Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Pirmo reizi jūras smiltiņās

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Pirmo reizi jūras smiltiņās

28. May 2019, 16:15 Melānija Melānija

Aiz loga pavisam  apmācies, lietains un īpaši nepatīkams laiks. Prasās pēc siltas sedziņas, karstas tējas krūzes un dīvāna kurā ieritināties kopā ar savu mazo pelēnu. Sajūta tāda, itkā būtu rudens, bet patiesībā laukā nav nemaz tik vēsi un kokiem vēl ir zaļas lapas. Čivina putniņi un visapkārt skaisti zied ābeles, ceriņi un citi krūmi un kociņi. Diezgan jocīgi skan, jo pagājušo gadu es noteikti šajā laikā jau biju izgājusi pastaigāties vai rušinājos pa dārzu kamēr mazais rausis saldi čuč ratu kulbā. Spīdēja saulīte un noteikti bija vismaz +20 grādi. Tas bija tikko, bet patiesībā jau pagājis vesels gads. 
Un šodien, kamēr mazulis guļ diendusu es aizdomājos par saulaino laiku un siltajām dienām, kurās Kārlis skraidīja apkārt ar pliku dupsi. Laimīgs tipināja šurpu turpu un šļakstījās ar ūdeni visur kur pagadās.

 Kur palicis šis saulainais laiks? Vasara, kāpēc Tu no mums slēpies?

Paspējām arī pabūt jūriņā kopā ar mazajiem draudziņiem. Un bērniem tik tiešām ļoti patika dzīvoties pa smiltiņām, celt smilšu kūciņas, ierakties smiltiņās dziļākā bedrē un braukāties ar traktoriņu. Viņi  nemaz nenojauš, ka ir arī kas daudz daudz labāks par smilšu kūkām. Turpat vien dažu metru attālumā ir arī  ūdens no kura visticamāk bērnus mēs laukā vairs nedabūtu. Tādēļ šo dzīvošanos pa jūriņu atstājām siltākām vasaras dienām un ūdens temperatūrai. Kaut gan atļāvos savu mazo bērnu izģērbt līdz autiņbiksītēm un dzīvoties pēcpusdienas saulītē plikam. Lai var ar visu ķermeni sajust cik patīkams ir saulītes pieskāriens un smiltiņas. Taču vistrakāk laikam ir ar  čerkstoņu gar zobiem, kad bērns netīšām ir pagaršojis skaistās kūkas smilšu čupas malā. Vai pacēlis savu našķi no zemes.

  • Tādēļ ļoti vēlētos dzirdēt ieteikumus ko drīkst un ko nedrīkst darīt pie jūras ar bērniņu, kuram ir mazliet vairāk par gadiņu?
  • Cik ilgi drīkst uzturēties saulītē? Šis man būtu ļoti svarīgi, jo ja Kārlim ļautu, tad viņš varētu dzīvoties pa lauku visas dienas garumā. Bez pusdienām un apstājas. Kāpelē, darbojas, rokas pa zemi un rotaļājās uz nebēdu.
  • Kā ir ar sauļošanās krēmiem? Cik ilga ir to iedarbība? Kurš no tiem ir labāks un vai ir nepieciešams krēms pēc sauļošanās?

Protams, saulītē neuzturamies no plkst. 12:00-16:00, jo šajā laikā guļam diendusu un ēdam pusdienas.

Paldies!