Lai bērnam garšotu zivju eļļa, tā jālieto visai ģimenei

04. Oct 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņš sāk iet dārziņā vai skolā un viss apkārt ņudz, vajag koncentrēties, bērns netiek galā ar slodzi, imunitāte nav tik nobriedusi kā mums, vajag papildus stimulāciju imūnistēmai,un paaudžu paaudzē pārbaudīts līdzeklis – zivju eļļa to var palīdzēt uzlabot. Vairāk par tās lietošanu atklāj Brigita Sausnīte,  Moller`s produktu speciāliste, kas ir daudzbērnu māmiņa un medicīnas māsa.

Kad bērni var sākt lietot zivju eļļu?

Bērni, kā izrādās, var sākt lietot zivju eļļu jau no 4 nedēļu vecuma. Jo ātrāk vecāki savām atvasēm to sāk dot, sāk jo mazāk problēmu nākotnē.  Indikācijas, kādēļ vajadzētu lietot zivju eļļu, ir ļoti plašas. Piemēram, zivju eļļu sirds slimnieki lieto ļoti lielās devās, tāpat zivju eļļu var lietot arī gadījumos, ja ir nervu sistēmas saslimšanas vai ādas slimības.

Kas zivju eļļā ir tāds, ko nevar uzņemt ar pārtiku?

Mencu aknu eļļa, tāpat kā citrons ir dabīgs C vitamīna, un A vitamīna un arī E vitamīna avots. D vitamīnu ar pārtiku uzņemt nevar, tas veidojas mūsu ādā saules ietekmē. Tāpat ar pārtiku nav iespējams uzņemt Omega-3 taukskābes.

Kas ir labākais zivju eļļas sastāvā?

DHS un EPS ir taukskābes, kas tiek norādītas atsevišķi. Eiropas Komisija norāda, ka tikai tad, ja šīs abas taukskābes ir vismaz 200ml, zivju eļļa saucama par vērtīgu. Jo vairāk tajā ir šo taukskābju, jo labāk.

Kādās formās pieejama zivju eļļa?

Ja produkts ir nonācis aptiekā, tas jau ir drošs, tāpēc nevajag baidīties nedz no zivju eļļas zivtiņu, nedz no zivju eļļas aplīšu vai šķidruma formā. Ražotāji ir padomājuši arī par bērniem labāku, ērtāku uzņemšanu, kas tiešām ir droša bērniem.

Ja domājam par maciņu, izdevīgāk būs šķidrā veidā, ja domājam par kardioloģiju, jāpievērš uzmanība taukskābju daudzumam eļļā.

Vai zivju eļļu drīkst lietot kopā ar D vitamīnu?

Vienu dienu zivju eļļa, vienu dienu D vitamīns, jo ar D vitamīnu mēs nesaņemam taukskābes. Kopā dot nevajadzētu bez konsultācijas ar ārstu, lai nepārdozētu D vitamīnu.

Lai zivju eļļa garšotu bērniem, vecākiem jārāda piemērs! Lietojiet zivju eļļu visa ģimene kopā!

Māmiņu Klubs

20140922151224-44292.jpg