5 ieteikumi, kā izvēlēties bērna gultai gultasveļu

5 ieteikumi, kā izvēlēties bērna gultai gultasveļu

17. Nov 2017, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Izvēloties bērnu preces, vienmēr atduramies pie jautājumu: ko tieši izvēlēties lielajā preču klāstā. Un izņēmums, protams, nav arī bērna gultasveļa. Iespējams, arī tev noderēs 5 ieteikumi par to, ko ņemt vērā, izvēloties bērnam gultasveļu. Lasi un uzzini vairāk!

Kam pievērst vislielāko uzmanību, izvēloties gultasveļu bērnam?

  1. Vecāku uzmanībai parasti jābūt pievērstai audumam, no kura šūta gultasveļa. Priekšroka jādod dabīgiem materiāliem.
  2. Nav vērts pirkt pārāk košas, krāsainas gultasveļas. Kā zināms, košās krāsas izraisa bērna nervu sistēmas uzbudinājumu, un tas, laižoties miegā, bērnam nav vēlams.
  3. Vēl viena svarīga lieta ir materiāla izturība. Bērna gultasveļai jābūt izturīgai, jo tā biežāk jāmazgā. Bērni mēdz gultā sadarīt neiedomājamākās lietas - sākot no šokolādes cepumu ēšanas, kamēr mamma neskatās, beidzot ar vienkāršu gultiņas pieslapināšanu.
  4. Ja bērniņam ir jau 4-5 gadi, jāizvēlas gultasveļa, uz kuras attēlots kaut kas, kas viņam patīk. Tie var būt gan multfilmu, gan pasaku tēli, un tas palīdzēs attīstīt arī bērna iztēli. Bērna gultai ar multfilmu dizainu ir liela piekrišana.
  5. Un, visbeidzot, svarīgi ir arī noskaidrot par gultasveļas krāsojumu šo to vairāk, jo tai būtu jābūt krāsotai tikai ar dabīgām krāsvielām, kas neizraisa alerģiskas reakcijas. Gultasveļai nedrīkst būt asa aromāta. Tā arī pirms pirmās lietošanas ir jāizmazgā. Un par nekvalitatīvām krāsvielām vienmēr liecinās tas, ka bērna mīļie multfilmu varoņi ir sakrāsojušies, vai izbalējuši.

Māmiņu Klubs