Lielai meitenei un lielam zēnam - būs ērti!

Lielai meitenei un lielam zēnam - būs ērti!

29. Jun 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pierašana pie podiņa un pats podiņmācības process ir viens no garākajiem un satraucošākajiem vecākiem. Tik daudz kas jāpadara, tik daudz pacietības vajadzīgs..

Bērniņam tas ir ļoti svarīgs brīdis - viņš mācās atpazīt sava ķermeņa signālus, mācās saprast, kādas vajadzības jānokārto konkrētā brīdī. Un, lai to varētu izdarīt: jāsajūt, jāsaprot, kurp doties, jātiek līdz tualetei, jānovelk biksītes, jāapsēžas uz podiņa. Kad tas apgūts, var sākties nākamais posms - pieradinām pie pieaugušo poda lietošanas.

Lai šis posms varētu sākties, jāsagatavojas: jāiegādājas poda paliktnītis un arī kāpslītis. "Ļoti svarīgi, lai sēžot uz poda pēdām būtu atbalsts. Tāpēc paaugstinājums nepieciešams ne tikai tāpēc, lai bērns pats varētu apsēsties uz poda un norāpties no tā, bet arī, lai kājām būtu iespēja atsperties. Tas stabilizē ķermeni un balansē ķermeņa svaru. Tas nozīmē - bērniņš atsperas ar kājām (nevis ar dibenu), dibena muskuļi atslābinās (nevis sasprindzinās!) un atslābinās arī vajadzīgās atveres", - stāsta fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča.

Paliktnītis un kāpslītis ne vienmēr ir pārejas periods no podiņa uz lielo podu. Gadās, ka bērni izlaiž iepazīšanos ar podiņu un ar prieku atvieglojas kā pieaugušie. "Podiņa lietošana nav obligāta, tas nav pārejas posms, kura noslēgumā jābūt pazīstamam ar lielo podu. Tas, kurp bērns dosies, lai nokārtotos, ir viņa paša ziņā. Un būtu pat vēlams piedāvāt uzreiz iepazīties arī ar lielo podu. Bet tas, ka bērniņš lieto mazo podiņu ilgāku laiku, arī nav slikti", - bērnu izvēli komentē fizioterapeite Līga Barone - Tamoviča.

Ar mācību paliktnīti podam NUK bērniņš varēs bez problēmām iemācīties lietot lielo podu.

NUK Mācību paliktnītis lielajam podam zēniem un meitenēm

20140610135129-67092.jpg

  • Mācību paliktnītis lielajam podam zēniem un meitenēm
  • Ērti uz tā sēdēt pateicoties augstajai muguras daļai un platajam pamatam
  • Pateicoties rokturītim, ērti uzliekams uz poda
  • Neslīdošās maliņas droši fiksējas pie poda
  • Pasargā no šļakstīšanās
  • Der visiem standarta izmēra podiem
  • Izgatavots no augstvērtīgas, izturīgas plastmasas

 20140506104203-54768.jpg