Sejas ādas tīrīšana dažādiem ādas tipiem

Sejas ādas tīrīšana dažādiem ādas tipiem

18. May 2010, 12:13 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādas sastāvdaļas no mājās esošiem produktiem izvēlēties sejas tīrīšanai? Uzzini Annas Kovaļčukas sagatavotajos padomos!

 

Ja vēlaties palutināt savu ādu ne vienmēr jāsteidzas uz skaistumkopšanas saloniem, jo dažādas maskas jūs varat uzklāt pašas mājas apstākļos. Tas neprasa daudz laika un īpašas zināšanas. Vienīgais jāzina savs ādas tips un vai no kāda produkta nav alerģija. Savādāk gaidītais rezultāts var izpalikt.


Der atcerēties, ka ādas stāvoklis ir atkarīgs no:

-Iedzimtības;

-Pareizas kopšanas;

-Ārējās vides iedarbības ( solārijs, saule, vējš); -Dzīvesveida ( miegs, pārslodze); -Ēšanas paradumiem (Visnevēlamākā ir lielu sāls daudzumu saturošu pārtikas produktu lietošana un liela šķidruma daudzuma uzņemšana pirms iemigšanas, ādu negatīvi ietekmē arī stipra tēja un kafija, smēķēšana un alkoholisko dzērienu lietošana).

Sausa āda:

 

Poras gandrīz nevar redzēt. Ja smaida, vaigos parādās smalkas krunciņas. Pēc mazgāšanās vai iešanas dušā āda savelkas, dienas gaitā tai vairākkārt jāuzziež krēms. Pēc 40 gadu vecuma āda kļūst sausāka. Gandrīz neredzamas poras, smaidot vaigos parādās smalkas krunciņas.

Tīrīšana:
nekādā gadījumā nevajag izmantot ziepes — tās sausinās ādu vēl vairāk. Jālieto saudzējošie PH neitrālie mazgāšanas losjoni, arī barojoši attīroši pieniņi.

Taukaina āda

Deguns un piere spīd jau neilgi pēc mazgāšanās. Bieži vien ādai raksturīgas lielas poras uz deguna, tai ir tendence uz izsitumiem un pinnēm. Šis ādas tips visbiežāk sastopams jaunām sievietēm.

Tīrīšana: jārūpējas par to saudzīgi. Svarīgākais — dziļa un saudzējoša tīrīšana. Jāmazgājas ar dušas želeju gan no rīta, gan vakarā. Tā nedrīkst saturēt ziepes!

Jaukta tipa āda

 
Āda uz deguna un pieres spīd vairākas stundas pēc mazgāšanas, šajās vietās tendence veidoties pinnēm. Vaigu āda var būt savilkta vai arī raksturīgas sausuma krunciņas.

Tīrīšana: katrai sejas daļai ir vajadzīga citādāka kopšana. Jāmēģina lietot produkti, kas mitrina sausās ādas daļas, netaukojot tās. Jāizmanto PH neitrāls attīrošs losjons. Pēc tam var ieziest degunu, zodu un pieri ar attīrošu sejas ūdeni, tikai nevajag aiztikt vaigus un kaklu.

Dažas receptes mājās pagatavojamām maskām

Maskas sejai


Maskas, kas attīrīs un nomierinās sejas ādu.

Blenderī vai virtuves kombainā sajauciet pusi no gurķa, 1 tējkaroti jogurta,un 1 tējkaroti medus. Uzklājiet masu uz sejas un ļaujiet tai nožūt. Pēc tam maigi to noslaukiet ar mitru salveti

Lai atbrīvotos no melnajām pinnēm, sajauciet vienādās daļās cepamo sodu un ūdeni un 2 līdz 3 minūtes maigi to iemasējiet ādā. Pēc tam seju noskalojiet ar siltu ūdeni.

