Kuras ir mazulim bīstamākās vietas mājoklī?

Kuras ir mazulim bīstamākās vietas mājoklī?

16. Nov 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Speciālisti ne velti iesaka brīdī, kad mazulis sāk līst un rāpot, vecākiem pašiem nomesties četrrāpus un izrāpot visu mājokli, lai redzētu to bērna acīm un piefiksētu visas bīstamības, par kurām iepriekš varbūt pat neaizdomātos. 

Jāteic, ka bīstamības slēpjas ne tikai grīdas augstumā, bet arī augstāk, tāpēc vecākiem ir jābūt gudriem un jāparūpējas, lai mājās būtu droša vide un bērni nevarētu sevi apdraudēt.

Noskaidro, kuras ir mazulim bīstamākās vietas mājoklī un kam jāpievērš vislielākā uzmanība!

Aptieciņa

Spožās tabletītes, dažādu krāsu pudelītes liek bērnu acīm iemirdzēties un uzņemt raķetes ātrumu, lai tikai ātrāk tiktu klāt kārotajai rotaļlietai. Ne mazums dzirdēts par gadījumiem, kad bērni nonāk slimnīcā, jo apēduši tabletes, kuras vecāki nolikuši mazulim viegli pieejamā vietā. Patiesībā, arī visparastākais klepus sīrups nav nemaz tik nekaitīgs, jo sevišķi, ja bērns tam tiks klāt un iemalkos kā limonādi. Tāpēc der atcerēties dažas pamatlietas:

  • novietojiet medikamentus pēc iespējas augstākā vietā, kur bērni tiem nevar tikt klāt, vai arī ideālā gadījumā - glabājiet tos slēdzamā skapītī (kuram vienmēr jābūt aizslēgtam);
  • nekad tabletes nesauciet par konfektēm;
  • nepārberiet medikamentus citos trauciņos, turiet tos oriģinālajos iepakojumos;
  • vienmēr pārliecinies, ka medikamenti tiek nolikti atpakaļ aptieciņā nevis atstāti uz galda, kur tiem var piekļūt bērns.

Virtuve

Virtuve ir īsta paradīze bērnam, kurā var tikt pie katliem, karotēm un citām sadzīviskām rotaļlietām, tiesa, tā slēpj arī daudz bīstama - asos nažus, stikla traukus, elektriskās ierīces, karstas pannas. Tieši tāpēc nekad neatstāj bērnu virtuvē, ja ir iespēja plīts, un parūpējies, lai skapīši, kurā glabā, piemēram, etiķi, asās garšvielas, vienmēr būtu aizslēgti. Patiesībā, mazulim bīstama var būt pat burciņa ar visparastākajiem zemesriekstiem, tāpēc nodrošinies, ka virtuvē bērns var justies droši.

Atkritumu spainis

Uh, cik gan daudz interesanta tā slēpj, un visu tajā esošo gribas nogaršot, paturēt rokās, varbūt pat ierāpties tajā iekšā, lai labāk tiktu klāt. Tāpēc parūpējies, lai atkritumu spainis atrastos paslēpts skapī, piemēram, zem izlietnes, un ideālā gadījumā skapim būtu slēdzamas durtiņas.

Sadzīves ķīmija

Domājams, nav pat vajadzīgi paskaidrojumi, kāpēc gan sadzīves ķīmija ir bīstama bērna dzīvībai. Iedzerot, ieeplojot, uzlejot sev virsū tā var izraisīt alerģisku reakciju, ķīmiskus apdegumus, radīt saindēšanos. Tāpēc vienmēr glabā tīrīšanas līdzekļus bērnam nepieejamā vietā cieši noslēgtos iepakojumos.

Šūšanas piederumi un tēta darbarīki

Kas gan var būt vēl interesantāks par āmuriem, skrūvēm un naglām, mazo zāģīti? Ak, jā, mammas šūšanas piederumu kastīte, kurā paslēptas dažāda izmēra adatas, šķērītes. Nodrošinies, ka šīs bērnam bīstamās lietas ir novietotas noslēgtā kastē un tālāk no bērna acīm, viņam nepieejamā vietā.

Rotaslietu lādīte

Šajā mazajā kastītē ir paslēpti tik daudzi krāsaini labumi, ka neviens bērns nespēs paiet garām māmiņas pērļu virtenei vai arī spožajiem auskariņiem. Tāpēc parūpējies, lai visas tavas rotaslietas atrastos vienuviet, ieteicams, noslēdzamā kastītē, un bērnam nepieejamā vietā.

