Māmiņas- veidojam saviem mazuļiem pašas

Māmiņas- veidojam saviem mazuļiem pašas

01. Dec 2017, 14:17 Laura SeMa Laura SeMa

Pienāca brīdis, kad redzēju, ka mana mazulīte vairs nelabprāt spēlējas ar mantiņām, kas viņai bija bijušas līdz nolēmu pati ķerties pie rokdarbiem. Un tad mans galvenais uzdevums bija, izsecinot no tā, kas meitiņai patīk, veidot viņai atbilstošas rotaļlietas. Un viss ir tapis no mājā atrodamām saimniecības, rokdarbu un ēdamlietām.

Tad kad nolēmu, ka radīšu meitiņai mantiņas pati, un pirmā no tām tapa pavisam vienkārša, bet meitiņai svarīga. Biju ievērojusi, ka meitiņa nelabprāt satver arī viņas vecumam domātas mantiņas, jo tās bija par lielu viņas rociņām. Tad nu izveidoju paštaisītu grabuli, kas bija viņas rociņām pašā laikā. Grabulis ir veidots no kartona kastites, kur atradās mammas acu krēms un ievietoju tajā trīs palielas pērles, lai kratot kastīti ir pietiekoši interesanta skaņa un aplimēju ar līmlenti, lai no kastītes nevar izdabūt pērles, jo savādāk mazulīte varētu aizrīties. Beigubeigās grabulis ir gana vienkāršs taču meitiņai patīk.

20171201135352-20014.jpg

Vēl es ievēroju, ka bez skanošām mantiņai meitiņai ļoti tīk dažnedažādi striķi, jā un arī iedvesmojoties no māmiņu kluba raidījuma, sapratu, ka manai meitiņai lieti noderētu striķu kaste. Paņēmu plasmas kārbiņu, kur agrāk bija ausu tīramie kociņi, izurbu ar nazi caurumiņus un ievēru iekšā dažādu tekstūru striķus, lentas pat mežģīni, kā arī pievienoju striķī savērtas pērlītes un zvaniņu, lai kratot rodas skaņa un lai ir ko redzēt caur caurspīdīgo kastīti. Lai kastīte būtu vizuāli pievilcīgāka izdekorēju to ar dažām uzlīmēm.

20171201141621-23842.jpg

20171201135909-32072.jpg

Vēl meitiņai tapa griķu pudele. Izvēlējos mazākā izmēra ūdens pudeli, izžāvēju un iebēru tajā griķus, tikai bērt nevaig pārāk daudz, lai mantiņa nav pārāk smaga bērniņam. Un beigās ir gan skanoša gan vizuāli pievilcīga mantiņa, jo gāzelējot pudeli griķi ļoti interesanti izskatās  birstam. Es savu pudeli nedaudz saplacināju, lai meitiņai vieglāk ir noturēt rociņās.

20171201141110-91556.jpg

Tādas ir pāris pašdarinātās, bet bērnam ļoti saistošās mantiņas. Vēlāk, kad meitiņas ļaus pastāstīšu kā veidoju viņai filca grāmatu un attīstības dēli, kuriem viņa arī dikti pievēršas.