Bērnu rehabilitācijas diena – svētki, kas radīti bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem. VIDEOreportāža

18. Oct 2017, 15:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

9.septembrī pirmo reizi Latvijā tika atzīmēta Bērnu rehabilitācijas diena – svētki, kas radīti bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem, viņu ģimenēm, draugiem un tuviniekiem.

Kā uzsver bērnu rehabilitācijas centra POGA bērnu neirologs Mikus Dīriks, būtiskākais ir saprast, ka šādi bērni ir mums līdzās un mums par viņiem ir jāparūpējas. 

Pasākuma ietvaros bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem bija iespēja tikties ar vienaudžiem, piedalīties dažādās sportiskās, izklaidējošās un radošās aktivitātēs, kā arī priecāties par muzikāliem pārsteigumiem. Savukārt pieaugušie varēja iepazīties ar informāciju par bērniem ar invaliditāti pieejamajiem pakalpojumiem, kā arī apmeklēt lekcijas par to, kā tikt galā ar emocionālo spriedzi ģimenē un kā ieviest līdzsvaru starp bērna un vecāku vajadzībām.

Bērnu rehabilitācijas diena tika rīkota labdarības akcijas ietvaros, lai veicinātu rehabilitācijas nozares attīstību bērniem ar kustību traucējumiem un sabiedrības izpratni par bērnu vajadzībām un integrāciju sabiedrībā.

Rehabilitācijas centrs POGA palīdz bērniem un pusaudžiem ar kustību traucējumiem. Tā ir vieta, kur bērniem un bērnu ģimenēm smelties spēkus un ticību saviem spēkiem.  Rehabilitācijas centrs darbojas, pateicoties ziedojumiem. Katrs bērna solis, kas tiek sperts POGĀ, ir mūsu kopīgais nopelns. Tas ļauj ticēt, ka darot labu, mēs vairojam labu.  

20171023120818-32236.jpgwww.centrspoga.lv