Atklāj savam mazulim mūzikas pasauli ar “Skaņu apļa” nodarbībām Māmiņu Klubā

Atklāj savam mazulim mūzikas pasauli ar “Skaņu apļa” nodarbībām Māmiņu Klubā

24. May 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Vecāku skolā dažādu nodarbību klāsts kļūst aizvien plašāks. Lai vecākiem būtu iespēja pilnveidot savus mazuļus un sniegt viņiem iespēju attīstīties, apgūt ko jaunu, tagad esat gaidīti arī uz mūzikas studijas “Skaņu aplis” nodarbībām, kuras vada mūzikas psiholoģe un muzikoloģe Jana Janišauska.

Skaņu aplis ir muzikālās attīstības studija pirmsskolas vecuma bērniem ar ideju atklāt bērnam, cik daudzveidīga var būt mūzikas pasaule. Skaņu aplis būs vieta, kur mazais pavisam nemanāmi apgūs mūzikas valodas pamatus, kas viņam noderēs turpmākajā dzīvē, uzzinās, cik dažādās nokrāsās var skanēt mūzika un cik gan ļoti bagāta tā ir ar dažādiem raksturiem un ritmiem.

Kā notiek nodarbības?

Nodarbības notiek rotaļu veidā, un to laikā bērni rotaļājas, izmantojot dažādus skanošos rotaļu mūzikas instrumentus. To vidū ir gan kociņi, gan bungas, zvārguļi un marakasi. Ar rotaļāšanās un kustību palīdzību bērni iepazīst mūzikas daudzveidību, ko papildina gan kopīga dziedāšana, gan klausīšanās un zīmēšana.

Māmiņu Klubā Skaņu apļa nodarbības pieejamas bērniem vecumā no 1,5 līdz 3 gadu vecumam, kuru laikā mazais ir kopā ar savu vecāku. “Mēs kopīgi veidojam ritma orķestrīšus, kur vecāki ir mūsu bungas, bet bērni improvizē, spēlējot instrumentus un cenšoties notvert sajūtu,” stāsta nodarbību pasniedzēja J. Janišauska.

Tev nav jābūt apveltītai ar muzikāliem talantiem

Nereti vecāki pirms nodarbību apmeklējuma satraucas, ka viņiem nav dziedamās balss vai labas ritma izjūtas, taču lieki, jo Skaņu aplī dziedāšana lielākoties notiek bez vārdiem un nav nepieciešama īpaša sagatavošanās. “Lai atnāktu uz pirmo nodarbību, nav nepieciešama īpaša sagatavošanās, jo nodarbībās tiek izmantotas vienkāršas un neitrālas zilbes un par mūziķi var kļūt ikviens,” iedrošina nodarbību vadītāja.

Nodarbības veicina bērna attīstību

Pasniedzēja novērojusi, ka bērni, kuri Skaņu apļa nodarbības apmeklē ilgāku laiku, ļoti brīvi jūtas mūzikas valodā. J. Janišauska: “Bērni spēj saprast mūzikas valodu, jo daudzi uzdevumi ir centrēti uz dzirdes attīstību.”

Pievienoties vari jebkurā laikā

Māmiņu Kluba Skaņu apļa nodarbībās gaidīts ikviens mazulis vecumā no 1,5 līdz 3 gadiem. Nodarbības ir bilingvālas un tajās var piedalīties ikviens, jo valodai nodarbībās nav lielas nozīmes.

Gaidīsim bērnus, kuri vēlas muzicēt, katru nedēļu otrdienās plkst. 16.30!

PIESAKIES NODARBĪBĀM ŠEIT