Fejiņa pošas uz bērnudārzu: Ko vēl vajag pagūt sagādāt?

Fejiņa pošas uz bērnudārzu: Ko vēl vajag pagūt sagādāt?

22. Aug 2018, 07:53 FejuFeja FejuFeja

Līdz pirmajai bērnudārza dienai atlikušas mazāk nekā divas nedēļas. Iedomājoties, ka jau tik drīz katru rītu mana mazā Fejiņa tipinās uz dārziņu, sirdī piemetas neliels uztraukums par to, kā nu būs? Taču esmu pārliecināta, ka viss būs vēl labāk nekā esmu iedomājusies. Galvenais man pašai par to nenervozēt, jo bērns, lai gan jau labu laiku ārā no mammas punča, tomēr aizvien jūt katru vismazāko mammas uztraukumu un nepārliecinātību.

Nākamnedēļ došos uz bērnudārzu, lai pirmo reizi satiktu Fejiņas audzinātāju, pārrunātu, ko nepieciešams ņemt līdzi, taču jau tagad, vadoties no pieredzes ar lielo brāli, man ir izveidojies savs sarakstiņš, kuru jau esmu sagādājusi.

Fejiņai ņemšanai un ģērbšanai uz bērnudārzu esmu nopirkusi:

  • Vairākas kleitiņas un krekliņus, jo mazā vēl neprot tik perfekti ēst, tāpēc ikdienā noteikti būs nepieciešams vairākkārt nomainīt drēbes;
  • Vairākus legingus, gan plānos, gan siltos – pašpikojot no citām mammām, esmu pārliecināta, ka tas ir viens ļoti foršs un ērts apģērba gabals;
  • Huggies Pants – Fejiņa vēl ir tikai podiņapmācības procesā, tāpēc autiņbiksītes būs vajadzīgas. Pants priekšrocība, ka tās var uzvilkt, novilkt kā biksītes, tādējādi arī vienkāršāk pašai apsēsties uz podiņa bez citu palīdzības;
  • Ērts rudens apģērbs iešanai laukā. Mūsu bērnudārzā bērni laukā iet arī tad, ja nedaudz smidzina lietutiņš, tāpēc esmu sagādājusi foršas, gumijotas garās bikses, kuras vilkt kopā ar rudens virsjaku. Netiks cauri vējš, arī pati nepaliks slapja. Gumijas zābaciņus Fejiņai esmu sataupījusi no lielā brāļa.
  • Maiņas apavi, zeķītes, personīgās higiēnas lietas – kabatlakatiņi, ķemme, matu gumijas.

Vēl līdz septembrim jāsagādā rudens apavi, jo ar vasaras kurpītēm drīz vai nebūs forši doties laukā, savukārt pavasara apavi dāmiņai kļuvuši par mazu. Prātoju iegādāties kādas ērtas botiņas ar lipeklīšiem, jo Fejiņa pati sev velk kurpītes, velk arī tās pēc pastaigas nost, tāpēc, lai audzinātājai un auklītei būtu ērtāk un nebūtu jānoņemas ar apavu šņorēšanu, meklēsim kaut ko ar lipeklīšiem.

Zinu, ka vecākajās grupiņās bērniem ir dejošanas, dziedāšanas, vingrošanas nodarbības, uz kurām tiek vilktas dejošanas čībiņas jeb tā sauktās “češkas”, taču neesmu pārliecināta, vai arī mazulīšu grupā čībiņas nepieciešamas, tāpēc tās vajadzības gadījumā pirkšu tikai nākamnedēļ pēc sarunas ar audzinātāju. Tāpat arī neesmu droša, vai nepieciešamas vēl kādas lietas grupiņai. Atceros, ka tad, kad dēls uzsāka gaitas šajā bērnudārzā, vajadzēja nopirkt zīmuļus, līmi un zīmēšanas papīru, taču tas bija pirms vairākiem gadiem, kad bērnudārzam vēl bija cita vadītāja, savukārt pēdējos gados vecākiem vairs nekas nav bijis jāpērk, jo, acīmredzot, jaunā vadītāja ir iemācījusies salāgot finanses tā, lai pietiktu visam nepieciešamajam.

Fejiņas došanās uz bērnudārzu nozīmē arī to, ka es atgriezīšos darbā. Mūsu dienas režīms mainīsies par 180 grādiem, un tagad dienas būs vēl rosīgākas un, ko tur liegties, arī stresainākas, jo vajadzēs pagūt daudz, daudz vairāk. Šeit gan ceru, ka ikdienas darbiem pieslēgsies arī vīrs, neuzkraujot visus pienākumus tikai uz maniem pleciem.

Priecāšos, ja padalīsies ar savu bērnudārza lietu sarakstiņu. Gan tad, ja Tavs mazais šogad tikai uzsāks bērndārznieka gaitas, gan tad, ja šis jau būs otrais gads bērnudārzā, jo Tev noteikti būs lielāka pieredze par lietām, kuras jāsagādā dārziņa gaitām. Katrā gadījumā, esmu jau aizmirsusi, kā tas ir, kad mazais jāpalaiž bērnudārzā.

cecii cecii 22. Aug 2018, 22:33

Piekrītu zemāk komentārā rakstīrajam - kopējais kombinezons ir pats ideālākais apģērba gabals. Gan auklītēm ērti, gan bērnam pašam viegli uzvilkt un ērti kustēties. Un šobrīd kombinezoni ir pieejami ar tā saucamajiem membrānaudumiem, kas nelaiž mitrumu cauri, bet ir viegli un elpo.

Brīve Brīve 22. Aug 2018, 17:21

Es baigi neiespringu uz lietām (jo viss it kā ir mājās) , bet apavi gan svarīgi t.i.grupas sandales, jaunas, ērtas, lai bērns pats vismaz tas var uzvilkt/novilkt. Joprojām daudziem redzu bd crocs apavus iekštelpās, kas man liekas galīgi garām. Un no audzites viedokļa svarīgi ir lai bērns atpazīt, zina, ka tas ir viņa mantas, nevis mamma sapirkt, turēja maisā un tad 1.sept.aiznesa uz bd

mamma88 mamma88 22. Aug 2018, 14:52

Manu vienmer izbrina tas nenormalas trieksanas pa veikaliem. Jau darzina laika. Ta vien skiet,ka berns ieprieks pliks butu bijis.