Bērna kopšana atvaļinājums 1 gads- ko tālāk? Aukle, bērnudārzs?

Bērna kopšana atvaļinājums 1 gads- ko tālāk? Aukle, bērnudārzs?

06. Feb 2017, 00:05 zabava_ zabava_

Sveiciens esošajām un topošajām mammām! 

Pētu swedbank kalkulatorā savu topošu pabalstu un apsveru domu izvēlēties 1.gada bērna kopšanas atvaļinājuma opciju.

Pirmkārt, ar pirmo bērnu sāku strādāt kad mazajam bija gads, BET uz pusslodzi.  Mana omīte varēja mazo pieskatīt 2 dienas nedēļā, un man bija prieks par darba gaitu atsākšanu! Šobrīd esmu viesnīcas direktore, un noteikti pēc gada nekāda pusslodze man nespīd.

Tad nu domāju - ko darīt? 

Bērnudārzam tā kā par agru. Vai arī nē, pirmo atvedu 1,5 gadā, viss bija lieliski (privātajā).

Auklīte? Nez...

 

Kāda ir Jūsu pieredze ar 1 gada dekrētu?

Šoreiz lūdzu reālu pieredzi , vai arī Jūsu pozitīvās pārdomas. Lūdze bez komentāriem#sliktamāte #paragru #apdomājiem :) 

Lai Jauks vakars!

mamma27 mamma27 07. Feb 2017, 08:40

Man ar pirmiem diviem bija gads.Nu tad maksāja līdz gadam.Sāku strādat,bet mazos pieskatija mans tētis un vīra mamma-uz maiņām-līdz tika dārziņā.Tagad ņēmu uz 1g.6 mēn. Ceru ,ka tiksim dārziņā.Lai arī var jau ņemt ilgāk,diemžēl par to neviens nemaksā un bez naudas nav reāli iztikt.Tad nu darbā atgriežos ar maiju.

mamma88 mamma88 04. Feb 2017, 21:24

Nav 1 gada dekrets,bet ar darzinu bija pasmagi,jo bernins vislaik slimoja,bet aukliti atrast uzticamu ta ari nesanaca.

lauvinja lauvinja 03. Feb 2017, 21:05

Nudien nesaprotu kāpēc neņemt pusotru gadu bērna kopšanas atvaļinājumu + 2 pēcdzemdību mēneši. Pusotra gada vecumā uzsāc pieradināt pie b/d un ar gadu un 7 mēnežu vecumu - dodies uz darbu.

Var jau pa moderno - pati sāc strādāt bērna 1 gada vecumā un tad gadiņu ar mazo padzīvojas tētis.

zacc zacc 03. Feb 2017, 18:43

ņēmu pusotru gadu. Vecāku pabalstu tad maksā mazāku % no algas, bet kopā pa visiem mēnešiem saskaitot sanāk lielāka summa.
no pusotra gada vismaz teorētiski ir pieejami pašvaldības BD, privātie BD arī ne visi ņem no 1 gada, no tā pusotra daudz plašāka izvēle. un man emocionāli vieglāk. jo gadu vecs man vēl bēbitis liekas.
ar pirmo man vēl bija vecā pabalstu sistēma, maksāja līdz gadam. sagatavojos laicīgi tiem beznaudas mēnešiem. Nolīgām auklīti, BD sāka iet divarpus gados.
Šoreiz mēģināsim no pusotra gada uz BD, jo tiksim. ja BD nerullēs, tad meklēsim aukli.

mardza30 mardza30 03. Feb 2017, 18:25

Ar treso berninu ar panemu uz vienu gadu,tagad meitai jau 11 menesi,pec lapas sanak,ka darba jaatgriezas ar 9.maiju,bet sarunaju darba,ka varu ar mazo palikt majas lidz septembrim,kad mazajai bus 1,6 un tiesi bus laiks darzinam. Ja butu,kas pieskata jau uz gadu, ari ietu uz darbu. Ar pirmo nestradaju,nebija par to jadoma. Ar otro ari aizgaju stradat ari uz gadu,tad pieskatija mamma,bet tagad esam ar gimeni parvakusies talak un mamma nevares izbraukat. Pilnigi neuzskatu,ka tu butu slikta mamma,ja atgrieztos darba sagaidot gadinu.😀