Terapeitiskās rakstīšanas jeb dienasgrāmatu grupa

Terapeitiskās rakstīšanas jeb dienasgrāmatu grupa

15. Mar 2010, 15:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dienasgrāmatu rakstīšana kā pašterapijas metode neapzināti tiek izmantota jau gadu simtiem, tomēr mērķtiecīgi pielietota, kā arī zinātniski pētīta un atzīta kā efektīva, tā ir kopš pagājušā gadsimta 80-tajiem.

 

Īpaši efektīvi tā darbojas stresa mazināšanā, miega uzlabošanā, nomāktības un sāpju mazināšanā, depresīvu stāvokļu ārstēšanā, aktuālu grūtību risināšanā, kas saistītas ar attiecībām, vai jebkuru citu dzīves jomu, kā arī bērnībā pārdzīvotu traumatisku piedzīvojumu emocionālā pārstrādē.

 

Pielietojot īpaši izstrādātas tehnikas un uzdevumus, rakstot dienasgrāmatu iespējams sevi emocionāli un garīgi stiprināt, vienlaikus palīdzot arī savai pašapziņai un pašvērtējumam. Ja uzrakstītais tiek pārrunāts grupā psihologa vadībā, dienasgrāmatas rakstīšana var kļūt kā efektīvs palīgs labai emocionālai pašsajūtai ikdienas dzīvē.

 

Arī tad, ja dienasgrāmatas rakstīšanai sākotnēji neizdodas atrast ikdienā tik daudz laika, cik gribētos, grupa ir labs iedrošinātājs un atbalstītājs, lai tomēr tiktu šīm grūtībām pāri. Katrā nodarbībā paredzēts laiks arī kādam rakstiskam terapeitiskam vingrinājumam uz vietas. Pieredze rāda, ka pat tie, kas nav iedomājušies, ka varētu uzrakstīt pasaku vai dzejoli, aizraujas un vienlaikus iegūst kaut ko sev un jaunam dzīves skatījumam.

 

Grupā plānots iekļaut ap 10 dalībniecēm. Paredzētas divpadsmit 2,5 stundu garas nodarbības, kas notiks reizi 4 nedēļās, otrdienās no plkst. 18.30 līdz 21.00. Maksa par nodarbību ir LVL 15.00. Šī ir iespēja būt terapijas procesā, kas nav tik intensīvs, kā tas ir “aci pret aci” ar terapeitu, tas prasa ieguldīt vairāk darba pašam un aizņem vairāk laika, taču būtiski, ka tas ir arī ievērojami finansiāli izdevīgāk.

 

Jauna grupa savu darbību uzsāks 15. septembrī. Pieteikšanās līdz 10. septembrim.

 

Vada Vita Kalniņa

{smallpic:1}

24. Aug 2009, 11:43

tā biju ese😃😃😃😃

24. Aug 2009, 11:43

es gan rakstīju pēc vidusskolas un mana nenonāca citu rokās. Pati sadedzināju. Tādā veidā atbrīvojos no sliktajām emocijām, kādas bija uzkrājušās dienas grāmatā.

24. Aug 2009, 11:43

tā biju ese😃😃😃😃

24. Aug 2009, 11:28

Sen atpakaļ rakstīju, patika, bet tagad tam īsti neatliek laika.