Kopā ar dēliņu uz sāls istabu (Rīgā)...

Kopā ar dēliņu uz sāls istabu (Rīgā)...

27. Feb 2018, 21:34 Maaminja Diaana Maaminja Diaana

     Tā kā nereti no draudzenēm (māmiņām) dzirdu par mazuļu saaukstēšanos, un arī mūs ir skārusi šī problēma, šajā blogā nolēmu padalīties mūsu pieredzē par to, kā mēs izvēlējāmies sāls istabu un kāda bija tās iedarbība - varbūt kādam arī noderēs šī informācija. 

     Sāls istaba nozīmīga:
          • Saaukstēšanās slimību profilaksei;
          • Alerģijas simptomu atvieglošanai;
          • Klepus simptomu mazināšanai;
          • Imūnās sistēmas stiprināšanai;
          • Bronhiālās astmas profilaksei;
          • Nervu sistēmas relaksācijai.(informācija no: https://salsistaba.lv/)

Mūsu pieredze
     Tā kā Raienam bija parādījušās iesniņas un klepus, bet man tikai iesnas, nolēmām, ka ir laiks apmeklēt sāls istabu, jo pagājušajā gadā vienu kursu (10 reizes) bijām izgājuši un šķita, ka palīdzēja imunitātes stiprināšanai.
     Ja pagājušajā gadā sāls istabu apmeklējām vienā no Jūrmalas viesnīcām, tad šogad nolēmu, ka jāmeklē vietiņa tuvāk mājām, proti, Rīgā. Interesējoties Rīgas viesnīcās (cerot, ka viesnīca ir tuvāk kā medicīnas iestāde, kurā ir sāls istaba) par sāls istabas pieejamību, ieguvu iepriekš nezināmu informāciju: viesnīcās nepiedāvā 100% iedarbīgas sāls istabas procedūras, bet gan vairāk kā relaksējošu vietu, kurai arī esot iedarbība, bet ne tik liela, kāda tā ir medicīniskajās iestādēs esošajās sāls istabās (to man paskaidroja viesnīcas darbinieks). Līdz tam domāju, ka visas šīs "sāls istabas" ir +/- vienādas, ar vienlīdz (efektīvo) iedarbību.
     Tad nu pēc neilgi pavadīta laiciņa internetā atradu sāls istabu, kura atrodas A. Saharova ielā 20 (medicīnas iestādē). Meklējot cenu, atradu kuponus (https://www.davanusala.lv/lv/3920-sals-istabas-abonements.html), kur abonementus iespējams iegādāties lētāk kā uz vietas.
     Lai reāli justu reālu iedarbību, ieteicams apmeklēt šo istabu katru dienu (mūsu gadījumā - 6 dienas pēc kārtas, vienu izlaižot; 6 dienas pēc kārtas, vienu izlaižot; un trīs dienas pēc kārtas (to dienu izlaižot, jo svētdienās nestrādā) - kopā 15 reizes). Ieteicamais apmeklējumu skaits ir no 10-20 dienām (vēlams katru dienu).

     Jau pirmā seansa laikā nācās skraidīt dēliņam pakaļ ar salvetīti - viss tik lieliski tīrījās ārā! Bet septītajā dienā (pēc 6 dienu sāls istabas apmeklējuma) mazajam visu dienu pa deguntiņu nāca ārā tādi dzeltenīgi izdalījumi.. Tā kā tie izdalījās vēl nākamo divu dienu laikā, nolēmām pagarināt sāls istabas apmeklējumu skaitu līdz 15 reizēm (plānoto 10 reižu vietā).
     Nu esam izgājuši jau 13 reizes - jāsaka, ka viss ir iztīrījies, dzeltenīgie izdalījumi nav manīti. Atlikušās 2 reizes noteikti vēl iziesim - imunitātes stiprināšanas nolūkā.

     Protams, arī es pati jūtu sāls jonu iedarbību - arī man nācās šņaukt degunu un mutē "uzkrājās izdalījumi", kurus izspļāvu - arī man šie izdalījumi nu jau ir pagātnē.

     Ja salīdzina medicīnas iestādē un viesnīcā pieejamās sāls istabas, tad - tik tiešām, šī iedarbība (viesnīcas sāls istabā) nebija tik krasi pamanāma, jo tik izteiktus izdalījumus neatminos, ka būtu manījusi sev vai mazulim. Bet, manuprāt, imunitātes stiprināšanai arī viesnīcās esošās sāls istabas apmeklējums nav slikts variants, ja līdz viesnīcai šī nokļūšana tomēr ir ērtāka kā līdz medicīnas iestādei, kura piedāvā šādu pakalpojumu, jo, spriežot pēc iepriekšējā gada pieredzes, veiksmīgi pārcietām saaukstēšanās periodu (gribētos ticēt, ka liela nozīme bija arī šim te sāls istabas apmeklējumam - imunitātes stiprināšanai).

     Informācija par mūsu apmeklēto sāls istabu:

           • Bērniņš var ņemt līdzi arī savas mantas, ar kurām spēlēties;

           • Lai apmeklētu sāls istabu, ir obligāts iepriekšējs pieraksts;

           • Apgērbs - speciālu prasību nav, galvenais, lai pašiem ērti (uz vietas pieejamas bahilas un cepurite (iekļauts cenā);

          • Uz vietas iespējams norēķināties tikai skaidrā naudā (iespēja iegādāties sāls lampas, dabīgās ziedes, smēres, pilieni (Lorozīvs) utt.);

          • Viena senansa ilgums - 40 minūtes;

          • Darba laiks:

                Pirmdiena - piektdiena: 12:00 - 20:00

                Sestdiena: 10:00 - 17:00

          • Adrese:

                F. Sadovņikova iela 20, Rīga, Veselības Centrs 3 (Sāls ala atrodas Veselības centrā 3,
A ieeja, 215. kabinetā).

     Papildus informācijai:

          • Tālrunis: 263 93 300

          • Interneta vietne: https://salsistaba.lv/

Lai stipra veselība! :)

anita misnish anita misnish 22. Oct 2018, 18:07

Arī man bija iespēja apmeklēt šo sāls istabu Veselības Centrā 3. Labākās atsauksmes! Bērniem ļoti patika, negribēja nākt laukā. Man pašai uzlabojās miegs, bet mazie tika vaļā no iesnām.