Vingro un atgūsti figūru pēc dzemdībām!

Vingro un atgūsti figūru pēc dzemdībām!

07. May 2012, 22:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tikai nedaudzām jaunajām māmiņām, jau nākošajā dienā pēc dzemdībām izdodas tikt vecā izmēra drēbēs. Bieži vien ar nožēlu ir jāstīvē kājās grūtnieču bikses, jo bērniņš gan ir piedzimis, bet iegūtie kilogrami pazuduši nav. Ko darīt? Fitnesa trenere Zane Savicka lieku reizi atgādina - māmiņām pēc dzemdībām noteikti nevajadzētu uzsākt notievēšanas diētas, kas vērstas uz ātriem rezultātiem.

 

 

Kas būtu jāēd māmiņai, lai gan bērniņu barojot, pietiktu piens un arī kilogrami lēnām zustu? 


Zane Savicka stāsta: Māmiņu uzturam ir jābūt daudzveidīgam, lai pašas justos labi un bērniņam nekas netrūktu. Galvenais, ko vajadzētu ievērot, lai tiktu daudz lietots šķidrums, it sevišķi ūdens. Jāēd būtu piecas reizes dienā mazas porcijas, un māmiņām vajadzētu mēģināt ēdienus sadalīt, tas būtu - ēdienu piedevas (makaroni, rīsi, griķi utt.) ar zaļiem salātiem pusdienās, bet gaļa vai zivi ar salātiem vakariņās. Zanes Savickas ieteikums māmiņām - ēst daudzveidīgi!

 

Piemērs, kā ieplānot ēdienreizes dienā: 

no rīta 9:00 – brokastis

12:00 – uzkoda

15:00 – pusdienas

18:00 – uzkoda

21:00 – vakariņas, un atkal otrā rītā 9:00 brokastis. 

 

Lai vieglāk būtu uzņemt vajadzīgo šķidruma daudzumu, der pamēģināt pirms katras ēdienreizes izdzeriet glāzi ūdens. Tavs organisms novērtēs šādu ēšanas stilu, un tas pratīs Tev par to pateikties ar labu pašsajūtu!



Kad jaunā māmiņa varētu droši sākt vingrot, nebaidoties nodarīt sev pāri?


Zaļā gaisma dažāda veida fiziskām nodarbēm tev ir dota 6 nedēļas pēc dzemdībām, kad tu esi apmeklējusi savu ārstu un viņš ir atzinis to, ka tev nav problēmas ar veselību. Pirmās fiziskās nodarbības varētu būt pilates, jo pilates ir vingrojumu sistēma visam ķermenim, lai attīstītu un nostiprinātu muskuļus, kā arī pēcdzemdību vingrošana vai figūras korekcija. 



Vai arī mājās māmiņas var vingrot?

Mājās pirmās nedēļas pēc dzemdībām var veikt dažādus vingrojumus. Pirmkārt,  vairāk jāguļ uz vēdera. Otrkārt ir daži pavisam vienkārši vingrojumi, kuru izpildīšana aizņem maz laika, kā arī neprasa daudz pūļu, piemēram:

 

Vingrojumi:

1.    vingrojums: Nogulies uz vēdera, rokas sānos saliektas, plaukstas piespiestas pie grīdas, celies ar izelpu uz augšu, savelkot lāpstiņas un laižoties lejā ieelpa. Paceļoties augšā lāpstiņas jāsavelk kopā un vēders jāievelk uz iekšu, sasprindzinot vēdera muskuli. Vingrojumu veikt ļoti lēnām un izjusti. Pirmajā dienā 5 reizes un ar katru dienu daudzumu var palielināt.

 

2.    vingrojums: : Nogulies uz vēdera, rokas taisnas gar sāniem, cel augšā ar izelpu kājas pa vienai un vēderu ievelc uz iekšu, sasprindzinot vēdera muskuli.

 

3.    vingrojums: Noklāj uz grīdas dvieli, uzgulies dvielim virsū ar vēderu un ieķeries dvieļa stūros ar rokām, un cel sevi ar izelpu augšā, lejā laidies ar ieelpu.

 

4.    vingrojums: Nogulies uz grīdas ar muguru, kājas ieliektas ceļos, roku īkšķi uz ribām un pārējie pirksti uz vēdera. Ar vēderu veic dziļu ieelpu un tad dziļu izelpu, sasprindzinot vēdera muskuli cik vien stingri iespējams.

 

5.    vingrojums: Noklāj uz grīdas dvieli, uzgulies dvielim virsū ar muguru un dvieļa stūrus satver ar rokām, lēnām ar izelpu celies uz augšu, lejā - ieelpa.

 

6.    vingrojums:  Uz grīdas dvielis, gulies dvielim virsū ar muguru un dvieļa stūrus satver ar rokām, lēnām ar izelpu celies uz augšu un sagriezties uz labo pusi, tad uz kreiso pusi, lejā ieelpa.

 

Atceries! Vingrojot, dari to lēni un izjusti. Pirmajā dienā vingrojumu  var veikt 5 reizes un ar katru dienu slodzi var palielināt. 

Zane Savicka māmiņām iesaka: "Pats svarīgākais ir - neko nesasteigt un nepārspīlēt! Ja rodas jautājumi vai neskaidrības, tad vislabāk būtu sarunāt tikšanos ar treneri un saņemt labus padomus gan par uzturu, gan par tev vispiemērotākajiem treniņiem. Atceries, ka  par veselību ir jārūpējas, lai tu ilgi justos jauna, skaista un vesela."

 

PIESAKIES UZ KUSTĪBU TERAPIJU!