Kopīgi ar jums meklējam lielisko ģimenes ārstu bērniem,būs arī balva

Kopīgi ar jums meklējam lielisko ģimenes ārstu bērniem,būs arī balva

19. Mar 2018, 16:53 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Tā kā pēdējā laikā bieži vien esmu saskārusies ar "nepatīkamiem pārsteigumiem" medicīnas jomā bērniem, esam jauna ģimenes ārsta meklējumos abām meitenēm un mazulim, kuru gaidām. Nu ir pienācis brīdis, kad tas viss ir līdz kaklam. Ja man nebūtu lielisks piemērs, savs ģimenes ārsts, tam, ka labi ģimenes ārsti ir, ka ne visi ir "konvojs", noteikti atmestu ar roku, bet zinu, ka labi ir, tikai mūsu ģimenes ārste mazus bērnus neņem pie sevis. Mums ar vīru un nu jau arī lielāko dēlu ir lieliskākā ģimenes ārste, kāda vien var būt - cilvēcīga, sirdssilta, saprotoša un lielisks speciālists. Cik daudz reizes viņa mums nav ieteikusi labus speciālistu, ja jūt, ka to vajag un, parasti, šis "vajag" ir vietā, cik reiz tieši viņa ir ieteikusi arī bērniem iet pārbaudīties pie konkrētiem speciālistiem, kad sūdzos un izkratu viņai sirdi par savām bažām bērnu veselībā, to un to, ko līdzšinējā bērnu ģimenes ārste 10gadus nav pamanījusi, jo ir šī "nogaidīšana"- pagaidīsim līdz sāk rāpot, pagaidīsim līdz sāks staigāt, pagaidīsim, kad sāks iet skolā, pagaidīsim pusaudža gadus, bet izrādās, ka bērns ir piedzimis ar iedzimtu defektu, kas traucē normāli attīstīties un jau ir pabojājis veselību līdz šim. Tieši dēlam iepriekšējā ģimenes ārste arī nepamanīja, ka ir slimība Vitiligo, kas ir vizuāli pamanāms, teica, ka nogaidīsim, gan jau tas pāriešot, neesot satraukumam pamata, neesot nekas nopietns. Ja viņa tam būtu pievērsusi vērību jau pašā sākumā, nebūtu tagad tik grūts un ilgs atveseļošanās posms, kas vēl nav tuvu finišam, bet gan tādā "iešūpošanās fāzē". Saliekot šo visu pa plauktiem, nolēmu, ka vest meitenes un mazuli pie tās ārstes vairs netaisos.

Tādēļ vēlētos, mīļās mammas, lai padalieties ar labiem ģimenes ārstiem bērniem Rīgā šajā pusē Daugavai, ne Pārdaugavā, lai varētu abas savas meitenes pārrakstīt un gaidāmo mazulīti pie ārsta vest ar prieku, zinot, ka ārsts zinās, ko viņš dara, ka ārsts būs sirsnīgs, to sazvanīt varēs jebkurā brīdī, kad būs kādas problēmas un būs lielisks speciālists, ne tā kā tagad - viss uz savu galvu un, ja ir aizdomas, tad pieslēdzam manu ģimenes ārsti un manu tanti, kura vienmēr palīdzēs un atradīs labākos speciālistus, bet tad, kādēļ vispār tāds ģimenes ārsts nepieciešams, ja problēmas risina citi, bet viņš skaitās tikai uz papīra un saņem valsts naudu par to?

Balvā dāvanu karte no mūsu ģimenes veikaliņa ViKrEm 20eiro vērtībā, pie reizes šī būs iespēja arī citām mammām aplūkot labo un slikto ģimenes ārstu sarakstu, jo pieļauju, ka es neesmu vienīgā, kura ir laba ģimenes ārsta bērniem meklējumos.

lauvinja lauvinja 20. Mar 2018, 18:57 Cielavinna

Petrova ir riktīgi laba! To man šķiet zin visi, kas dzīvo Tukumā un kuriem ir veselības problēmas. Vienīgi kādreiz pie viņas bija megarindas.

