Nosvinēti dēliņa 5 gadiņi!

01. Oct 2012, 12:30 taschinka taschinka

Mana dēla dzimšanas diena ir vissvarīgākā diena gadā.Tās sajūtas un emocijas ir katrai mammai skaidras un saprotamas.Tā kā šī bija jau 5-tā dzimšanas diena,tad vēlējos,lai ir tā pa riktīgo.

Cik nu vien man pietika laika un spēka visu gatavoju pati.Ja parasti gatavoju dienu iepriekšs,tad šoreiz nācās jau divas dienas iepriekšs sākt gatavot,jo citādi reāli nesanāktu to visu pagatavot,kas ir iecerēts.

Satraukums bija par to,vai paspēšu,vai sanāks kā plānots,bet beigās viss izdevās tiešām lieliski.

Atbrauca ciemiņi,kas Maiklam ļoti patīk,ka ir pilna māja ar ciemiņiem.Ja runa ir par svinēšanu,tad dēlam pirmajā vietā nav dāvanas,bet gan ciemiņi,jo citādi jau nebūtu tās īpašās sajūtas.

Bija daudz ciemiņi,daudz dāvanas,bet vēl vairāk par visu bija prieks par kopā būšanu.

No dēla jau vairākus mēnešu pirms dzimšanas dienas saņēmu pasūtījumu.Dzimšanas dienā dēls vēlās zirnekļa cilvēka torti no želatīna sarkanā krāsā.Tas tādēļ,ka želatīna ir mīļākā deserta kūka,sarkanā ir mīļāka krāsa un no visiem multivaroņiem top augšgalā ir šobrīd Spider Man.

Solīt nesolīju,ka šāda torte būs,jo tas nav tik vienkārši.Dekorēšana nav mana stiprā puse,daudz vēl jāmācās.Tomēr teicu,ka es megināšu,tad jau redzēs kā sanāks.

Trīs dienas es pavadīju virtuvē vien,lai gardumi,kas tiek likti galdā būtu pašas gatavoti.Viss izdevās,protams,ja būtu vairāk laka,vai drīzak dienā vairāk būtu stundu,tad būtu daudz vairāk cienasta,kaut jau tā bija pietiekami.

Šoreiz es nestāstīšu par visiem gardumiem,bet par pašu galveno-par dēla pasūtījumu.

 

 

Visu izplānoju,izdomāju,sagatavoju,lai taptu šī tik loti kārotā deserta kūka ar vismīļāko multi varoni.

Sastāvdaļas 28cm diametra formai,3kg deserta kūkai:

400g svaigais siers (Kārums)

1 buņdžiņa iebiezinātais piens,var gan vārītu,gan nevārītu.Man bija jau vārīts.

1 paciņa Santa Maria želatīns (20g)

700g skābais krējums (20%)

ap 1/2 glāze cukurs vai pēc garšas

200ml piens

2 paciņas Selgas brūnie cepumi

180g sviests

1/2 glāze zemesrieksti

2 ēd.k šokolādes sīrups,vai kāds cits sīrups.Ja gatavo tikai pieaugušajiem var ņemt liķieri,rumu,konjaku

šokolāde gan baltā gan brūnā,vislabāk melnā

sarkana želeja,man bija Dr.Other 1 paciņa

 

Pagatavošana:

Zemesriekstus apgrauzdējam,sablenderējam miltos.Cepumus sablenderējam un sajaucam ar riekstiem.Pievienojam izkausētu sviestu,kam pievienots šokolādes sīrups.Izmaisam līdz visa sausā massa samitrinājusies,līdz viss viendabīgs.Liekam formā un izveidojam pamatni ar augstām maliņām.Atstājam.

Liekam lielā bļodā,skābo krējumu,svaigo sieru,iebiezināto pienu un šo visu putojam līdz massa palielinās apjoma,lidz kļūst krēmīgas konsistences,pagaršojam un pievienojam cukuru.Saputojam līdz cukurs izkūst.

Pirms sākam putot pienā iemaisam želatīnu un atstājam,lai uzbriest.

Kad želatīns uzbriedis,to uzsildam līdz silts,ne karsts,maisam līdz želatīns izšķīst.Ieputojam želatīnu deserta massā.

Lejam šo massu uz cepumu pamatnes.Liekam vēsumā.

Želeju pagatavojam kā norādīts uz iepaojuma un uzlejam uz kāda trauka,kur uzklāts cepamais papīrs, plānā kārtiņā,gaidam līdz pilnībā sastingst un tad izgriežam tādas formas želeju kāda ir šim zirnekļu cilvēkam galva.

Liekam uz deserta kūkas šo galvu un tālāk jau dekorējam ar izkausēto melno šokolādi un ar balto iekrāsojam acis.

Liekam aukstumā.

 

 

Sākumā man šķita,ka it nemaz nesanāca.jo ķēpājos jau loti ilgi.Šokolāde nekluasīja,viss bija daudz grūtak kā izskatījās un ka iedomājos,bet kaut kas jau sanāca.

Bet beigās jau tomēr man iepatikās.Kaut nav ideali,kaut ar defektiem un šķībumiem,bet toties es centos,es piepildīju dēla vēlēšanos.