Ārstējam bērnam zobus bez sāpēm: smieklu gāze

Ārstējam bērnam zobus bez sāpēm: smieklu gāze

08. Apr 2016, 00:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gan pieaugušie, gan bērni, spītīgi atsakoties apmeklēt zobārstu, pamato to ar nevēlēšanos ciest sāpes. Parasti tieši nepatīkamās sajūtas zobu ārstēšanas laikā pārvērš zobārsta apmeklējumu mocībās un pat tādā kā sodā.

Taču vai tiešām viss ir tik slikti?

„Smieklu gāze” – tas ir gāzu maisījums no slāpekļa 50% un skābekļa 50% ar nenozīmīgu citu gāzu saturu. Pirmo reizi smieklu gāzi stomatoloģijā izmantoja 18. gadsimta vidū, lai arī anglis Džozefs Prīstlijs slāpekļa oksīdu atklāja jau gadsimtu iepriekš un tieši 1772. gadā. Vēlāk ētera īpašības aprakstīja Hamfrijs Deivijs, kurš šo gāzu maisījumu nosauca par „smieklu gāzi”, jo tā ne tikai palīdz nomākt sāpju sajūtas, bet arī izraisa jautrību.

Slāpekļa oksīdu bērnu stomatoloģijā izmanto visur. Vadošās Amerikas, Eiropas un Āzijas klīnikas izmanto šo anestēzijas veidu kā vienu no efektīvākajiem un nekaitīgākajiem.

Skābekļa sedācija tiek izmantota arī klīnikā „Sky Dream Clinic”, veicot zobu ekstrakciju vai ārstējot zobus pašiem mazākajiem pacientiem. Pirms ārstēšanas uzsākšanas ārsts jūsu bērnam piedāvās masku, caur kuru tiek pievadīta smieklu gāze.

20160405163822-92405.jpg

Bērnu stomatoloģijā šāds pakalpojums ir vēlams, jo mēs tiecamies minimizēt nepatīkamos iespaidus. Tomēr, ja neuzskatāt par nepieciešamu veikt zobu atsāpināšanu un darīt to tieši ar slāpekļa oksīda palīdzību, esam gatavi piedāvāt citu paņēmienu.

Dažas slāpekļa oksīda ieelpas palīdzēs mazulim atslābināties. Pie tam, ir iespēja izvēlēties gāzes „garšu” zemeņu vai kokakolas. Turklāt viņš paliks pie pilnas apziņas un spēs adekvāti novērtēt apkārt notiekošo, reaģējot uz ārsta lūgumiem un jautājumiem. Tā ir pilnīgi droša gāze, kas līdzīga tai, kas veidojas gaisā negaisa laikā.

Klīniskā informācija

Medicīniskā gāze „Entonox” ir paredzēts īslaicīgai vieglas un vidēji stipras intensitātes sāpju ārstēšanai, kad nepieciešams ātrs pretsāpju darbības sākums. Pretsāpju iedarbību novēro pēc 4-5 ieelpām, un tā sasniedz maksimālo iedarbību 2-3 minūšu laikā.

To var lietot visa vecuma pacientiem, izņemot bērnus, kas jaunāki par 5 gadiem.

Pacientam:

  • Viegla relaksācija, samazināta baiļu sajūta.
  • Komforts – samazināta emocionālā un fiziskā spriedze gan pirms, gan lokālās anestēzijas ievadīšanas laikā.
  • Gāze izvadās strauji 2 – 3 minūšu laikā pēc pārtraukšanas.

Sky Dream Clinic

Bērzaunes iela 7, Rīga        

20160225182152-56995.jpg

 info@skydream.lv

https://www.facebook.com/skydreamclinic/?fref=ts