Iveria Iveria 20. Mar 2018, 14:38

Neesmu no Rīgas, bet radinieki Rīgā savu bērnu ved pie pediatres Sarmītes Lazdas, kas ikdienā strādā Bērnu klīniskajā slimnīcā, bet trešdienās vēl pieņem klīnikā "Alpino Pērle". Viņa laikam gan nav valsts apmaksāta daktere, bet pēc radinieku teiktā ir ļoti zinoša, vienmēr sazvanāma un konsultācijas ilgums ir ap stundu, kuras laikā bērns tiek kārtīgi izmeklēts un vecāki netiek steidzināti, kā arī nav jāsēž garā rindā kopā ar citiem slimiem bērniem. Katrā gadījumā radinieki ir ļoti apmierināti un saka, ka cena atbilst kvalitātei. Cerams, ka noderēja atsauksme 😀

20. Mar 2018, 12:31

Varu ieteikt ĢĀ/pediatri Možumā-1, Bruņinieku ielā Jūliju Jakuņinu. Daktere ļoti jauka, saprotoša, vienmēr iedos nepieciešamos nosūtījumus utt. Paņēma uzskaitē gan dēliņu, gan mani pašu, kaut arī nebijām tā teikt viņas zonā. Māsiņas arī ļoti jaukas. Ir atsevišķa bērnu pieņemšanas diena, lai tà teikt izvairītos no lielajiem slimniekiem. Daktere ir salīdzinoši jauna, braukā arī pa semināriem, kas, manuprāt, ir pluss.

Cielavinna Cielavinna 20. Mar 2018, 09:01

Neesam no Rīgas, bet gribas padalīties ar savu viedokli par šo tēmu. Savu bērnu dakteri atradām nejauši, jeb pārvācoties uz citu pilsētu viss ir svešs un bērna ārstu izvēlējāmies pēc vienkārša principa, kurš uz to brīdi strādāja pie tā gājām. Jā mūsu daktere nav no uči puči gala, skarba un pateiks visu kā ir, bet tai pat laikā viņa ir labs ārsts, ārsts kurš sabārs, ja redzēs ka daru ko nepareizi, ārsts kurš iedos nosūtījumu pie speciālista, ja pati netiek galā. Ir arī mūsu pilsētā maksas bērnu dakters, nu tur gan saldums līst no visām pusēm. Vai ir jēga maksāt par uči puči vai maksājam par labi padarītu darbu?

Tiem kas dzīvo Tukumā un ar meklē bērnu ārstu iesaku dakteri Maiju Petrovu.

lauvinja lauvinja 20. Mar 2018, 08:30

Labs un slikts daudzreiz ir subjektīvs jēdziens, daudz svarīgāka ir sapratne starp dakteri un pacientu (vai šajā gadījumā pacienta vecākiem) un vienota izpratne par ārstēšanu.

Mans novērojums šobrīd ir tāds, ka ir salīdzinoši grūti Rīgā zīdaini vai mazu bērnu pie sakarīga ģimenes doka pierakstīt, ja vien tu jau pats neesi pie tā doka pierakstīts vai bērna tēvs, vai kāds cits tavs bērns. Labi ārsti ir gana noslogoti.

Maniem bērniem daktere ir Ilze Jākobsone, kopā ar maniem bērniem pilnveidojusies, jo kad piedzima mana meita, bija bez maz no skolas sola. Kopēju izpratni veidojām pa solim, bet kopumā man patīk.

Ja vēlies ģimenes doku centrā pie ģertrūdes/brīvības, tad Saules medicīnas centrā ir divas foršas ģimenes dakteres, bet arī ļoti pieprasītas.

Melānija Melānija 19. Mar 2018, 21:17

Varu ieteikt lielisku cilvēku un ģimenes dakteri Aiju Gredzenu, bet viņa atrodas Āgenskalnā.
Rīga, Ed.Smiļģa iela 44 (LV-1002)
Tālrunis: 67327061
Zinu, ka viņa tiešām ir uzticama, lieliska un ļoti mīļa.