HiPP - bērnam piemērota pārtika, kas saņem visu augšanai un attīstībai nepieciešamo

20. Apr 2016, 13:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neviena mamma nenoliegs bērna pārtikas kvalitātes nozīmīgumu. Ikviena savam mazulim grib dot to labāko. Tāpēc, mīļie vecāki, vērsīsim uzmanību uz bērnu pārtikas izvēles kritēriju nozīmīgumu. Kā pabarot mazuli veselīgi, kāpēc izvēlēties tieši mazulim piemērotu pārtiku, kas satur tā augšanai nepieciešamās uzturvielas, to visu uzzināsiet lasot!

Paldies par atbildēm uz vecāku jautājumiem HIPP bērnu pārtikas speciālistei Edītei Kurtišai!

Kas nosaka HiPP produktu augsto kvalitāti?

Svarīgi ir tas, ka mammām būtu jāzina, kas tieši ir bērna pārtikas sastāvā. Visam jābūt norādītam uz iepakojuma. Ir jābūt iespējai izsekot līdzi tam, no kurienes nāk produkti, kas ir, piemēram, biezeņa sastāvā.

Kādas svarīgākās uzturvielas satur zīdaiņu pārtika – piena maisījumi, putras?

Bērna pārtikai jāsatur viss, kas nepieciešams viņa augšanai un attīstībai. Piena maisījumos noteikti būs kalcijs , D vitamīns, kas vairāk rūpējas par mazuļa kaulu stiprību un veselību. Augļos būs C vitamīns, kas uzlabo imūnsistēmu. Putrās būs B grupas vitamīni, kas palīdz formā uzturēt bērna nervu sistēmu.

Kam jāpievērš uzmanība, iepazīstoties ar produkta saturu un sastāvu, kas norādīts uz etiķetes?

Gaļa bērnu pārtikā ir ļoti kvalitatīva, jo tiek sekots līdzi tam, lai dzīvnieks būtu vesels, lai viņa augšanas, turēšanas apstākļi būtu labi, un arī, lai viņa uzturs būtu pilnvērtīgs. Gaļa satur dzelzi, tāpēc tā būtu noteikti jāēd bērniem. Hipp BIOloģiski ražo jau vairāk kā 60 gadus. Uz burciņām arī ir redzami gan Eiropas Savienības logo, gan arī privātais brenda zīmogs, gan arī atzīme BIO. Paša ražotāja kritēriji ir vēl stingrāki, nekā pat Eiropas Savienības izsrādātie kritēriji. Mēs nevaram ietekmēt tādus faktorus kā lietus, ko augs uzņem sevī. Bet ražošanas process ir izkontrolējams.Gaļas biezeņus iesaka no 7-8 mēnešu vecuma, kad bērniņš ir jau pagaršojis gan augļus, gan dārzeņus. Bet pēc būtības var skatīties arī uz to vecuma norādi, kas redzama uz katra Hipp produkta.

Graudaugiem arī ir liela nozīme biezeņu sastāvā, jo tie vajadzīgi pilnvērtīgai augšanai, attīstībai. Starp citu, pirmo reizi atverot burciņu, ir jārodas klikšķa skaņai, tātad - produkts ir lietojams, un to var ēst. Galu galā, ir cilvēki, kas izdomā veikalā atvērt un pasmaržot pat mazuļa ēdiena burciņu, bet tādas saturs, diemžēl, vairs nebūs lietojams.

Augļu biezeņi arī nesatur nekādus saldinātājus, cukurus, izņemot to cukuru, kas ir jau dabīgi pašos augļos. Atvērtu burciņu jāizlieto vienas diennakts laikā, bet, ja runājam par augļiem - tos var izmantot pat 72 stundas pēc atvēršanas. Bet ar nosacījumu, ka burciņa tiek uzglabāta ledusskapī. Sildīt var ūdens peldē.

HiPP klāstā ir viss, kas bērna organismam nepieciešams: augļi, dārzeņi, gaļas produkti, graudaugi, un pat sulas! Visos ir vitamīni, bet visvairāk vērtīgo vielu ir graudu un pilngraudu produkcijā. Pirmajā dzīves gadā vissvarīgākie būtu bērniem atbilstošu pārtiku, jo tā satur gan A, gan D, B vitamīnu. Gaļas biezeņos papildus ir arī Omega 3 taukskābes, kas ir svarīgi tiem vitamīniem, kas šķīst tikai taukos.

Jaunums ir līdzi ņemamās tūbiņas. Tās ir ērti lietojamas, ērti līdzi ņemamas, ja kaut kur jādodas. Un lielāks bērns pats var izēst šādu.

Māmiņu klubs

20160407214906-96370.jpg