Augstāk par zemi JEB 97m augstumā

Augstāk par zemi JEB 97m augstumā

20. Aug 2013, 13:02 Banija Banija

Tādā lietainā un rudenīgā dienā kā šī diez vai gribēsies doties garās pastaigās pa pilsētu vai rīkot pikniku ezera krastā. Tādēļ mēs iesakām uzspēlēt spēli „Augstāk par zemi”. Un kur gan vēl augstāk var uzkāpt, ja ne Tv tornī. Laižam uz Zaķusalu!

Vai zināji, ka mūsu TV tornis starp saviem brāļiem ir augstākais visā Eiropas Savienībā? Jā, tā augstums ir 368m, tiesa gan, apmeklētājiem ir atvērts 97m augstumā esošais skatu laukums. No tā iespējams pārredzēt gan Rīgu (bija patiesi interesanti no tāda attāluma un augstuma aplūkot savu Mežciemu), gan labos laika apstākļos pat Rīgas HES Salaspilī un šo to no Siguldas.

Lai nokļūtu torņa skatu laukumā, augšup dodamies ar liftu. Lai arī ar lidmašīnu savā mūžā esmu lidojusi vien 2 reizes, šķiet, sajūtas nav tālu no tām, kas radās, lidaparātam paceļoties gaisā, jo ātrums, ar kādu pārvietojas lifts, nav nekāds mazais. Protams, punktu uz „i” uzliek arī bailes no lifta, jo ir nācies liftā iesprūst, tādēļ pie sevis murminu „lūdzu, lūdzu, pa ceļam tikai nesaplīsti”. Viss beidzas veiksmīgi – esam skatu tornī un varam vērties tālumā, meklējot pazīstamus namus. TV torņa gide izstāsta par torņa tapšanu, ievieš skaidrību mūsu diskusijās, kad tādā augstumā apmaldāmies Rīgas mikrorajonos un bonusā piedāvā mums sunīti. Jā, nepārklausījāties, dzīvu suņa bērnu. No mājas sarga gan atsakāmies, bet projām dodamies ar labu devu pozitīvisma. Ir labi dažkārt uzkāpt augstāk par ierasto 9-stāvu māju.

Svarīgi:

Skatu laukums apmeklētājiem atvērts no 1.maija līdz 30.septembrim katru dienu no 10.00 līdz 20.00, savukārt rudens un ziemas periodā darba dienās un sestdienās no 10:00 līdz 17:00.

Maksa par skatu laukuma apmeklēšanu un nelielu lekciju: pieaugušajiem 2,60Ls, pensionāriem 1,50Ls, skolēniem 0,80Ls.

Adrese: Zaķusalas krastmala 1, Rīga

Kā nokļūt? Paverieties debesīs, ieraugiet TV torni un tam droši sekojiet. Garām nepabrauksiet :) Bet ja nopietni, tad uz TV torni droši var doties ar savu transportu, to bez masas atstājot stāvlaukumā, vai arī braucot ar 19.vai 24.trolejbusu līdz pieturai Zaķusala. Tālāk gan ceļš būs jāmēro kājām.

TV tornis internetā: http://www.tvtornis.lv/tvtornis/index.php

20. Aug 2013, 15:39

iespaidīgi.