Gatavojamies dārziņam

Gatavojamies dārziņam

22. May 2018, 09:59 Mar&Co Mar&Co

Straujiem soļiem tuvojas jūnijs, kad Marko uzsāks bērnudārza gaitas. Vai tam maz var sagatavoties iepriekš? Nav ne jausmas, bet pāris lietas savā ikdienā mēs pēdējā mēneša laikā noteikti esam mainījuši.

 

Rīta celšanās- Marko mīl no rītiem pagulēt, bet mamma to neļauj un modina augšā agrāk, lai pielāgotos bērnudārza ritamam.

Diendusas- negaidu to brīdi, kad bērns "atlūzt" no pārguruma, bet dodamies dienas miedziņā pēc ritma. Arī man pašai šis ritms pamainījies, jo iepriekš labprāt pasnaudu diendusu, bet tagad šo laiku veltu darbam. Iepriekš vienmēr gribēja, lai mamma ir balkus, kamēr iemieg, bet nu jau pats bieži prasa uz savu gultiņu, kur aŗi aizmieg.

Rotaļāšanās ar bērniem- katru dienu 1-2x dodamies uz spēļlaukumu, kur ir ļoti daudz Marko vecuma bērniņi. Marko ar viņiem spēlējas, mācās dalīties ar rotaļlietām, cienīt citus bērniņus.Vienvārdsakot-socializējas.

Ēšana-šajā procesā cenšos neiejaukties. Nav svarīgi, vai bērns ēd ar rokām, vai piederumiem, galvenais, lai dara pats. Barošanas krēslu jau labu laiciņu esam iemainījuši pret bērnu galdu un krēsliņu. 

Dienas bez vecākiem- vismaz 1 dienu nedēļā Marko visu dienu pavada ar omi, bez vecāku klātbūtnes.

Knupis- pa dienu knupis tiek noslēpts, lai nerastos pēc tā vēlme. Ļoti ceru, ka ar dārziņa palīdzību no tā tiksim vaļā arī gulēšanas laikā.

 

Ceru, ka dārziņa gaitu uzsākšana mums būs tā teikt nesāpīga.

Hopeful_soul Hopeful_soul 22. May 2018, 11:26

Ļoti labi, galvenais uzturēt dienaskārtību! Pie bērniem noteikti pieradīs.