Fit20 EMS fitness- citādākā treniņu pasaule, pieeja un domāšana

Fit20 EMS fitness- citādākā treniņu pasaule, pieeja un domāšana

18. Mar 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visas kā viena zinām, ka figūras atgūšanai pēc mazuļa piedzimšanas palīdzēt var fiziskās aktivitāte, taču cik daudzas no mums patiesi ir gatavas doties uz sporta zāli un trenēties? Hm… nav laika, iespēju, tas ir grūti, pēc treniņiem sāp visas maliņas, lai sasniegtu rezultātus, nepieciešama pacietība – iemeslu, lai to nedarītu, ir daudz, mūsu apņemšanās, ja tāda bijusi, drīz vien laižas lapās un mēs turpinām dzīvot kā dzīvojušas. 

Vēlamies jums pastātīt par 5 gadus vecā Rodiona mammu Inu, kura reiz no 56. izmēra apģērba valkātājas pusgada laikā kļuva par 42.izmēra apģērba saimnieci. Ina ir arī Fit20 EMS fitness trenere un vadītāja Baltijas valstīs. Kas ir Fit20 EMS fitness? Tā ir citādāka treniņu pasaule, pieeja un domāšana.

“Cilvēki vingro ar īpaša aprīkojuma palīdzību, kurš raida elektriskos impulsus. Visticamāk arī jūs bērnībā mamma mācīja – pirkstus rozetēs nedrīkst bāzt, jo tur ir elektrība, miostimulācijas (EMS) treniņos elektrība ir sabiedrotais. Ar impulsu palīdzību mēs spējam aktivizēt visu organismu, tikt klāt dziļajai muskulatūrai, uzlabot asinsriti, mēs liekam organismam domāt citādāk. Patiesībā cilvēka organisms ir ļoti gudrs, tam ir tieksme atjaunoties, taču mēs viņā neklausāmies, teju ik dienu liekam savam ķermenim darīt to, kas nav dabiski – pārāk ilgi atrasties sēdošā pozīcijā, radām pārāk lielu slodzi nepareizi nēsājot bērnus, liekam pārstrādāt vielas, kas organismam nav vajadzīgas.” 

20170309105516-49998.jpg

Ina tic šiem treniņiem, jo reiz ar to palīdzību sevi paglābusi no dzīves, kuru nevēlas uz savas ādas izbaudīt neviens cilvēks. Ina ir piedzīvojusi muguras diska trūces operāciju, ārsts esot teicis, ka viņš brīnās, kā Ina vēl staigājot, jo situācija bijusi ļoti nopietna.

“Iespējams jūs atceraties elektroforēzi? Tā ir miostimulācijas (EMS) treniņu vecmāmiņa, patiesībā šī metode sakņojas Senās Ķīnas medicīnā. Mēs ar šiem treniņiem darbojamies līdzīgi kā fizioterapeits – palīdzam iztaisnoties mugurai, jo iekšējie muskuļi tiek sapīti kā grozs, šādi muskuļi ir stpri un spēj noturēt mūsu stāju, neļaujot ķermenim atrasties nedabiskās pozās. Tāpat treniņi samazina tūsku un iekaisumus, taču, protams, ir arī liels palīgs svara samazināšanas procesā, tiek zaudēts uzkrātais šķidrums, mums ir iespēja arī atbrīvoties no celulīta.”

Ina saka, ka jaunās māmiņas ir vispateicīgākais materiāls, ar ko strādāt, jo hormonālā sistēma pēc dzemdībām labi darbojas, tāpēc rezultāti ir pārsteidzoši. Turklāt, ja mamma zīda savu mazuli, viss notiekot vēl ātrāk un pieniņš vairojoties.

“Mēs neatzīstam diētas, ar tām tikai iespējams šokēt organismu, kurš ir ļoti gudrs. Ja reiz esam viņu pārsteigušas ar badošanos, viņš mēģinās uzkrāt rezerves vēl nopietnāk, taču, protams, tas nenozīmē, ka ir jānotiesā torte katru dienu un jāpusdieno ātrajās ēdināšanas iestādēs. Ja ēdam saprātīgi un veselīga uztura robežās, tad atgūt slaidumu ir tīrais nieks, jo slodze, kuru piedzīvo ķremenis treniņa laikā ir 20 tūkstošus reizes lielāka nekā parastā sporta zālē.”

Lai mēs atgūtu slaidumu, pietiek ar vienu miostimulācijas (EMS) treniņu nedēļā, ja ciešam no muguras sāpēm, tad būtu vēlams trenēties divas reizes nedēļā, ja vēlamies būt gan slaidas, gan atbrīvoties no sāpēm mugurā, tad trīs reizes nedēļā, taču Ina saka, ka divu vienādu organismu nav, tāpēc ar katru cilvēku strādā treneris un katru treniņu pielāgo noteiktai situācijai.

“Pilnīgi visiem cilvēkiem ir nepieciešams piedzīvot miostimulācijas (EMS) treniņus 10 reizes. Tas tāpēc, lai organisms atcerētos viņam raidīto informāciju. Kad aizvadīti 10 treniņi, pietiek ar 1 reizi 6 nedēļās, lai uzturētu ķermeni formā. Protams, ja liekā svara ir salīdzinoši daudz, ir nepieciešama cita pieeja, ilgāks laiks, lai sakārtotu organismu, jo viņš ilgu laiku ir saņēmis kļūdainu informāciju un to uztver kā vienīgo patiesību.”

Viens treniņš Fit20 EMS fitness studijā ilgst 40 minūtes – ķermenis tiek iesildīts, tad notiek treniņš un pēc tam ar impulsu palīdzību ķermenis tiek izmasēts, lai nākamajā dienā cilvēks nepiedzīvotu mežonīgas muskuļu sāpes. Kopumā ir jārēķinās ar 1 stundu fitnesa studijā, turklāt bērnus mammas droši drīkst ņemt līdzi. Viens šāds treniņš aizstāj 4-8 stundas trenažieru zālē.

20170309072205-31036.jpg

“Mēs ar šo treniņu palīdzību iedarbojamies uz cilvēka centrālo nervu sistēmu, asinsriti un muskuļiem. Pārsteidzoši ir tas, ka šie treniņi palīdz organismam tā sakārtoties, ka bieži vien sievietes, kuras nav spējušas palikt stāvoklī, tiek pie mazuļa. Savukārt mammām mazina apātijas sajūtu, vairo enerģiju, ārstē arī urīna nesaturēšanu, ko reizēm mammas piedzīvo pēc dzemdībām. Šie treniņi nav muskuļu uzkačāšanai, šie treniņi ir veselības sakārtošanai.”

Ar miostimulācijas (EMS) treniņiem iespējams nodarboties jau salīdzinoši drīz pēc dzemdībām un arī ķeizargrieziena operācijas, vienīgi ir jāsagaida, kad ķermenis ir sadzijis – vairs nav asiņošanas, ķeizasrgrieziena rēta atļauj vingrot.

“Visu šo gadu laikā, kopš pastāv mūsu studija, tikai divi cilvēki ir atzinuši, ka šāda treniņu forma nav paredzēta viņu domāšanai. Mēs visi treneri esam šo metodi izbaudījuši un turpinām trenēties, uzturot sevi formā. Ne treniņa laikā, ne pēc tam nav sajūtas, ka gals klāt, kas bieži vien notiek sporta zālē, kad mēs no sevis esam izspieduši pēdējo enerģijas lāsi. Taču, lai patiesi noticētu tam, ko stāstu, ir jāpamēģina!”

20170309105543-82352.jpg