Bieži alerģiskas reakcijas izraisa tieši mājas uzkopšanas līdzekļi un pārmērīga tīrība

03. Jun 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par to, ka mājas kopšanas līdzekļi bieži vien mēdz izraisīt alerģiskas reakcijas, pārliecinājāmies ONLINE TV interneta tiešraides sarunā, tiekoties ar alergoloģi Daci Kārkliņu un Neutral produktu grupas vadītāju Aneti Kauliņu.

Kuri ir tie mājas kopšanas līdzekļi, kas ir visalerģiskākie?

Diemžēl daudzi ikdienā lietotie produkti satur smaržvielas, kas diemžēl ir ķīmiski veidotas. Atšķirībā no citiem līdzekļiem, Neutral produktiem nav pievienotas smaržvielas. Produkti ir veidoti tā, lai saglabātu patērētājam svarīgo efektu un kvalitāti. 

"Mūsu jaunums ir kapsulas veļas mazgāšanai – 1 kapsulu liekam veļas mazgāšanas tvertnē, un mazgājam veļu," stāsta Neutral grupas vadītāja Anete Kauliņa. "Iesakām īpaši tiem, kas nezina, cik daudz ir jādozē veļas pulveri, kas ir berams. Veļas pulveris, atkarībā no koncentrācijas, jāliek 70-100gr atkarībā no drēbju svara, piemēram, 4-5kg. Nevajag domāt – jo vairāk pulvera iebērsim, jo veļa būs tīrāka."

Kad pārlieku liela tīrība kaitē?

Arī pedantisms mājās īsti neder, atklāj alergoloģe Dace Kārkliņa, jo ap 40% Latvijas iedzīvotāju saskaras ar kādu no alerģijām un alergēniem: "Ekonomiski attīstītākas valstis , kurās labāk dzīvo, ir tās, kurās alerģijas iet plašumā. Tas pierāda to, ka vide, kurā dzīvojam, kļūst netīrāka – ar piemaisījumiem pilnāka. Tikko sterili tīrā iztīrītā mājā ir vairāk baktēriju, nekā no izplūdes gāzēm!"

Veikalu plauktos ir gana plašs tīrīšanas un mājas uzkopšanas līdzekļu klāsts, bet lietotājiem vajadzētu saprast, ka, piemēram, gaisa atsvaidzinātājs nevis neitralizē mūsu radītos aromātus, bet vienkārši nomāc tos.

Mūsu jušanas kārpiņām tas ir patīkamāks, bet tās gaisīgās vielas ir mums visur apkārt, visos tīrīšanas līdzekļos.

"Jo dzīvojam labākos apstākļos, jo alerģijas vairāk vairojas, imūnsistēma netiek nodarbināta, māja izspodrināta, organisms nemācās cīnīties ar baciļiem un vīrusiem," atklāj alergoloģe.

Pavadīsim vairāk laika ar mūsu atvasītēm, nevis nemitīgi uzpošot māju!

Māmiņu Klubs

Tiešraides sarunu piedāvā www.neutralakademija.lv

20140519152551-83949.jpg