Laimīga mazuļa dienasgrāmata:  Latvijai 100 un man jau 7 mēneši

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Latvijai 100 un man jau 7 mēneši

20. Nov 2018, 00:36 Melānija Melānija

Šie bija ļoti krāšņi un patiesi skaisti svētki. 
Arī mūsu ģimene atzīmēja šo skaistu Latvijas dzimšanas dienu. Un šī diena bija īpaša ne tikai Latvijai, bet arī mūsu ģimenei.
Es vienmēr esmu teikusi, ka 18 datums manā dzīvē nesis patīkamus pārsteigumus un tas tik tiešām ir bijis un būs maģisks skaitlis. Pārāk daudz sakritību un pārsteigumu. Un ticu, ka tas nav viss. Tas manā dzīvē turpinās figurēt nu jau katru mīļu brīdi.
Mans dēls ir viens no tiem, kas  pirms septiņiem mēnešiem tieši šajā datumā nāca pasaulē. Un Latvijas dzimšanas dienā mēs svinējām dēliņam 7 mēnešus. Varbūt nevarētu to nosaukt par svinēšanu, bet mēs šo dienu atzīmējām. Ar gardām vakariņām, mājās gatavotiem kēksiņiem un burvīgām bildēm virs Latvijas karoga.


Latvija! Tu šogad biji īpaši daiļa savos svētkos. Pulcēji tūkstošiem cilvēku un piepildīji  ne tikai Rīgas ielas ar smiekliem, mīlestību un lepnumu, bet arī visu Latviju. Katrā pilsētā dziedāja dziesmas, katrā pilsēta dejoja un katrā Latvijas nostūrī tika svinēti svētki. Īpaši svētki ar gardām vakariņām sveču gaismā un burvīgām kūkām, tortēm un saldajiem ēdieniem. Man šķiet, ka katrs Latvijas iedzīvotājs savā mājā šo dienu patiešām izbaudīja un svinēja tā itkā tā būtu sava dzimšanas diena. Un svinējām ne tikai mēs, bet arī mūsu valsts ciemiņi.


Arī mēs esam no tiem, kas no sirds atpūtās un izbaudīja. Lai gan ļoti vēlējos apmeklēt pasākumus Rīgā, šogad tie tomēr lielākoties izpalika, jo ar mazu bērniņu ir grūti izbraukāt un visu apskatīt. Bet tas nenozīmē, ka mēs nejutām līdzi. Lai gan es neplānoju salūtu skatīties krastmalā, mēs to redzējām no Daugavas otra krasta. Bez cilvēku pūļiem un siltumā. Taču lāpu gājiens mums ir svēta lieta. Tajā piedalījās visa ģimene. Mēs bijām starp tiem vairāk kā 20000 cilvēku. Un es tiešām esmu neizsakāmi lepna. Šī sajūta ir neaprakstāma ejot starp šiem tūkstošiem lāpu gaismiņu un patriotiskajiem latviešiem kas ar lepnumu skaļi dzied līdzi katrai tautas dziesmai. Jau pirms gājiena sākuma es pie K. Ulmaņa pieminekļa dziedāju līdzi  dziesmā un vērojot apkārtējos visi kā viens darīja tieši to pašu. Visi! Un  šis liek sirsniņai pukstēt straujāk un acīs sarieties asarām. Šķiet ka tās slapjās acis pazuda vien brīdī, kad mēs jau bijām Daugavas otrā krastā.



Mīļie, tas bija ļoti skaisti! Nespēju vārdos izteikt cik Rīga bija brīnišķīga. Visu vēlējos apskatīt, visu vēlējos redzēt un visur gribēju būt.  Piedalīties un ar lepnumu noraudzīties. 

Novēlu Tev mīļā Latvija saules mūžu, stipras ģimenes, darba sparu, drosmi, lepnumu, nesalaužamu pārliecību, patriotismu un nebeidzamu mīlestību.
No sirds ticu, ka mans dēls būs īstens Latvietis un nesīs tavu vārdu pasaulē. Mīlēs un darīs Tevi lepnu!