Par spīti ārstu brīdinājumiem gadu vecs bērns applaucējas ar karstu šķidrumu

Par spīti ārstu brīdinājumiem gadu vecs bērns applaucējas ar karstu šķidrumu

02. Jan 2012, 06:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs
Par spīti ārstu brīdinājumiem un izvērstajai informatīvajai kampaņai piektdien slimnīcā nonācis gadu vecs bērns, kurš applaucējies ar karstu šķidrumu, pavēstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

 

Dienesta pārstāve Laura Ševčenko stāstīja, ka bērns applaucējis vēderu un kājas. Negadījums noticis Rīgā.

 

Statistika liecina, ka šogad jau vairāk nekā 400 bērnu līdz triju gadu vecumam mājās guvuši smagas traumas, applaucējoties vai gūstot apdegumus. Šīs ir biežākās traumas, ko bērni gūst mājās savu tuvinieku klātbūtnē.

 

Savukārt vairāki pieaugušie piektdien uz ielas apsaldējušies. Uz slimnīcu aizvests 45 gadus vecs vīrietis no ielas Rīgā, bet Zemgalē uz kāda ceļa atrasta 61 gadus veca sieviete, kura nezināmu iemeslu dēļ ārā bija uzturējusies ilgāku laiku. Viņai konstatēta ķermeņa atdzišana, kā arī apsaldētas plaukstas un abas pēdas.

 

Kurzemē mājdzīvnieks savainojis bērnu. Medicīniskajā iestādē pēc kaķa skrāpējuma acīs nogādāta gadu veca meitene, pastāstīja NMPD pārstāve.

 

Vairāki cietušie ar dažādām traumām ir ceļu satiksmes negadījumos. Tā, piemēram, Liepājā, būdams alkohola reibumā, pāri ielai rāpojis 41 gadu vecs vīrietis, kuru aizķēra auto. Latgalē auto sadūrās ar alni un avārijā cieta divi cilvēki, no kuriem vienam ir grieztas brūces sejā. Smagākais ceļu satiksmes negadījums ar letālām sekām bija Latgalē, kad dienas tumšajā laikā dzīvību zaudēja notriekta gājēja.

 

BNS

 

VIDEO: Pirmās palīdzības sniegšana apdeguma un applaucēšanās gadījumā