Kā mēs ģimenē izvēlamies rotaļlietas Lonijai

Kā mēs ģimenē izvēlamies rotaļlietas Lonijai

03. Dec 2017, 13:17 Laura SeMa Laura SeMa

Sveiki!

Protams esam no vecākiem, kuri vēlas savai meitiņai to labāko un tamdēļ no sākuma daudz domājām par attīstošajām rotaļlietām no Montesori klāsta. Bet kā jau pirmā bērna māmiņa, skrienu notikumiem par priekšu un ir iegādātas rotaļlietas, kuras vēl ir pārragri dot. Un meklējot meitiņai saistošākās spēļmantiņas, nonācām pie secinājuma, ka nav nekā labāka par to, ko izmanto vecāki virtuvē, vanassistabā un vispār sadzīvē, bet meitiņai parocīgā izmērā un vieglām lietām, tātad viņai ir zobu birstīte, spogulīts, mikserītis, birstīte, tējas sietiņš utt. Kā arī meitiņai ļoti tīk paštaisītās mantiņas. Kā viena pazīstama māmiņa teica, labākās mantas ir tās, kuras māmiņa pati izveido savam bērnam, jo redz, kas mazajam interesē. No sākuma raudzijāmies attīstošās un mantiņas no dažnedažādiem avotiem, bet pēdējā laikā vairāk paļaujamies uz intuīciju un ja vajag uzveidojam ko paši. Un tākā ļoti aktīvi skatos māmiņuklubu protams arī iespaidojos no ta ko piedāvā #Huggies-Rotaļu-zeme.

Mūsu meitiņai tiek reizi mēnesī par kādām 3 jaunām mantiņām, bet kā jau minēju dažas tikai tiek liktas lietā. Un paralēli skatos līdzi, lai nav mantu pārbagātība, bet drīzāk minimālisms, jo ievēroju, ka jau pat 5 mēnešu vecam bērnam mantu pārbagātība rada pāris sekunžu interesi un tas ir viss pēc tam seko- "dod man kaut ko jaunu".

Pārsvarā priekšroku dodam koka mantiņām, bet lai meitiņai tiktu pačamdīt un sajust dažādu tekstūru, dodam gan tamborētas, mīkstā auduma, metāla un plastmasas un arī silikona mantiņas. Ievērojām, ka dažādā tekstūra ļoti tīkama ir mazajiem pirkstiņiem un arī pārbaudīt caur mutīti, kas tad tā par jaunu rotaļlietu!?. Meitiņai uz doto brīdi ir nepilni 10 mēneši. Būtība raugāmies, lai meitiņai ir no visa kā pa drusciņam un neizveidojas vienveidība. Galu galā mammai arī ir jārunā ar bērnu un jāstāsta, kas ir mazajās rociņas un ja viss būtu no koka vai mīkstajām mantiņām tad nebūtu iespēja plaši stāstīt bērniņam neko.