Praktiskas idejas bērnu ballītēm

Praktiskas idejas bērnu ballītēm

04. Jan 2010, 19:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties mazuļa dzimšanas dienas ballītei vai kādām citām svinībām, kur piedalās gan lielāki, gan mazāki bērni, nereti vecākiem rodas jautājums – ko īsti likt svētku galdā, lai visi būtu paēduši?

 

Kā uzskata uztura speciāliste Signe Rinkule, bērniņiem līdz gada vecumam tie varētu būt dažādi augļi, dārzeņi, tomēr vajadzētu padomāt, lai mazuļi ērti varētu šos kārumus paņemt rokās- tātad sagriezt mazliet smalkāk.

 

Ja bērni ir nedaudz vecāki, našķiem var izvēlēties arī maizīti, kotlešveidīgus izstrādājumus, biezpiena un piena izstrādājumu našķus, piemēram, Danonki jogurtus.

 

Jāpadomā arī par dzeramo- vecākiem vajadzētu dot priekšroku ūdenim vai sulām, kas ir atšķaidītas ar ūdeni.

 

Domājot par bērnu veselību, vajadzētu izvairīties no čipsiem, saldinātām limonādēm, frī kartupeļiem, krāsainām konfektēm, šo visu aizstājot ar jau iepriekš minētajiem veselīgajiem našķiem.

 

Ir bērni, kuriem ir kaut kāda veida alerģija, piemēram, mazais nevar ēst miltu izstrādājumus. Tomēr šajā gadījumā nevajadzētu palikt mājās un nedoties uz ballīti, jo lieliski miltu izstrādājumus var aizvietot ar glutēnu nesaturošiem miltiem, rīsu miltiem, griķu miltiem, putraimiem vai ar speciāliem cepumiem, uz kuru pamatnes var uztaisīt torti. Ja nu tomēr nav pārliecība par svētku galda produktu klāstu, var arī no mājām paņemt līdzi kādu našķi speciāli bērniņam, kuram ir alerģija. Šādā veidā bērns nemaz nejutīs atšķirību par dažādo uzturu.

 

Praktiskas idejas bērna ballītes galdam

 

Ja ballīte domāta bērniem, nevajag aizrauties ar rasoliem, salātiem, kūpinājumiem. Tas vairāk domāts pieaugušo vēderiem un viņu galdam. Pašiem mazākajiem patīk redzēt skaisti vizuāli noformētu ēdienu un viņus var iesaistīt cienasta gatavošanā, piemēram, ar piparkūku formiņām no maizes izspiest maizīti, uzlikt sieru, desu, tomātu vai gurķi. Tā jau ir daļa no rotaļas un rada lielāku prieku, ka mazais var apēst to, ko pats ir uztaisījis.

 

Lai uztaisītu torti, ņemam cepumus, pašu ceptas vai jau iepriekš nopirktas biskvīta plāksnes. Pildam to ar ievārījumu vai kā šajā gadījumā ar šokolādes krēmu un biezpiena masu, kas sajaukta ar jogurtu  Torti rotā ar augļiem, ogām vai krāsainām konfektītēm.

 

Lai izdodas jautras un krāsainas bērnu ballītes!

 

***

Pastāsti, kā Tavās mājās tiek atzīmētas bērnu ballītes, iesūtot ziņu šeit!