Kā izvēlēties mazulim apģērbu rudenī?

Kā izvēlēties mazulim apģērbu rudenī?

13. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā izvēlēties bērnam apģērbu rudenī? Kādiem materiāliem un apģērba modeļiem dot priekšroku?

Visas modes tendences apģērbos mazuļiem vecumā līdz gadam nevajadzētu gan ievērot, jo pats galvenais ir apģērba ērtība. Paši bērniņi diemžēl apģērba ražošanā un pat izvēlē nepiedalās. Visbiežāk apģērbu mazulim izvēlas mamma, un viņa precīzi zina, kāds apģērbs derēs viņas mazulim, kas viņam būtu ērtāks un siltāks. No paaudzes paaudzē vecāki priekšroku devuši ērtiem bērnu kombinezoniem, kas neierobežo mazuļa kustības un ir viegli uzvelkami.

Apģērba izvēle jaundzimušajam rudenī

Var izvēlēties, kādas krāsas kombinezonu vien vēlaties, tas var būt gan kombinējams, gan lietojams pa daļām, bet pats galvenais - lai šī apģērba gabala konstrukcija būtu ērta. Tam jābūt piemērotam gan mazulim, gan mammai, kas mazuli ģērbs. Veiksmīga izvēle būs tāda, kurā mazulim ir silti un ērti.

Apģērba materiālam jābūt vieglam, bet siltumu saglabājošam. Lieliski derēs flīsa apģērbs, tas ir viegls un elpojošs, sintētiskais materiāls pasargās mazuli no vēja un drēgnuma. Iegādājoties kombinezonu, ko var lietot pa daļām, vecākiem tas iegādes brīdī jāizjauc, lai saprastu, kā šis apģērba gabals funkcionēs, kad mazulis izaugs no tā un apģērbs būs lietojams pa daļām.

Bērna virsdrēbēm jābūt gaisu caurlaidīgām, lai mazulis siltākās dienās nesvīstu, otrkārt, tām jāsaglabā siltums, lai viņš nenosaltu, treškārt - apģērbam jābūt viegli novelkamam un uzvelkamam. Rāvējslēdžiem jābūt apšūtiem ar audumu tajās vietās, kur rāvējslēdzis beidzas un varētu būt saskare ar mazuļa ādu, piemēram, zoda rajonā.

Apģērba izvēle bērniņam līdz gada vecumam rudenī

Ja jaundzimušajam vislabākās virsdrēbes ir kaut kas līdzīgs konvertiņam, tad vecākam bērniņam, kurš jau kustas, cenšas rāpot un staigāt, pats ērtākais būs pārveidojams kombinezons. Ideāli, ja tas iegādāts uz dzimšanu un ir lietojams pa daļām arī mazliet lielākā vecumā. Var iegādāties vienkāršu bērnu kombinezonu ar košām aplikācijām un skaistiem zīmējumiem, kad bērniņš no konvertiņa būs izaudzis. Bikses un jaka arī var ļūt par labu rudens variantu, lai arī ģērbšanās tad būs ilgāka.

Lielu lomu spēlē sīkas konstrukcijas: trikotāžas piedurknes, kas pieguļ rociņām, labi nosegta kakla daļa. Tāpat jābūt arī gumijām vidukļa daļā, turklāt, ideāli, ja tās ir iešūtas. Kapucīte nav obligāta, bet dažkārt tāda var noderēt gan, jo tā pasargās no aukstuma un vēja. Bet, ja aiz loga vēja nav, nav vajadzības pēc kapuces, jo mazulim pasaules iepazīšanas procesā tā var tikai traucēt.

Izvēlies siltas, vieglas, elpojošas lietas, kas ir viegli mazgājamas un ātri uzvelkamas!

Māmiņu Klubs