Tējas gabaliņi sejas un matu veselībai

Tējas gabaliņi sejas un matu veselībai

07. Apr 2010, 20:07 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Es ļoti bieži majās taisu dažādas tējas ledus gabaliņus,ar kuriem mazgāju seju gan no rītiem gan vakaros, tāpēc nolēmu padalīties ar jums šajā noslēpumā! Galvenais, ka tēja ļoti ārstē gan matus,gan ādu," stāsta Anna.

 

Šoreiz gatavoju tējas gabaliņus no 4 veidu tējas: kumelīšu, zaļās tējas, melnās tējas un sarkanās tējas.


Pagatavošana:

{pic:1}

Uztaisīju tejas novārījumus, atstāju,  lai ievelkas uz 15 minūtes.

{pic:2}

Ieleju ledus trauciņa un ledusskapī iekšā.

{pic:3}

Nu jau pēc 5 stundam gatavs.

{pic:4}

Izņēmu no trauciņa un saglabāju visus gabaliņus vienreizējā kastītē. Tad ņemu un mazgāju seju.

 

Te būs daži padomi par tēju....

Tēja veselīgai ādai

  • Tai vietā, lai mazgātos ar ziepēm un ūdeni, pamēģiniet tējas kubiciņus. Sasaldēta zaļā tēja padara āda svaigu, noņem iekaisumus un noguruma pazīmes, saglabā ādas tonusu. Noslaukiet seju ar ledus kubiciņiem no rīta un pirms gulētiešanas, kā arī jebkurā citā dienas laikā, kad jums ir īpaši nepieciešams svaigums.

 

  • Pieniņu kosmētikas noņemšanai var nomainīt ar vāju tējas uzlējumu. Iekaisušu pinņu un citu iekaisumu gadījumā noslaukiet ādu ar sarkanās tējas karkade uzlējumu. Tējas maska palīdzēs, ja āda ir iekaisusi no saules, ir paplašinājušas poras un asinsvadi. Samitriniet marli ar tēju un pielieciet un 10-20 minūtēm. Ja āda ir sausa, tad pēc maskas ir jāuzliek barojošs krēms.

 

  • No tējas vara pagatavot masku novītušai ādai. Ēdamkaroti miltu sajauciet ar stipru tēju līdz krējuma konsistencei, pievienojiet vienu dzeltenumu. Uzklājiet uz ādas uz 10-15 minūtēm, nomazgājiet ar siltu ūdeni. Tējas maska lieliski jums derēs, ja jūs vēlaties saglabāt iedegumu. Uzlejiet tējkaroti melnās tējas ar trim ēdamkarotēm ūdens, vāriet 2-3 minūtes, izkāsiet. No rīta un vakarā pēc mazgāšanas noslaukiet seju ar uzlējumu.

 

  • No maisiem zem acīm un pietūkušiem acu plakstiņiem palīdz tikt vaļā tējas biezumi, kuri ir palikuši tējkannā. Sajauciet tos ar krējumu un uzklājiet uz plakstiņiem uz 10-15 minūtēm.


Tēja ķermenim


  • No svīšanas palīdz vanniņas no stipra tējas uzlējuma. Uzlejiet nelielu tējkannu tējas un noslaukiet ķermeni, it īpaši tās zonas, kuras svīst visvairāk. No kāju svīšanas glābs tā pati procedūra: 4 tējkarotēm tējas pievienot 1 tējkaroti sasmalcinātas ozola mizas.

 

  • Ādu tonizē vannas no tējas. Uzlejiet 4 deserta karotes melnās tējas vai zaļās tējas ar glāzi verdoša ūdens. Nostādiniet 10 minūtes, izkāsiet un ielejiet vannā. Ja jūs iesiet vannā ar melno tēju, tad tā palīdzēs jūsu ādai nedaudz „iedegt”. Bet pēc tam pašu vannu nāksies kārtīgi paberzt,jo būs nokrāsojusies.



Tēja matiem:

  • Sausiem matiem uztaisiet skalotāju no tējas. Pēc matu mazgāšanas noskalojiet tos ar nestipru zaļās tējas uzlējumu. Mati kļūs kupli un spīdīgi, vai arī ieziediet tējas uzlējumu matu saknēs ar vates tamponu. Tā jūs stiprināsiet saknes un tiksiet vaļā no blaugznām.


  • Taukainiem matiem jāpagatavo tāda maska: 30 g degvīna sajauciet ar tējkaroti citronsulas un glāzi zaļās tējas, atšķaidiet ar litru vārīta ūdens. Uzklājiet maisījumu uz izmazgātiem matiem un nenoskalojiet.

 

  • Lai piešķirtu matiem kastaņu tonējumu, pagalvojiet stipru melnās granulētas tējas uzlējumu. Tās ir aptuveni 2 ēdamkarotes uz litru ūdens, uzvārītas uz lēnas uguns 10-15 minūtes. Tās ir jānostādina, jāizkāš un jāuzklāj uz matiem, jāpārklāj ar plastmasas maisiņu un jāsiltina. Pēc 10-15 minūtēm parādīsies tonējums, pēc 40 minūtēm –piesātināta krāsa. Nenoskalojiet.

 

  • Un, beidzot, no tējas var pagatavot līdzekli matu veidošanai. Pirms rullīšu likšanas matos vai bizīšu pīšanas, kārtīgi samitriniet matus ar tādu šķīdumu: 2 tējkarotes tējas pārlejiet ar glāzi verdoša ūdens, ļaujiet nostāvēties un izkāsiet. Sprogas turēsiet daudz ilgāk.

 

Piedalies arī Tu skaistumkopšanas knifiņu konkursā un laimē friziera apmeklējumu un Schwarzkopf Professional matu kosmētiku!

 

2

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

11. Sep 2009, 12:35

es uzleju ūdeni uz tejas,tad nokāšu un leju formiņās😀

09. Sep 2009, 22:29

tiešām izskatās,ka konfektes😉

09. Sep 2009, 14:57

es uztaisu tādus kubiciņus uzreiz vairak,lai katru otro dienu nevajadzētu taisīt😀😀pareiz saka,Ilzeka pāc šī tādiem ledus gabaliņiem nevaig pat toniku😀

rita123 rita123 09. Sep 2009, 13:05

vauuuu!Baigais labais!😀Būs jāpamēģina!

Dace Dace 09. Sep 2009, 12:22

Tie kubiciņi izskatās dikti feini,es pat teiktu apetelīgi!😀

11. Sep 2009, 12:35

es uzleju ūdeni uz tejas,tad nokāšu un leju formiņās😀

09. Sep 2009, 22:29

tiešām izskatās,ka konfektes😉

09. Sep 2009, 14:57

es uztaisu tādus kubiciņus uzreiz vairak,lai katru otro dienu nevajadzētu taisīt😀😀pareiz saka,Ilzeka pāc šī tādiem ledus gabaliņiem nevaig pat toniku😀

rita123 rita123 09. Sep 2009, 13:05

vauuuu!Baigais labais!😀Būs jāpamēģina!

09. Sep 2009, 12:22

Tie kubiciņi izskatās dikti feini,es pat teiktu apetelīgi!😀