Tējas pēcpusdiena Vecāku mājā!

Tējas pēcpusdiena Vecāku mājā!

14. May 2012, 15:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

21.jūlijā plkst.18 Bērnu slimnīcas fonds kopā ar Mammadaba rīkoja tējas pēcpusdienu Vecāku mājā. Pasākuma laikā vecākiem, vecvecākiem, mazajiem pacientiem, mājas brīvprātīgajiem un personālam bija iespēja uzzināt no īpašajiem viesiem - Jaunmoku pils dāmām par augiem, kurus izmanto tēju gatavošanā, kā arī degustēt tējas un dažādus ievārījumus. Degustēšana bija pārsteigumu pilna, jo ļoti grūti mammām bija uzminēt, ka ievārījumu var gatavot no priežu pumpuriem. Jaunmoku dāmas bija sagatavojušas arī tēju un ievārījumu receptes, kuras mammas un vecmammas varēja ņemt līdzi, lai pašas varētu radīt ko garšīgu un interesantu.


Šis bija pirmais šāda veida pasākums, kas iecerēts kā neliels atslodzes un atpūtas brīdis mazā pacienta tuviniekiem, kura laikā var novērst domas no slimnīcas ikdienas un iegūt arī noderīgu un interesantu informāciju. Ļoti priecājāmies, ka arī mammas un vecmammas, kuras nedzīvo Vecāku mājā, bija atnākušas ciemos, līdzi ņemot arī mazos pacientus, lai kaut nedaudz atpūstos. Vecākiem dzīvojot blakus bērnam slimnīcā ir grūti vai brīžiem pat neiespējami izrauties no slimnīcas vides, tāpēc šādi pasākumi ir iecerēti regulāri, lai visu mazo pacientu vecākiem – arī tiem, kuri nenakšņo Vecāku mājā, būtu iespēja atpūsties, pamainīt vidi un uzzināt ko jaunu.

 

Bērnu slimnīcas Vecāku mājā jau vairāk kā trīs mēnešus mazo pacientu vecāki un tuvinieki var saņemt pilnvērtīgu atbalstu laikā, kamēr bērns ārstējas kādā no Bērnu slimnīcas nodaļām. Šajā laikā vecāki un bērnu tuvinieki ir izteikuši vēlmi konsultēties ar dažādiem speciālistiem un saņēmuši gan psihologa, gan sociālā darbinieka, gan sociālā pedagoga un garīdznieka atbalstu. Lielākā daļa vecāku mājā uzturas un arī konsultācijas saņem bez maksas, jo Vecāku māja ir saņēmusi Eiropas sociālā fonda atbalstu. Vecāku mājas komandā ir mājas vadītāja, psihologs, sociālais darbinieks un sociālais pedagogs, kā arī karjeras konsultants, jurists un garīdznieks. Mājas darbos labprāt palīdz arī brīvprātīgie!

 

„Mēs ļoti priecājamies, ka bērnu vecāki un tuvinieki tik ātri ir pieņēmuši Vecāku māju un labprāt izmanto visas mājas priekšrocības, tādejādi padarot kaut nedaudz vieglāku savu uzturēšanos slimnīca blakus slimajam bērniņam. Mājā regulāri paliek gan tēti, gan mammas un vecmammas, kā arī ģimenes izmanto iespēju pabūt visiem kopā, līdzi ņemot mazā pacienta brāļus un māsas”, atzina Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

 

Šis bija pirmais pasākums, atzīmējot Mammadaba vēstniecības atrašanos Vecāku mājā. Mammadaba vēstniecības grāmatu stendu AS „Latvijas valsts meži” šajā vietā iekārtojuši ar mērķi ļaut mājas iemītniekiem ikdienā sajust dabas klātbūtni un iepazīt tās bagātības.