5 viltības, kas palīdzēs, lai visas pirmās lietas izdotos

5 viltības, kas palīdzēs, lai visas pirmās lietas izdotos

27. Feb 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dažkārt, lai bērns kaut ko jaunu iemācītos vai izprastu kādu darbību, nepietiek ar vienkāršu sarunāšanu vai personīgo piemēru. Tad vecākiem nākas ķerties pie nelielām viltībām!

Lai izdotos pirmā matu griešana

1. Izturies uzmanīgi pret profesionāļa izvēli, ja runa ir par bērna matu griešanu. Vislabāk doties uz specializētu bērnu matu griešanai paredzētu salonu, bet derēs arī frizieris, ko pazīsti tu pati. Pie friziera jāpierakstās savlaicīgi un jāpiesaka, ka griezt vajadzēs mazulim matus.

2. Ar frizētavas apstākļiem iepazīstini bērnu vairākas dienas pirms viņa lielā iznāciena.

3. Mājās paspēlējiet frizieros, piedāvā bērnam gan friziera, gan klienta lomu.

4. Bērna matus  izmazgājiet jau mājās, lai frizētavā tas nebūtu jādara frizierim, jo bērniem jau tā matu mazgāšana nepatīk, bet, ja tas notiek vēl ar sveša cilvēka palīdzību, svešā vietā.. uztraukums garantēts.

5. Paņemiet līdzi vairākas rotaļlietas, grāmatiņas. Mazuļa uzmanību varēsiet noturēt uz kādām 15 minūtēm, un ar to būtu jāpietiek mazuļa matu apgriešanai. Būs bērni, kam vairāk patiks sēdēt mammai klēpī, citiem patiks sēdēt vienam, bet ar nosacījumu, ka mamma ir blakus. Jebkurā gadījumā, ik pa laiciņam mazulim būtu jāparāda kas tāds, kas viņu piesaista - te pagriežam viņu pret spoguli, te uz otru pusi utt.

Lai izdotos pirmais izbrauciens ar automašīnu

1. Pirms došanās ceļā, padomājiet par spēlēm, kas bērnu varētu nodarbināt braukšanas laikā. Var skaitīt konkrētas krāsas mašīnas un darīt daudz ko citu. Stresā, kas ir pirms došanās ceļā, parasti ir grūti improvizēt, tāpēc jāsagatavojas laikus.

2. Lai mazulis pats saliek sev somā mīļākās rotaļlietas. Citā somā, kuru turēsi savā tuvumā, saliec kādus pārsteigumus: kādas nelielas rotaļlietas, figūriņas, kaut ko ēdamu, kas gatavots mājās un noteikti - dzeramo ūdeni.

3. Var noderēt arī bērnu stūrīte, bērniem patīk kopēt vecākus!

4. Der padomāt arī par CD iegādi, kurā būtu pasakas, stāsti, bērna mīļākās dziesmiņas. Varēs gan dziedāt līdzi, gan varbūt pasaku klausoties - laisties snaudā.

5. Gulētiešanas laiku organizēt būs vieglāk, ja izbrauksiet neilgi pirms ierastā gulētiešanas laika un paņemsiet līdzi bērna mīļāko spilventiņu. Tas sniegs bērnam pazīstamas sajūtas un actiņas pašas aizkritīs ciet.

Lai izdotos iemācīt bērnam pieklājību

1. Rādiet bērnam abi piemēru, no rīta atcerieties vienmēr pateikt LABRĪT, tāpat jāatceras arī par vārdiņa PALDIES lietošanu (Uz redzēšanos, visu labu utt.).

2. Paspēlējiet mājās spēli: "Kas jāsaka?..". Būtībā, tev jāuzdos jautājumi, bērnam jāatbild uz tiem: kas jāsaka, kad iet prom, kas jāsaka, kad atnāk mājās, kas jāsaka, kad pamostas vai iet gulēt utt. Redzēsi, ka bērni zina visus "burvju" vārdiņus.

3. Regulāri paslavē bērnu par viņa pieklājību. Tā kā bērniem patīk, ka viņus slavē, tad viņš šo jauko attieksmi gribēs izbaudīt atkal un atkal.

4. Kad mazulim nav noskaņojuma sveicināties vai atsveicināties, ierosini viņam pasmaidīt otram cilvēkam, vai pamāt ar roku.

5. Uzspēlē ar mazuli spēli "Pats neaudzinātākais, nepieklājīgākais pasaulē". Piecu minūšu laikā parādi bērnam, ko nozīmē būt neaudzinātām, gan piemērus viegli atradīsi. Pajautā, vai viņam patiktu, vai tu tāda būtu vienmēr? Noteikti, ka nē, un arī tu vari droši teikt, ka arī negribētu, lai viņš ir tāds.

Lai izdotos pārvarēt bailes no ārsta

1. Iepazīstini mazuli ar medicīnas pasauli. Ne tikai dūrienu veikšana, bet arī svešie cilvēki biedē jūsu mazuli. Nopērc viņam grāmatiņu par cilvēka ķermeni, par slimnīcu..

2. Uzdāvini bērnam rotaļlietu komplektu, kas atgādina medicīnas instrumentus. Nav nekā labāka priekš atbrīvošanās no bailēm, ko rada ārstu apmeklējums, par bērnam sniegtu iespēju - iejusties dakterīša lomā mājas apstākļos.

3. Dodoties pie ārsta, paņem līdzi bērnam mīļu rotaļlietu, piedāvā ārstam "padakterēt" arī šo rotaļlietu.

4. Paskaidro mazulim, kas notiks pieņemšanas laikā, sākot ar pozitīvajiem momentiem: "Ārsts tevi nomērīs, nosvērs, apskatīs tavu kakliņu, lai tas vairs nesāpētu.."

5. Esi godīga. Ja bērns tiks vakcinēts, un tu būsi pateikusi iepriekš, ka viņam nekas nesāpēs, bet rezultātā viņam sāpēs, viņš šos melus tev nepiedoš un nākošajā reizē viņš tev vairs neticēs.

Lai izdotos izšņaukt deguntiņu

1. Visam sākumā jānotiek kā rotaļai. Mazulim jāpūš ar muti tā, it kā viņš pūstu svecītes tortē. Pēc tam lai mēģina ar degunu paelpot, aizverot mutīti ciet. Viņš var likt roku priekšā degunam, lai justu, kā pa degunu laukā laužas gaiss, un tas būs kā pierādījums, ka viņš var izelpot ne tikai gaisu, bet arī iesnas ar visiem mikrobiem, kas viņam nodara kaitējumu.

2. Katru dienu mazuļa kabatā liec kabatlakatiņu.

3. Māci bērnam deguntiņu notīrīt pašam ar mīkstu papīrīti vai salveti.

4. Ja mazulim ir iesnas, palīdzi viņam iemācīties deguntiņu izšņaukt pareizi. Rādi piemēru vairākas reizes dienā. Izmanto jūras ūdeni.

5. Lielākam bērnam var palīdzēt burbuļu pūšana ūdenī, kad tajā iemērkta sākumā mute un tad deguntiņš.

Māmiņu Klubs