Mācām bērniņu ne tikai čurāt, bet arī kakāt podiņā

Mācām bērniņu ne tikai čurāt, bet arī kakāt podiņā

18. Oct 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko darīt, ja bērniņš jau vairāk kā 3 mēnešus veiksmīgi lieto podiņu, lai pačurātu, bet atsakās tajā kakāt? Kā iemācīt bērniņam ne tikai čurāt, bet arī kakāt podiņā?

Tāda situācija ir visai izplatīta. Dažkārt bērni lūdz uzvilkt viņiem autiņbiksītes, kad grib nokārtoties pa lielam, un nav ar mieru kakāt ne podiņā, ne pieaugušo tualetē. Pieradiniet bērnu pakāpeniski, esiet pacietīgi un neuzspiediet neko bērnam.

Kamēr bērniņš velk autiņbiksītes, piedāvājiet viņam ar visām autiņbiksītēm vienkārši apsēsties uz podiņa vai uz lielā poda. Galvenais, kas jāatceras par lielā poda lietošanu ir- pēdu balsts, podam jābūt aprīkotam ne tikai ar speciālu paliktnīti, bet jābūt arī kāpslītim, kas nodrošinātu bērnam vieglāku piekļuvi podam, kā arī - nodrošinātu balstu bērna pēdām.

Kad bērns pieradīs vienkārši tāpat vien pasēdēt uz podiņa, neatkarīgi no tā, vai viņš šīs sēdēšanas laikā kakās autiņbiksītēs vai nē, piedāvājiet viņam apsēsties uz podiņa ar attaisītām autiņbiksītēm. Pēc tam pakāpeniski varat piedāvāt autiņbiksītes novilkt pavisam.

Protams, katram gadījumam, autiņbiksītes var turēt blakus, ja nu bērns tās tomēr pieprasa. Bet tiklīdz ir kaut niecīgākā veiksme šajā ziņā, bērns ir jāpaslavē. Un te būtu labi izstrādāt apbalvojuma sistēmu, piemēram, izveidojiet tabulu ar uzlīmītēm, kuru bērns pats var aizpildīt atkarībā no jauno iemaņu apguves. Lai tas viņam ir kā papildus stimuls, ko izmantot tikai īpašos gadījumos. Tātad - viena veiksme ir viena uzlīmīte!

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130711100041-71345.jpg

Fizioterapeites Kristīnes Stalīdzānes atbildes uz māmiņu jautājumiem par podiņmācību