Kā iemācīt četrgadniekam pašam noslaucīt dupsi?

Kā iemācīt četrgadniekam pašam noslaucīt dupsi?

30. Aug 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pieredze rāda, ka bieži vien šie jautājumi rodas tieši zēnu mammām. Bet nu - laiks uzklausīt fizioterapeites Kristīnes Stalīdzānes atbildi uz šo jautājumu.

Ne visi bērni 4 gadu vecumā spēj noslaucīt paši dupsi. Tas ir ļoti individuāli,bet to vajadzētu iemācīties darīt līdz 5 gadu vecumam. Vecākiem jāpatur prātā, ka arī 5-6 gadus veciem bērniem var sanākt "negadījumi",jo tikai šajā vecumā viņi apzinās tīrības un higiēnas nozīmi.

Svarīgi,lai mamma nebūtu pārāk aktīva šajā procesā. Mammai vairāk vajadzētu veltīt tam uzmanību un katru reizi,kad bērns aiziet uz tualeti,mamma atbalsta bērnu, iedod papīru, nogaida, cik daudz bērns pats var noslaucīt un tad piepalīdz.

Vislielākā nelaime ir tajā,ka mammas ir pārāk aktīvas un viņas nepieļauj,ka bērni var kļūdīties un izdarīt kaut ko ne tik perfekti.

Ļaujiet kopā mācīties!

Māmiņu Kluba eksperte Sandra Lase:

Noteikti vajadzētu būt situācijām, kad bērns to dara pats, piemēram, bērnudārzā. Bet esiet gatavi, ka viss neizdosies tik gludi jau ar pirmo reizi! Nekas slikts nenotiks arī tad, ja dupsis, esot mājās, tiks nomazgāts. Kad bērns paaugsies, noteikti to iemācīsies! Daži bērni līdz pat skolai īsti netiek galā ar šo uzdevumu, tāpēc pats galvenais ir prakse un mēģinājumi!

Māmiņu Klubs

Huggies® Pull-Ups® uzsūcošas podiņmācības biksītes ir ideāls palīgs podiņmācības apgūšanai!

20130711100041-71345.jpg