Audzinām dvīnīšus: Rotaļlietas, apģērbs, individualitāte

Audzinām dvīnīšus: Rotaļlietas, apģērbs, individualitāte

19. Jul 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Viens no svarīgākajiem visu vecāku uzdevumiem - iemācīt bērnam dalīties ar citiem, neņemt nost to, kas pieder otram. Dvīņu vecāku uzdevums ir vēl sarežģītāks - viņiem nākas bērniem mācīt un pierādīt, ka katram ir arī savas lietas, un tas, ka viss ir kopējs, ne vienmēr ir labi.

Rotaļlietas

Katram no dvīņiem jābūt savām rotaļlietām, un tieši tāpēc daudz lietu mājās, kurās aug dvīņi, būs dubultā. Protams, jāpērk bērniem ir arī atšķirīgas rotaļlietas, kas uzsvērs katra bērna individuālās spējas, bet rotaļlietām jābūt līdzvērtīgām: gan īpašību ziņā, gan izturības un pat materiālās vērtības ziņā, lai bērniem augot nebūtu jāpiedzīvo strīdīgas situācijas, kurās vienam ir iegādāta lietiņa, kas jau pirmajā rotaļāšanās reizē salūzt, bet otram iegādātā lieta ir daudz kvalitatīvāka un kalpo godam vēl ilgi.

"Personīgās" rotaļlietas dvīņiem būs kā aizsargājamie dārgumi. Mammai unt ētim bērniem jāmāca cienīt otra īpašumu. Ja gribi parotaļāties ar brāļa rotaļu automašīnu vai māsas lellīti, jālūdz atļauja vai jāpiedāvā ko vietā no sava rotaļlietu klāsta.

Apģērbs

Tas pats attiecas arī uz apģērbu: nav jāvelk meitām visu laiku vienādas kleitas, brāļiem visu laiku vienādas bikses; atšķirības palīdzēs arī pašiem dvīņiem sajust katram savu individualitāti. Ļoti daudzi vecāki daudzveidību vienādās drēbēs ievieš ar krāsu palīdzību. Piemēram, pilnīgi vienādas jakas, bet - vienam brālim zila jaka, otram - zaļa.

Katram savs stūrītis

Protams, ja dzīvojamā platība ļauj, tāpat kā ikvienam bērnam, arī dvīņiem jābūt savam personīgajam stūrītim: savai gultai, savam galdiņam un krēslam, saviem plauktiem, kuros glabāt savas īpašās lietiņas.

Cik veci ir jūsu dvīnīši, un kā jums sokas ar rotaļlietu un apģērba iegādi?

Māmiņu Klubs