Vai manam mazulim nav par aukstu ziemas pastaigā?

30. Oct 2011, 16:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad aiz loga termometra stabiņš rāda mīnus grādus, bet pastaigās ar bērnu laukā gribas iet, svarīgākais jautājums ir- kā zināt, vai mazulim ratiņos nav par aukstu? Dosimies to noskaidrot pie pediatres Ievas Reinholdes!

 

 

 


Pirmais, kas norāda, ka mazulis jūtas ratiņos labi, ir viņa iemigšana neilgu laiku, kad esat devušies ziemīgā pastaigā. Ja mazulis ratiņos raud, bet visas citas bērna vajadzības- autiņbiksītes nomainītas, puncis pilns- izpildītas, tad, iespējams, ka mazulim ratiņos ir auksti.

 

Lai pārbaudītu, vai mazulim nav auksti, pārbaudi skaustiņu, jo ne vienmēr auksts deguntiņš būs rādītājs, ka mazulim ir auksts, jo var būt tā, ka deguntiņš ir nosalis, bet pašam bērnam ir silti.

 

Skaustiņa pataustīšana ir lieliska metode arī lai noteikti gluži pretējo, proti, vai mazulim nav par siltu un viņš nav sasvīdis. Konstatējot, ka mazulim tomēr ir par siltu, dažas mammas piedāvās viņam padzerties, taču ārsti iesaka ar dzērienu baudīšanu ziemas pastaigas laikā neaizrauties.

 

Pareizākais būs mazulim piedāvāt padzerties kaut ko siltu atgriežoties mājās, nevis pastaigas laikā.

 

Kā tu pārbaudi, vai mazulim ir silti pastaigu laikā?

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

Dodoties pastaigā ar mazuli, neaizmirsti uz sejiņas uzklāt Altermed baby ziemas krēmiņu, kas aizsargās pret ārējās vides nelabvēlīgo ietekmi!

 

 

Altermed baby ziemas krēms

 

Sejas krēms bērna ādas aizsargāšanai ziemā. Krēms satur aprikožu eļļu, D-pantenolu, allantoīnu un E vitamīnu. Šīs aktīvās vielas atjauno un baro ādu. Hipoalergēns.

Tilpums: 50ml