Joga bērniem

Joga bērniem

01. Jun 2015, 11:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Joga ir nebeidzamu atklāsmju ceļš. Tā ir brīnišķīga iespēja doties pa šo atklāsmju ceļu kopā ar saviem bērniem. Joga dziedina un stiprina mūs dažādos veidos un līmeņos. Tā attīsta un nostiprina muskuļus, koordināciju, lokanību, un izturību. Tieši tāpat kā citas fiziskās aktivitātes joga palīdz mums atbrīvoties no stresa. Bērni un jaunieši, kas nodarbojās ar jogu paaugstina savu pašvērtējumu un spēju koncentrēties, atbrīvo radošumu un pašizpausmi.

Jogas prakse māca bērniem kā atbrīvoties un pārvarēt stresu, izmantojot vienkāršas elpošanas tehnikas un iztēli. Prasme atbrīvoties ir fiziskās un mentālās veselības atslēga. Daži vienkārši elpošanas vingrinājumi spēj bērnam iemācīt, kā ar elpas palīdzību var sevi nomierināt.

Jogā nav svarīgi kā mēs izskatāmies, bet gan kā jūtamies!

Mēs - vecāki ar savu piemēru varam mācīt saviem bērniem meklēt apstiprinājumu sevī nevis ārpus sevis, apzināties kā jūtamies, nevis tikai kā izskatāmies no malas – ko citi padomās vai teiks. Mācām saskatīt Dievu vispirms sevī un tad arī apkārtējā pasaulē.

Mums kā vecākiem nav tiesību teikt saviem bērniem ko viņiem darīt vai nedarīt, bet viņiem ir tiesības zināt kas ir labi un kas nē. To mēs varam viņiem iemācīt tikai ar savu piemēru! Ja tavs piemērs – tava klātbūtne nestrādā, tad tavi vārdi nestrādās ne tik. Un jo īpaši tas ir raksturīgs jaunā laikmeta bērniem, kas sagādā ne mazums raižu gan vecākiem, gan skolu pedagogiem. Tāpēc mums ir jāmeklē jauni ceļi kā vadīt savu dzīvi tā, lai nenonāktu pie sasistas siles.

Mēs nedrīkstam savu bērnu uztvert kā savu īpašumu – tā ir lielākā kļūda ko mēs kā vecāki bieži vien pieļaujam. Bērns ir labākais students, kādu Dievs mums ir devis, lai mēs augtu un mācītos kopā ar viņiem.

Bērniem neinteresē teorija un katras pozas ieguvumi, jo no plikas teorijas un informācijas paēdis nebūsi. Viņiem sagādā prieku kustības un dažādu skaņu radīšana – reāla radoša darbošanās, savas personiskās pieredzes gūšana. Brīva, neierobežota kustība ir veids, kā bērni dabiski attīstās.

Sekojoši mums pašiem ir jākļūst par tām pārmaiņām, kuras mēs vēlamies redzēt savos bērnos un apkārtējā vidē. Joga ir brīnišķīga garīgā disciplīna, kas ievērojami atvieglo un paātrina šo ceļu. Tāpēc Saulgriežu jogas festivāls ir veidots kā ģimenei draudzīgs pasākums, kurā sava vieta ir atvēlēta gan pieaugušajiem, gan bērniem, gan arī kopābūšanai!

Joga ir brīnišķīga dāvana, ko mēs varam dot saviem bērniem. Tās ir prasmes, ko viņi varēs paturēt sev vienmēr.

Gan jogas praktizētāji, gan iesācēji tiks gaidīti no 19. līdz 21.jūnijam Siguldā atpūtas kompleksā „Brūveri”, kur tiks piedzīvots jau trešais Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls, kas ieguvis starptautisku mērogu un aicina smelties iedvesmu ar jogu, pasaules mūziku un sirsnību. 

jogasfestivals.lv