Laukā lietus? Nebēdā, te 5 aktivitātes, kā forši pavadīt šodien laiku

Laukā lietus? Nebēdā, te 5 aktivitātes, kā forši pavadīt šodien laiku

06. Oct 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad sola lietainu dienu, neļauj laikapstākļiem sabojāt jūsu noskaņojumu. Pat ja šķiet, ka ir pārāk netīkams laiks, lai dotos garā pastaigā vai spēlētos smilšu kastē, liec lietā savu kreativitāti, lai arī iekštelpās pavadītais laiks būtu jautrs un piepildīts smiekliem.

Lūk, plāns lietainai dienai!

Iestudējiet izrādi! Lietaina diena ir ideāli piemērota, lai iestudētu savu teātra izrādi, kuru pēc tam atradīt vecmāmiņām, vectētiņiem un draugiem, kad viņi atnāks viesos. Darbiņš, protams, atbildīgs, jo jāizdomā pasaka, kuru iestudēt, jāsadala lomas, jāsagādā tērpi, rekvizīti, protams, vajadzīga arī atbilstoša mūzika un nopietni mēģinājumi. Ķeraties pie darba un jums izdosies!

Radiet savu vasaras kolāžu! Divas trešdaļas vasaras aiz muguras un šajā laikā noteikti piedzīvots daudz kas foršs. Kā būt ar kādu košu kolāžu, kas atgādinās par šajā vasarā piedzīvoto? Velc ārā no skapja vecos žurnālus, reklāmu katalogus, līmes un šķēres un atceraties šovasar piedzīvoto. Kolāžā noteikti būs daudz saldējuma, košas puķes, smaidoši cilvēki un neaizmirstami saulrieti un krāsainas varavīksnes.

Dodaties gulēt diendusu uz mežu! Tu vaicāsi, kāds gan mežs, ja laukā gāž lietus kā no spaiņiem? Pieslēdzot kreativitāti, nemaz laukā nav jādodas! Uzceliet no segām un krēslām istabā telti, neaizmirstat paņemt līdzi arī lukturīšus, kādu uzkodu un grāmatu. Fonā vari atskaņot meža skaņas un jūsu piedzīvojums var sākties! Izliecieties, ka aiz telts sienas pastaigājas stirnas un lāči, stāstiet viens otram piedzīvojumus, mielojaties ar līdzpaņemtajām uzkodām, lasat grāmatu par meža zvēriem un, kad pārņem nogurums, guļat diendusu turpat teltī.

Uzrakstiet vēstuli draugiem! Kad jūs pēdējo reizi rakstījāt vēstules? Tādas, uz īsta papīra, ar īstu pildspalvu? Varam derēt, ka draugu pārsteigums un prieks būs neviltots, ieraugot pastkastītē vēstuli, tāpēc izmantojiet šo lietaino dienu, lai viņus iepriecinātu. Kopā ar bērnu varat zīmēt, krāsot, līmēt un rakstīt, atceroties foršos kopīgos piedzīvojumus un pasakot paldies, ka viņi jums ir.  Kad vēstule gatava, rakstiet uz aploksnes draugu adresi, uzlīmējiet pastmarku un - aidā, lai pārsteigums ceļo pie draugiem un aiznes viņiem kādu foršu, saulainu dienu!

Uzrīkojiet deju ballīti! Kad tik daudz kas paveikts, laiks kārtīgi izdejoties, lai ar smaidu sejā noslēgtu lietaino dienu. Izvēlaties savas mīļākās dziesmas, variējiet mūzikas stilus un ļaujaties neprātīgai dejošanai. Lai ballīte būtu vēl jestrāka, saģērbieties košās drānās, izmantojiet raibus aksesuārus un dejodiet uz nebēdu!