Kāpnes

Protams, kāpaļāšana augšā, lejā veicina bērna attīstību, bet tikai ar nosacījumu, ka tas notiek vecāku uzraudzībā. Ja tavā mājoklī ir kāpnes, apsver iespēju tās norobežot ar speciālu sētiņu, lai mazais pats nevarētu bez uzraudzības izdomāt izmēģināt savas spējas kāpņu pārvarēšanā.

Elektrības rozetes

Domājams, nav bērnu, kurus nepiesaistītu šie mazie interesantie priekšmeti telpās. Iesākumā mazais mēģinās rozetē iebāzt pirkstiņus, vēlāk  jau var izmēģināt "laimi" ar atrastām matu sprādzēm vai  ar kādu uz virtuves galda atstātu zobu bakstāmo. Tāpēc iegādājaties speciālos kontaktligzdu aizsargus! 

Tāpat arī, runājot par elektrību, ir svarīgi pārliecināties, ka visu elektroiekārtu vadi ir droši, nav bojāti un bērns tiem, pieskaroties, nevar gūt traumu!

Logi

Vēl pagājušajā nedēļā mediji ziņoja par kādu gadījumu ārvalstīs, kur divgadīga meitenīte izkrita pa logu, un tikai laimīgas sagadīšanās rezultātā viņu noķēra garāmgājējs.

Tāpēc nekādā gadījumā neatstāj bērnu telpā ar atvērtu logu, jo ir vajadzīgs tikai viens mirklis, lai mazais uzrāptos uz galda, tālāk uz palodzes un jau atrastos pie atvērtā loga, aiz kura tik aicinoši čivina putniņi. Vienlaikus atceries, ka moskīta tīkls nenodrošina nekādu aizsardzību, jo tad, ja bērns pret to atbalstīsies, tas viņa svaru neizturēs un mazulis var izkrist pa logu!

Balkons

Tieši tas pats, kas uz logiem, attiecas arī uz atvērtu balkonu. Tāpēc neatstāj bērnu vienu pašu rotaļāties uz balkona un drošības pēc raugies, lai uz tā neatrastos nekas, uz kā bērns varētu pakāpties, lai paraudzītos, kas notiek pāri balkona malai!

Atklāta liesma

Lai gan tagad nav kamīnu un sveču sezona, vienmēr der atcerēties arī par šo priekšmetu bīstamību, jo, iespējams, vasaras mierīgajos vakaros jūs mājas pagalmā dedzinat pretodu sveces vai arī mēdzat izmantot grilu. Spilgtā liesmiņa piesaista bērna uzmanību un viņš noteikti vēlēsies tai piekļūt tuvāk, tāpēc nekad neatstāj bērnu bez uzraudzības blakus grilam, ugunskuram, svecēm vai kamīnam.

Uzraugi bērna drošību ar uzraudzības ierīci!

Mūsdienu tehnoloģijas ir strauji attīstījušās, piedāvājot palīgu bērnu uzraudzībai, nodrošinot, ka vari seko līdzi mazulim arī atrodoties citā telpā, esot pat līdz 400m attālumā! Tas nozīmē, tagad vari iegūt vēl lielāku sirdsmieru par sava bērna drošību.

Izmantojot lietotni Baby Monitor+, ar uzraudzības ierīci jūs varat sekot mazulim no jebkuras vietas. Tas nozīmē, ka vairs nav nepieciešamas nekādas rācijas! Philips Avent Connected mazuļa uzraudzības ierīce izmanto tikai reālas sarunas, tāpēc, nospiežot pogu, jūs un mazulis varat dzirdēt viens otra dziedāšanu, mierināšanu vai smieklus bez traucējumiem.

Philips Avent Connected Mazuļa uzraudzības ierīce ļauj saglabāt drošu savienojumu ar vecāku ierīci līdz pat 400 metru diapazonam mājās. Savukārt lietotne Baby Monitor+ izmanto mobilo internetu vai Wi-Fi, lai nodrošinātu neierobežotu diapazonu jebkurā citā vietā.

Sekojiet mazulim mājās un citviet:

  • Full HD kamera
  • Vecāku ierīce ar 12 h darbības laiku
  • Drošā savienotā sistēma
  • Savienošana, izmantojot lietotni: Baby Monitor +

Philips Avent ConnectedMazuļa uzraudzības ierīce