3 svarīgas lietas par bērna mutes dobuma higiēnu + KONKURSS

3 svarīgas lietas par bērna mutes dobuma higiēnu + KONKURSS

09. May 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Līdz ar pirmo piena zobu parādīšanos bērna mutes dobuma higiēnai ir jāpievērš pastiprināta uzmanība – tieši no piena zobiem ir atkarīgs, vai pieaugot bērns varēs lepoties ar skaistu smaidu! Tāpēc jautājām zobārstei Mārai Valdmanei no Dr. Apines zobārstniecības klīnikas, kādai būtu jābūt pareizai bērnu zobu kopšanai, lai zobārsta apmeklējums paietu bez sāpēm un urbšanas! 

Zobus pārtīra vecāki

Ir svarīgi iemācīt bērnam rūpēties par saviem zobiem – pareizi turēt zobu birsti un tīrīt zobus vismaz 2 minūtes divreiz dienā, kā arī neaizmirst iztīrīt zobu starpas ar zobu diegu. Taču vēl svarīgāk būtu atcerēties, ka līdz pat 8-10 gadu vecumam bērna roku veiklība vēl tikai attīstās, tāpēc vēl šajā vecumā vecākiem noteikti ir jāpārtīra bērna zobus. Īpaši svarīgi tas ir laikā, kad šķiļas īstie zobi – pirmo divu gadu laikā pēc izaugšanas šie zobi ir uzņēmīgāki pret kariesu izraisošām baktērijām un skābēm!

Cukurs – zobu “inde” numur viens!

Cukurs ir “inde”, kas bojā bērna zobu veselību. Īpaši kaitīga cukura ietekme ir uz piena zobiem – pietiek vien ar dažām nedēļām intensīvas cukura ietekmes, lai piena zobi neatgriezeniski sabojātos! Mūsdienās vairums vecāku jau seko līdzi, cik saldumu bērns dienas laikā apēd un vai nenašķējas par daudz. Tomēr ne jau tikai konfektes vai cepumi izraisa zobu bojāšanos – cukurs “slēpjas” arī limonādēs un pat it kā veselīgajās augļu sulās! Tāpēc būtu ieteicams ierobežot saldinātu, gāzētu dzērienu un augļu sulu lietošanu ikdienā, aizstājot tos ar tīru ūdeni.

Fluorīdi – zobu sardzē

Lai bērna zobi veidotos stipri un veseli, nedrīkst aizmirst par fluorīdiem! Mūsdienās ne visas zobu pastas tos satur. Tāpēc, iegādājoties jaunu zobu pastu, vēlams pievērst uzmanību tās sastāvam. No 6 mēnešu līdz 2 gadu vecumam zobu pastā būtu jābūt vidēji 500 vienību (ppm) fluorīda, taču ir pieļaujams zobus tīrīt arī ar zobu pastām, kur fluorīdu saturs ir 1000 ppm. 2–6 gadu vecumā vidējam fluorīdu saturam būtu jābūt 1000 ppm. Bet no 6 gadu vecuma, kad jau sāk šķilties pastāvīgie zobi, ieteicams lietot zobu pastas ar fluorīdu saturu 1500 ppm. Ja māc šaubas par zobu pastas piemērotību, droši vaicājiet zobārstam vai higiēnistam!

20180502235619-45547.jpg

KONKURSS

Ne tikai bērna zobu veselībai ir jāpievērš uzmanību! Arī māmiņas mīļajam smaidam ir nepieciešama rūpīga un regulāra kopšana. Tāpēc sadarbībā ar Dr. Apines zobārstniecības klīniku aicinām piedalīties konkursā un laimēt bezmaksas zobu higiēnu!

Lai piedalītos konkursā, līdz 13. maijam komentārā raksti – kāds bija interesantākais, mīļākais vai negaidītākais apsveikums Māmiņdienā, ko jebkad esi saņēmusi. Uzvarētāju noteiksim pēc nejaušības principa jau 14. maijā!

Izmanto īpašo piedāvājumu Māmiņkluba lasītājām no Dr. Apines klīnikas – līdz 30. jūnijam piesakies bezmaksas zobu pārbaudei un saņem 30% atlaidi higiēnai! Piesakoties ievadi vai saki kodu: Māmiņu Klubs.

Piesakies bezmaksas zobu pārbaudei šeit->>>

20180502235632-23680.jpg 

Iveria Iveria 09. May 2018, 13:57

Mūsu pirmais bērniņš gaidām tikai pēc apmēram mēneša, tomēr vīrs jau mani sauc par māmiņu, tāpēc vakar saņēmu arī pirmo dāvanu kā topošā jaunā māmiņa uz Māmiņdienu - grūtnieču masāžu, jo vīrs zina, cik ļoti man patīk masāžas.

mincenee mincenee 09. May 2018, 07:54

Meitiņas rokas nospiedums

filologe filologe 08. May 2018, 15:55

Tā kā meitiņa piedzima tikai pagājušā gada septembrī, tad šī būs pirmā Māmiņdiena mūsu ģimenē. Tētis kopā ar meitiņu noteikti būs kaut ko jauku sarūpējuši, kā arī Māmiņdienā noteikti apmeklēsim Māmiņu kluba Spicē rīkotās Māmiņu brokastis 😀

nosiguldas nosiguldas 08. May 2018, 10:51

Man bērni atsūtīja trīs dažādu ogu krūmu uz viena potcelma, kurjers dāvanu atveda man uz darbu

SantaViksne SantaViksne 08. May 2018, 08:56

Visvairāk atmiņā palikusi mana pirmā māmiņu dienas dāvana. Tikko biju kļuvusi par mammu - meitiņai bija 3 nedēļas. Vīrs uzdāvināja ziedus un brūkleņu jogurtu 😀