Ko saka Fejiņas miega elektroencefalogrāfijas rezultāti?

Ko saka Fejiņas miega elektroencefalogrāfijas rezultāti?

06. Oct 2018, 10:07 FejuFeja FejuFeja

Titulbildē: Lūk, kāds izskatās miega elektroencefalogrāfijas pieraksts!

Augusta pēdējās dienās stāstīju, ka Fejiņai tika veikta miega elektroencefalogrāfija. Pārbaudījums bija smags, jo mazā par to nebija īpašā sajūsmā, tāpēc medicīnas personālam nācās nodrošināties ar pacietību, taču pēc ilgstošas gaidīšanas, cīnīšanās, lai mazā aizmieg, viss izdevās.

Aptuveni pēc nedēļas saņēmām ārsta rezultātus, kas liecina, ka Fejiņas smadzenēs nav nekādu noviržu (tas tā, runājot parasto cilvēku valodā), kas nozīmē, ka neiroloģei bija taisnība – mazajai nav nekādu nopietnu saslimšanu, kas būtu saistāma ar viņas lēkmēm, kad Fejiņa aiztur elpu, nokrīt, kļūst zila un ļengana un kādu laiku neelpo.

Pirmo reizi šādu lēkmi mēs novērojām precīzi pirms gada. Tad tās ar dažādu regularitāti atkārtojās te biežāk, te retāk. Kā tās izpaudās? Fejiņa varēja vienkārši spēlēties un pēkšņi nokrist... dažkārt arī šādu teātri viņa izspēlēja, ja nedabūja kāroto. Pirmajās reizēs es biju neprātīgi nobijusies un satraukta, skaļi saucu meitiņas vārdu, purināju, centos viņu uzmodināt. Vīrs pat teica, ka ar tādu kliegšanu mūsu kaimiņi izsauks kādu specdienestu, jo nesapratīs, ko es daru ar bērnu un kāpēc izmisīgi kliedzu – elpo, elpo!

Tagad jau kādus pāris mēnešus lēkmes vairs nav atkārtojušās. Ja godīgi, pat esmu aizmirsusi, kā tas ir. Pēdējās reizēs, kad ārste mani bija noinstruējusi, jau zināju, kā rīkoties, redzot, ka Fejiņa tūliņ atslēgsies – pūtu meitai sejā elpu, knaibīju rociņas, ja pie rokas bija ūdens glāze, iešļakstināju nedaudz ūdens viņai sejā. Un tā Fejiņa vairs nenonāca līdz bezsamaņas stāvoklim.

Kas zina, vai lēkmes vēl kādreiz atkārtosies. Neiroloģe teica, ka tas ir pārejoši, savukārt ģimenes ārste, raksturojot situāciju, norādīja, ka tas ir nežēlīgs veids, kā bērns iemācījies manipulēt ar vecākiem, lai tiktu pie kārotā. Nežēlīgs gan pret vecākiem, gan pret sevi pašu.

Tagad atviegloti nopūšos. Acīmredzot, dārziņa gaitu uzsākšana ir Fejiņas domas novirzījusi citā gultnē un viņai vairs nav laika idejām par lēkmēm.