Arī mazuļi grib panašķoties. Testējam HIPP gardumus

Arī mazuļi grib panašķoties. Testējam HIPP gardumus

07. Jan 2018, 12:50 Banija Banija

Lai arī cik ļoti liela būtu vecāku apņemšanās maksimāli ilgi mazuli pasargāt no dažādiem našķiem un maksimāli ierobežot cukura uzņemšanu, tomēr es esmu par to, ka savam mazajam saprāta robežās dodam pagaršot arī kādu kārumiņu (protams, ne gluži no pirmā mēneša vecuma un kilogramiem dienā), lai nebūtu tā, ka tad, kad bērns jau paaudzies, vēl nekad nav ēdis saldumus un, kad tiek tiem klāt, tad var ēst maisiem vien līdz nelabumam (starp citu, man ir zināmi tādi piemēri).

Tāpēc Laumai piedāvāju nogaršot HIPP cepumiņus, kas piemēroti bērniem no 6 mēnešu vecumu. Tiesa, 6 mēnešu vecumā Lauma pārtika tikai no mammas piena un cepumi viņai nebija ne prātā, bet tagad, kad Roberts našķojas ar labumiem no savām Ziemassvētku paciņām,  un Lauma sniegusi jau gada vecumu, arī mazā dāma vēlas ko pagrauzt. 

Pirmais Laumas nogaršotais kārums bija HIPP cepumiņi. Atšķirībā no citiem, kurus varbūt dodam kā pirmos kārumus saviem bērniem, šie, manuprāt, ir mazāk saldi (vismaz tāda sajūta radās pašai tos pagaršojot), kā arī simpatizē, ka cepumiņi ir gluži vai pirkstiņu izmērā. Tātad,  viegli dozēt kārumiņu, kā arī mazajam kārumniekam tos viegli noturēt mazajās ķepiņās.

HIPP cepumiņi garšoja gan Laumai, gan arī man, kā arī Roberts, kad vakaros bija izēsts tukšs šķīvis, vaicāja, vai drīkst pamieloties ar vienu māsas cepumiņu? Un, neskatoties uz to, ka ar cepumiņiem mielojāmies visi trīs, kastīte pietika ilgam laika posmam.

Protams, esmu ļoti daudz reižu dzirdējusi, ka vislabāk cepumus cept mājās pašiem vai vislabāk vispār iztikt bez kārumiem, taču, ja gribas kādu veiklu un saldu uzkodiņu, tad, manuprāt, šis variants ir pat ļoti OK. Paši kūst mutē...

20180102180201-58059.jpg

Tā kā man mājās nav atsevišķas saldētavas, kurā uzglabāt vasaras un rudens ražu ziemas aukstajiem mēnešiem, kā arī nav pagraba, tad ziemā dažkārt, lai piedāvātu Laumiņai kādu augli, aprobežojos ne tikai ar veikalos un tirgū nopērkamajiem importētajiem augļiem un no rudens uzglabātajiem āboliem, bet arī pa kādai reizei mēdzu nopirkt bērniem domātos biezenīšus.

Viens no tādiem ir HIPP plūmju- bumbieru biezenis, kuru mēdzu nopirkt arī reizēs, kad mazajam ir cietāks vēderiņš. Pozitīvi vērtēju to, ka biezenim papildus nav pievienots cukurs un sastāvā esošās plūmes un bumbieri nāk no bioloģiskajām saimniecībām. Kā garšo? Kā īstas plūmes! Pagaršoju karotīti un atmiņā uzreiz nāk pie mums augošās tumši zilās plūmes. Šādu burciņu Lauma var izēst vienā piegājienā, tāpēc līdz ar cepumiņiem šos biezenīšus mēdzu ierindot pie kārumiņiem, ar kuriem pamieloties reizi pa reizei. Jo cik gan var ēst tikai banānus un ābolus svaigā veidā.

20180102180245-44576.jpg

20180102180347-24691.jpg

08. Jan 2018, 23:08

Mēd arī pārsvarā lietojam Hipp našķus- krekerīšus, galetītes, kukurūzas nūjiņas( sūtam no Vācijas, jo daudz pievilcīgākas cenas un plaša izvēle)