?!

Mamma un tētis ir tie cilvēki, kas to visu jau zin.. tie cilvēki, kuriem ir uzdevums to visu iemācīt tam jaundzimušajam mazajam cilvēkam.

Vai tiešām tas izklausas tik ļoti garlaicīgi???

Ir daudz mammas, kuras saņēmušas savā virzienā šādas frāzes un jautājumus. Un vai variet iedomāties cik ļoti pretīgi ir kaut ko tādu dzirdēt pēc dienas, kad mājās pavisam noteikti ir kaut kas izliets, apgāzts. Kad kāds ir raudājis, visticamāk vairāk par piecām reizēm diennaktī un Tu esi domājusi un lauzījusi galvu par to, kādēļ tas kāds ir raudājis. Vai kādēļ tas kāds nesaprot, ka karote ir jāliek mutē nevis tās saturs jaizmērē pa matiem vai jānomet zemē? Kapēc vārda mamma vietā tas kāds saka "kaka" ?

Es, protams, šobrīd runāju par savu ikdienu, ar savu 1,5 gadus jauno meitu. Pieņemu, ka arī ar vecāku bērnu tas viss nekļūst "vēl garlaicīgāk".

Katru dienu ir vairākas situācijās, kurās gribas uzkliegt tam bērnam, un nē, es to nedaru, protams, ka es savaldos, jo ar prātu es lieliski saprotu, ka tas mazais cilvēks vēl daudz ko nezin šajā pasaulē un nav pelnījis nevienu pašu pārmetumu. Tas vienkārši rodas mirklī, kad Tu jau visu dienu esi centusies bērnam kaut ko iemācīt un tad pēkšņi Tu saproti, ka tas nav izdevies.. un Tev liekas, ka viss iet greizi. Bet, kad Tu redzi, ka kaut kas ir iemācīt, uiiiiii, ticiet man tas ir TĀDS gandarijums. Super, ka "garlaikojoties" mājās, Tu iemāci kaut ko cilvēkam, kurš tikai pirms padsmit mēnešiem ir ieradies šai pasaulē un nemācējis lāga vēl pakustināt rociņas un kājiņas. Un Tev kā mammai vēl priekšā ir tik ļoti daudz uzdevumu. Jo nē, mēs visi neiemācijāmies paši no sevis runāt, rakstīt, zīmēt un iet uz poda :) Un jums liekas, ka mēs, mammas, sēžam dīvānā un neko nedaram. Jā! Es varu pasēdēt pa dienu dīvānā arī un paskatīties seriālu, un ticiet man, tās 1-2 stundas dienā ir zelta vērtē!!!! Es nepozicionēju sevi kaut kāda supervaroņa lomā, pavisam noteikti nē, esmu pavisam vienkārša mamma, un tādas mēs esam tik daudz un būsim vienmēr. Es tikai negribu vairs savā vai citu māmiņu virzienā dzirdēt šīš frāzes. Nu saprotiet taču. Nu nav mammām nekad garlaicīgi! Un mūsu katra mamma ir iemācijusi mums tik ļoti daudz ko. Cita vairāk, cita mazāk, bet ir. Tā dabā ir iekārtots! Tas nav kaut kāds kūrorta atvaļinājums. Tā ir atbildība, ar vai bez zvelnēšanas dīvānā!


blogs: mammamiai.wordpress.com

instagram: @mammamiai


20180331225337-34402.jpg