Dodamies apciemot zvēriņus Cīruļu ZOO

Dodamies apciemot zvēriņus Cīruļu ZOO

14. Aug 2013, 11:17 Banija Banija

Zvēriņi patīk gan lieliem, gan maziem, tādēļ arī tik iecienīta atpūtas vieta ir Zooloģiskais dārzs. Ja vien ir iespēja, apmeklējam ne tikai Rīgas ZOO, bet arī kaimiņvalstu (starp citu, Tallinas ZOO ir patiesi skaists un sakopts), bet, ja nav iespēju aizbraukt tik tālu gabalu ciemos pie četrkājainajiem zvēriem, visi aicināti paciemoties Filiālē Cīruļi. Mēs, liepājnieki, šo vietu saucam vienkārši par Kalveni. Ja kādam saki, ka dosies uz Kalveni, tad visiem ir skaidrs, ka ceļš vedīs uz Rīgas ZOO filiāli, kas atrodas Aizputes novada Kalvenes pagasta Cīruļos.

Atšķirībā no Rīgas ZOO, Cīruļos dzīvnieciņi dzīvo lielākos aplokos, kā arī visa teritorija nav tik saspiesta un ierobežota. Ierodoties šeit, rēķinieties, ka nāksies nostaigāt ievērojamus gabalus, kas mazākajiem staigātājiem pēcāk garantē arī veselīgu miedziņu, jo svaigais gaiss galu galā dara savu.

Ierodoties Cīruļos, mums šoreiz līdzi bija pašiem savs trusis, jo, ceļojot ciemos pie vecvecākiem uz Liepāju, to vienmēr ņemam līdzi. Lai trusīti neatstātu mašīnā, kur tas saulē, visticamāk, atdotu galus, devos pie kases vaicāt, vai šādu radījumu drīkstam ņemt līdzi. Kā atzina kasiere, neviens vēl viņai nebija vaicājis, vai ZOO teritorijā var ienest trusi. Nu, ko lai saka, visam sava pirmā reize. Jāatzīst, mūsu trusis bija sajūsmā. Ne tik daudz par citiem trušiem,  kā par iespēju, paskriet pa zaļo zāli un uzgrauzt kādu ābeles zariņu.

Ko redzēt Cīruļos? Pirmām kārtām jau noteikti lāčus, kuru aploks, ieejot teritorijā, būs pirmais, ko pamanīsiet. Tiesa gan, šie lāči bezkaunībā saviem Rīgas kolēģiem vēl iepaliek. Noteikti Cīruļos apskatiet arī lūšus, āpšus, vilkus, kas ļaus bērniem iepazīt dzīvniekus, kuri mīt mūsu pašu Latvijas mežos. Iepazīstaties arī ar lamām, aitiņām un mazajiem, mīļajiem trusīšiem, kuri dala savu mājvietu ar jūrascūciņām.

Ja palaimēsies, dīķī ieraudzīsiet arī kokvardi. Mēs vardes dzirdējām, bet, lai arī cik cītīgi lūkojāmies, tā arī dziedātājas neieraudzījām. Labi tās prot slēpties zaļumu aizsegā.

Pieminētie ir tikai neliela daļa no dzīvniekiem, ko iespējams apskatīt Rīgas ZOO filiālē Cīruļi. Aizbrauciet turp paši un, varu derēt, jūsu diena būs izdevusies!

Starp citu, augustā portālā kopaletak.lv iespējams saņemt atlaidi Cīruļu apmeklējumam!

Noderīgi:

Koordinātas tiem, kas lieto GPS navigācijas: N 56° 34’ 270”, E 21° 36’ 664”

Kā atrast: braucot pa Rīgas-Liepājas šoseju, 154.km sekojiet norādēm uz Cīruļiem

Darba laiks: vasaras sezonā katru dienu no 10:00-18:00, pārējos mēnešos darba laiks atšķiras (skatīt: http://rigazoo.lv/public/29987.html)

Biļešu cenas: pieaugušajiem 3Ls, bērniem no 4 gadu vecuma 2Ls, studentiem 2,50Ls, ģimenes biļete – 7Ls.

Cīruļu teritorijas karte: http://rigazoo.lv/public/30642.html

Internetā: http://rigazoo.lv/public/28755.html