Matu maska ar Alveju un medu

Matu maska ar Alveju un medu

01. Jun 2010, 16:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Matu maskās var izmantot arī istabas augus. Māmiņa Ieva Ercmane rāda, kā pagatavot matu masku.

 

Atjaunot matu struktūru, stiprinot to aizsargkārtiņu un palīdzot atgūt zudušo spīdumu un zīdainu mīkstumu, palīdz matu maskas. Tieši tās ir paredzētas bojātu matu ārstēšanai – ja tie kļuvuši nespodri un sausi vai arī zaudējuši dzīvīgumu pēc krāsošanas, balināšanas, ilgviļņiem, vai vēl kādu citu iemeslu dēļ. Zāļu mastu maskas lieto pirms matu mazgāšnas..

 

Nevar cerēt, kaveselīgu izskatu mati atgūs jau pēc vienas maskas. Ja maskas liek regulāri, rezultātu var redzēt ne agrāk kā pēc mēneša vai diviem. Jābūt pacietīgiem – rūpīga kopšana spēj atjaunot matu struktūru pilnībā. Vislabāk matu masku ir likt reizi nedēļā vai divās, bet noteikti regulāri. Ja mati ir ļoti bojāti, masku var lietot pat divas reizes nedēļā, bet nevajag pārspīlēt, lai pārāk nesataukotos matu saknes. Maska dod ilgstošu efektu, tāpēc, bieži lietojot, tā vienkārši nespēs iesūkties matu struktūrā.

 

Man pašai kādu gadu pēc bērniņu piedzimšanas mati kļuva plāni, šķēlās un kļuva tādi nespodri, tāpēc arī es nolēmu ko darīt lietas labā.

 {pic:1}

Ņemu vienu lielu Alvejas lapu (man gari mati tāpēc noteikti lielu, vai pat divas).

{pic:2}

Pielieku vienu olas dzeltenumu.

{pic:3}

{pic:4}

Un pieliekam medu divas, trīs ēdamkarotes, samaisam.

 

Tad visu lēnām iesmērēju, iemasēju matos, lai vienmērīgāk noklātos izķemēju ar retu zaru ķemmi. Tad aptinu galvu ar dvieli. Šo masku vēlams paturēt matos 30-40 minūtes. Pēc tam matus izmazgā. Lai gan matu atveseļošanai ar vienu šādu procedūru nepietiek, jau pēc pirmās maskas jutīsiet, ka mati ir mīkstāki un patīkamāki nekā tikai, kad izmazgā ar šampūnu un balzāmu.

 

Piedalies arī Tu skaistumkopšanas knifiņu konkursā un laimē friziera apmeklējumu un Schwarzkopf Professional matu kosmētiku!

3

 

 

Vairāk par konkursu lasi ŠEIT!

15. Oct 2009, 14:14

jā alveja tiešām ir superīga puķe kura palīdz arī pret iekaisumiem,apdegumiem,nobrāzumiem.utt gan alveju liek klāt krēmos un šampūnos,un vēl man ļoti garšo alvejas dzērieni😀😀😀
Tiešām fantastisks augs😀

15. Oct 2009, 12:15

Ļoti interesanta maska. Vispār, mani ļoti interesē kur skaistumkopšanā alveju var pielietot. Zinu, ka viņai ir daudz labas īpašības.