Samīciet pusi no avokado un uzklājiet uz sejas, atstājiet to uz sejas uz 20 minūtēm, pēc tam ar mitru salvetīti notīriet.Sajauciet 1 ½ tējkarotes medus kopā ar sulu no citrona puses un vienu tējkaroti jogurta. Iejauciet 1 sakultu olas baltumu. Uzklājiet uz sejas uz 12 minūtēm, pēc tam notīriet ar mitru salveti.

Tonizēšanai: sausu ādu labi tonizē ābolu maska.

 

Smalki sarīvē pusīti ābola, pievieno vienu ēdamkaroti medus, vienu olas dzeltenumu, vienu tējkaroti askorbīnskābes un vienu tējkaroti augu eļļas. Atstāj uz 15 minūtēm un nomazgā visu ar aukstu ūdeni!

Attīrīšanai:

 

No bumbieriem gatavota attīroša maska ne tikai veiks savas tiešās funkcijas, bet vienlaikus arī baros ādu.

Uzvāri 100 gramu rīsu nesālītā ūdenī, smalki sarīvē vienu lielu bumbieri. Nolej ūdeni, kurā ir vārījušies rīsi, un sajauc ar bumbiera biezeni. Silto masku paturi uz sejas 15 minūšu un noskalo ar vēsu ūdeni.

Šokolādes maska:

 

Izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un uzklāj ādai. Var piejaukt arī klijas vai samaltus diedzētus graudus – tad maska darbosies arī kā skrubis.

Samaļ auzu pārslas, sajauc ar siltu tēju, pievieno saberztu avokado, dažus pilienus linsēklu eļļas.
Jogurtu sajauc ar banānu, smalki rīvētus burkānus – ar eļļu.

 

Svaigus blenderētus kartupeļus liek marles maisiņos ap acīm – tā cīnās ar tumšajiem lokiem.

Poru attīrīšanai uz sejas mālu masku tur 15 – 20 minūtes, pēc tam ar siltu ūdeni nomazgā un ieziež ar krēmu.

Citrons
— tām, kam taukaina sejas āda. Atšķaidiet citrona sulu ar ūdeni (1:4) un noskalojiet seju šajā šķīdumā.

Pateicoties labajām brīnumdarēm — augļskābēm, tiks izkausēts nevajadzīgais sāls uz ādas, kā arī atmirušās ādas šūnas, turklāt seja iegūs veselīgu, matētu izskatu.

Piens — īsts atradums sausai un jutīgai ādai. Piens lieliski mitrina un mīkstina ādu. Kāds noslēpums? Pienā ir daudz proteīnu, kas piedalās jaunu ādas šūnu veidošanā ne tikai iekšēji, bet arī ārīgi.

Medus. Derēs visām (izņemot tās, kam ir kuperoza āda — paplašināti kapilāri). Medus iedarbojas kā savdabīgs sūklītis, kas izvelk šlakas un toksīnus, turklāt piesātina ādu ar saviem «labumiem». Medu uz sejas uzklāj kā mazgāšanās želeju un viegli pliķējot iemasē. Lieko medu noskalo ar ūdeni.

Kefīrs. Noderēs taukainai un normālai ādai. Sastāvā esošās pienskābes rada nelabvēlīgus apstākļus iekaisuma baktērijām, kā arī attīra un balina ādu. Ja seju ar kefīru skalo ik dienu, pastāv iespēja, ka vasarraibumi un pigmentācijas plankumi kļūs nemanāmāki.

Olīveļļa
— sausai un jutīgai ādai. Sastāvā esošās omega-3 taukskābes palīdz atjaunot ādas šūnas, kā arī nodrošina ar skaistuma vitamīnu E. Attīra, mitrina un baro ādu.

 

Piedalies arī Tu skaistumkopšanas knifiņu konkursā un laimē friziera apmeklējumu un Schwarzkopf Professional matu kosmētiku!

3

 

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

10. Oct 2009, 15:52

Super, paldies!!!!
")")")